Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy fussam le a coopert így?

Hogy fussam le a coopert így?

Figyelt kérdés
Akaraterőm az lenne, de a légzésemmel baj van, lassan futok viszonylag de még így is kifulladok nagyon az elején, kb 1 percnél:( de szeretném lefutni jól =( vmi tipp?
2010. máj. 20. 19:18
 1/10 A kérdező kommentje:
ja még annyi, h lehet h gerincferdülésem van, úgy vettem észre, de nem voltam még orvosnál, de a légzésem miatt gyanakodtam már asztmára is, de még arra sem vizsgáltattam ki magam, lehet csak a gyakori sportolás hiányzik nem?
2010. máj. 20. 19:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Próbálkozz vele otthon is. Ne elégedj meg a tesiórával, mert a tesitanár csak elvárja, de "megtanítani" nem tud rá. Illetve nagyon ritka az olyan tesitanár, aki nem csupán akkor foglalkozik a kitartásoddal, amikor közeledik a cooper mérése. A miénk télen a tornateremben olyan állóképesség-fejlesztést ad, beszarsz tőle. Aztán amint kijön a tavasz, már senki nem áll meg cipőt kötni cooper közben.
2010. máj. 20. 19:23
 3/10 A kérdező kommentje:
az a baj h holnap lesz és muszáj lefutni.Amúgy nincsen már tesink, mármint óra van, de csak ülünk és ebszélgetünk :S és megcsináljuk a kötelező felméréseket:( tegnap mondta h ma futjuk ha esik ha fúj
2010. máj. 20. 19:24
 4/10 A kérdező kommentje:
ma helyett holnap bocsi:)
2010. máj. 20. 19:25
 5/10 anonim válasza:
Egyenletes tempóban fusd le, olyan gyorsan, hogy olyan sebességgel végig tudd csinálni.Segít ha eljársz futni fél órákat egy héten 2x és akkor penge leszel (:
2010. máj. 20. 19:29
 6/10 anonim ***** válasza:

A holnapira már nem tudsz nagyon felkészülni. Lelkileg viszont készülhetsz, mondgasd ma este mantraszerűen, hogy bírni fogom, meg tudom csinálni. Ettől lehet, h jobb lesz holnap.

De igen, sportolj renszeresen. Tesiórákon csak nem elég, főleg ha beszélgetős óra. Ha 1 perc után kifulladsz, akkor kezdd az otthoni formába hozást sétával, kövi alkalom több séta, és egyre tempósabban. Ha hetente 3x-4x edzel, egy idő után eljutsz oda, hogy futni is tudsz már 1-2 percet nem kifulladva. Egy idő után csinálhatod úgyis, hogy 5 perc futás, 5 perc séta, 5 perc futás, 5 perc séta. És minden eszéskor fokozatosan növeled a futás hosszát, és csökkented a sétálás idejét. Aztán eljutsz oda, hogy nem kell séta, és 10-20 perceket tudsz egyhuzamban futni. A fontos, hogy megtaláld azt a tempót, ami jó neked, és amire be tudsz állni.

Előtte mindenképp melegíts be, ugrálj, növeld a pulzusod, mozgasd át az izmaid, nyújts egy kicsit, de még ne 100%ot. Azt a végén lehet :)

2010. máj. 20. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

A probléma megoldása egyszerű: futni kell, gyakorolni. Nem fogsz varázstippet kapni egy fórumon, amitől 5x olyan jól fogsz tudni futni...

Amúgy érdemes. Én is elcsesztem kicsit, középsuliban soha nem kocogtam, csapnivaló is volt a kondim. Aztán már jóval suli után, 23 éves koromban lett egy hosszútávfutó barátnőm, aki miatt elkezdtem én is kocogni.. és megszerettem. Egyre jobb és jobb lettem, most már 2 margitszigetes kör (11 km) is megy, egész jó tempóban, megállás nélkül. Jó dolog, kikapcsol, szálkásit, komoly állóképességet ad.. bárcsak erre rájöttem volna korábban.

2010. máj. 20. 21:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Én 17 vagyok, és focizni szeretnék a következő szezonba, szóval kell egy kis állóképesség fejlesztés. Egy meccsen 10 km futás a minimum, szóval a nyáron kell gyakorolni... Az én tervem az hogy 1 hétig futok heti 3-4szer kezdetbe 3 km-t, majd fokozatosan tovább. Ha elég jól birom akkor csinálok olyat is, hogy 200m kocogás 100m sprint... Nameg az igazi állóképesség fejlesztés az amikor ugyanolyan pulzussal futsz, a legjobb a 90%, szóval ez sprint :D
2010. máj. 21. 13:49
 9/10 anonim válasza:
kb 3 éve énis így voltam, a maximum másfél perc volt amit egybe le tudtam futni. nem is azért, mert mindenképpen órákon át akartam megállás nélkül futni, hanem azért mert fogyni akartam, elkedztem kosarazni. első pár héten lestem-pislogtam hogy te úristen hogy fogom én ezt bírni? még abban az évben megállás nélkül 5ösre futottam le a coopert. azóta már nem kosarazok mert a térdemet le lehet írni és nem futhatok, de én azt mondom ha gyorsan akarsz megerősödni akkor kezdj el kosarazni vagy valami olyat sportolni, ahol sokat kell futni, de mindenképp csoportosan vagy legalább vkivel együtt, és ne egyedül, mert sztem sokkal jobb együtt csinálni, úgy tovább is bírja az ember. de ez csak egy 5let.
2010. máj. 21. 22:12
 10/10 anonim válasza:
nekem is detto ez van. és hétfőn lesz a cooper. 2400m. Hogy sikerült?
2011. aug. 25. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!