Milyen legyen az edzéstervem?
izomtömeget csak súlyzókkal fogsz fölszedni.
bodybuilder.hu
ott keresd az edzőválaszol rovatban az Alapismeretek-et, és abból a lényeget megtudod.
De ha futsz sokat, és nem súlyzózól, nem fog izom feljönni.
konkrét terv nincs, amitől nőhetsz, a kajától nősz!
Az én tervemmel amitől izmot szedtem fel, egy ismerősöm fogyott és izmot égetett el.... ennyi
Szerintem:
1. nap: mell - váll - tricepsz:
- Fekvenyomás
- Tárogatás ferde padon (30 fokon)
- Mellről nyomás állva, kétkezes rúddal a fejed fölé
(ez az, amit a súlyemelők csinálnak, amikor felállnak a súllyal, és kinyomják a fejük fölé. Te onnan csináld, hogy fölveszed, és a mellkasod előtt tartva a fejed fölé nyomod)
állig húzás kétkezes rúddal
(ezt érdemes francia rúddal csinálni, az a hajlított, a csuklód örülni fog neki)
tricepsz letolás csigán.
Ezekből 3-4 szériát, szériánként 8-10 ismétléssel;
2. nap: hát, bicepsz, alkar
- Széles fogású lehúzás
- evezés
- kétkezes bicepsz állva
- koncentrált bicepsz
Ezekből szintén 3-4 széria, 8-10 ismétléssel.
- alkar hajlítás: leülsz, mindkét alkarodat a térdedre teszed, és kétkezes (ehhez a rövidebbet használd) súllyal behajlítod a csuklódat. Ebből 3-4szer 20-25-öt, hadd égjen az alkar. 1 széria legyen úgy, hogy lefelé néz a tenyered.
3. nap
lábedzés:
- guggolás súllyal a válladon
(ennek olvass utána, mert nem könnyű gyakorlat, sok buktatója van, videót keress) 3 széria, 12-15 ismétléssel
- vádli
(fogsz két nehéz egykezes súlyt, és vádlizol állva. Ha jó az egyensúlyérzéked, csinálhatod egy lábon is, ilyenkor az egyik kezedből leteszed a súlyt, és valamiben megkapaszkodhatsz)
Felüléseket minden edzésnapon csinálhatsz, 3-szor, amennyi megy.
Lényeges a 8-10 ismétlés. Ez ad erőt, ez készteti az izmokat növekedésre. Természetesen akkora súlyt használja, amivel az utolsó 1-2 ismétlés már alig megy ki, ha a társadnak egy picit segítenie kell, az jó. (De csak az utolsó 1-2 ismétlésnél)
Lehetőleg 1 napot mindig hagyj ki a súlyzós edzések között, de semmiképp sem eddz 3 egymás követő napon.
Heti egy pihenőnap, amikor semmit sem sportolsz, az kell.
Optimális, ha a súlyzós edzés futós/biciklizős/focizós edzés másik nap van. Ha ez nem megoldható, akkor előbb a súlyok, és utána mehetsz futni. Az is jó (még ez jobb), ha reggel futás/bicaj) és késő délután az súlyok, ha egy nap van a kettő.
Heti 3-4 súlyzós edzés elég, így egy izom hetente egyszer kerül sorra. Éppen a 4 nap edzés is belefér, mert akkor is elég sok nap kimarad egy izom kétszeri edzése között.
A kaja is lényeges:
húsok, tojás, zsírszegény tejtermékek (sovány sajt és sovány/zsírszegény túró) menjen sok. Reggelire inkább sonka és tojás, mint péksütemény (az alapvetően felejtős, mint kaja).
Súlyzós edzés előtt kb. 2 órával már ne egyél, utána viszont minél hamarabb.
a kaját tudom, abban elég "precíz" vagyok, van egy alapvető fehérjekiegészítőm is
kössz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!