Hogy fussam le a coopert így?
A holnapira már nem tudsz nagyon felkészülni. Lelkileg viszont készülhetsz, mondgasd ma este mantraszerűen, hogy bírni fogom, meg tudom csinálni. Ettől lehet, h jobb lesz holnap.
De igen, sportolj renszeresen. Tesiórákon csak nem elég, főleg ha beszélgetős óra. Ha 1 perc után kifulladsz, akkor kezdd az otthoni formába hozást sétával, kövi alkalom több séta, és egyre tempósabban. Ha hetente 3x-4x edzel, egy idő után eljutsz oda, hogy futni is tudsz már 1-2 percet nem kifulladva. Egy idő után csinálhatod úgyis, hogy 5 perc futás, 5 perc séta, 5 perc futás, 5 perc séta. És minden eszéskor fokozatosan növeled a futás hosszát, és csökkented a sétálás idejét. Aztán eljutsz oda, hogy nem kell séta, és 10-20 perceket tudsz egyhuzamban futni. A fontos, hogy megtaláld azt a tempót, ami jó neked, és amire be tudsz állni.
Előtte mindenképp melegíts be, ugrálj, növeld a pulzusod, mozgasd át az izmaid, nyújts egy kicsit, de még ne 100%ot. Azt a végén lehet :)
A probléma megoldása egyszerű: futni kell, gyakorolni. Nem fogsz varázstippet kapni egy fórumon, amitől 5x olyan jól fogsz tudni futni...
Amúgy érdemes. Én is elcsesztem kicsit, középsuliban soha nem kocogtam, csapnivaló is volt a kondim. Aztán már jóval suli után, 23 éves koromban lett egy hosszútávfutó barátnőm, aki miatt elkezdtem én is kocogni.. és megszerettem. Egyre jobb és jobb lettem, most már 2 margitszigetes kör (11 km) is megy, egész jó tempóban, megállás nélkül. Jó dolog, kikapcsol, szálkásit, komoly állóképességet ad.. bárcsak erre rájöttem volna korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!