Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan a Wing...

Miért mondják sokan a Wing Chun kungfuról, hogy gyenge? Hát azt miért, hogy hatékony?

Figyelt kérdés

Vagyis amiket találtam, az legtöbbször olyan szintű vita volt, hogy "mert gyenge" vs. "de nem igaz, mert hatékony".

Kifejtené valaki a magyarázatot is, aki jártasabb a témában?

2016. szept. 28. 13:15
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Nagyon ellentétes vélemény nem igazán lehet, mert az előző válaszoló (58%-os), pontosan a TÉNYEKET írta le. A lo man kam-on kívül egyik wing irányzatban sincsen sparring! Ez már több, mint elegendő érvelésnek.
2016. okt. 1. 17:42
 12/32 A kérdező kommentje:

Nos akkor pontosítanék:

Elsősorban nem arra voltam kíváncsi, hogy jó-e, vagy sem. Hanem arra, hogy aki azt mondja, hogy nem jó, mert ő abbahagyta, az mivel támasztja alá, hogy nem jó, aki meg azt mondja, hogy jó, mert 7 éve gyakorolja, az mivel támasztja alá, hogy jó.

Remélem, érthető a különbség a két kérdés között. :)

2016. okt. 1. 17:53
 13/32 anonim ***** válasza:
51%

Az, hogy egyénileg különféle okokra hivatkozva, mi jó az csupán szubjektív vélemény.

Az, hogy melyik a hatékony, az pedig objektív.

2016. okt. 1. 18:04
 14/32 anonim ***** válasza:
33%

a real wing chun jó

Van benne sparring, de mivel ez egy önvédelmi sport, nincs verseny, nincs szabály, bármit csinálhatsz edzésen

De az egész lényege, hogy begyakorold a technikát, így igen, ajánlatos a partner érdekében úgy ütni, ahogy előtte mondták. Haladó szinten meg totál értelmetlen a sparring, mert az első ütés győz.

Viszont az oktatók nyitottak mindenre, és van box kesztyű, földharc, rúgás, hosszú rúd, kés is.

Tehát az oktatók továbbléptek azon, hogy mi hatékony, mert nyilván a pisztoly a leghatékonyabb ...

Csak a súlyzó ad izmot, tehát akkor mondhatnánk, hogy a súlyzó a leghatékonyabb

2016. okt. 1. 18:08
 15/32 A kérdező kommentje:

"az oktatók továbbléptek azon, hogy mi hatékony, mert nyilván a pisztoly a leghatékonyabb ...

Csak a súlyzó ad izmot, tehát akkor mondhatnánk, hogy a súlyzó a leghatékonyabb"

Ez tetszik. Benne van a lényeg. :)

Rozsda Sárkány, asszem, akkor a gond ott van, hogy nem sikerült egyértelműen megfogalmazzam a kérdést. SűrítettLevegő nevű felhasználó nagyon pontosan választ adott a kérdéseimre, de mivel privátban, ezért beleegyezése nélkül nem másolnám be, pedig eddig legrelevánsabb.

2016. okt. 1. 18:46
 16/32 anonim ***** válasza:
Én 1 hete járok Wing Tsun-ra, szerintem nagyon jó.. mondjuk az elején kicsit nehéz legalább is nekem de majd belejövök.. az én véleményem szerint ilyen sparring meg ilyen butaságok fölöslegesek, a lényeg az hogy meg tudd magad védeni kés,vagy akár más harcművészet ellen is.
2016. okt. 6. 07:19
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Merész kijelentések kemény egy hét edzés után. :D
2016. okt. 6. 10:16
 18/32 anonim ***** válasza:
45%

"Magyarországon a Leung Ting-féle Wing Tsun-t felejtsd el! Máday Norbert, hatalmas agymosó és pénzlehúzó marhasága. Iszonyatosan drága és 10 év múlva sem ér semmit sem!"

Na, akkor megpróbálom kitisztítani a szarral megtelt agyakat.

Lo Man Kam féle Wing Chun:

Szereti az ívesebb technikákat, földreviteleket, magasrúgásokat. Hátrál, és minden védekező technikáiban vannak ívek, ezzel azoknak több idő kell és gyengébbek valamivel. Jó stílus, mivel van sparring és igen, tudnak rendesen harcolni.

Leung Ting féle Wing Tsun: szűkebb, robbanékonyabb, nem hátrál, iskolagyakorlatai válnak sparringgá a haladóknál. Tényleg kéne sparring mindenkinek, ez az egyetlen hibája. Viszont nagyon hatásos. Én 2,5 év után felveszem a versenyt Muay Thaios barátom ellen, aki kiskora óta az utcán verekedett és kiváló Muay Thai harcos lett. Ő is elismeri a Wing Tsunt. És nekem is nagyon jó tapasztalataim vannak vele.

Emin Boztepe féle Wing Tzun: kedves kritizáló, akkor nagyon mellénéztél, EBMAS-ban nemhogy szénné verik egymást edzésen a full kontakt által, még versenyek is vannak belőle. Beszéltem egy emberrel, aki ezt csinálta egyik barátjával és elmesélte, hogy a haverja nagyon profin keni ezt a stílust és utcán szét is ver vele mindenkit. Kap ő is, de ez előfordul. És a Boztepe féle az ugyanaz, mint a Leung Ting féle, csak sokkal jobb oktatással.

Én sem bízom Mádayban. Tényleg drága a Tsun. De nagyon jó stílus. Ez a mese, hogy nem ér semmit egyértelműen dacból terjedt el, mert mikor nekem ezt a valóságban vágták a fejemhez, akkor összehajtogattam őket és ennyi volt. Azonban nem akarok én senkivel sem kicseszni, ezért mondom, hogy ember menjen Tzun-ra, mivel az erősebb, mint a Lo Man Kam féle Wing Chun és ugyanúgy jól van oktatva. Én 7 éve foglalkozom a Wing stílusokkal (igen, csak 2,5 évet csináltam, hosszú történet, nem ez a lényeg...) és most jöttem rá ezekre a tényekre. Az, hogy 1-2 ember mit mond magától és 1-2 rossz tapasztalatból, az engem nem tud meghatni. Én is tapasztaltam rosszat is és jót is, végül 7 év után rájöttem, hogy huu, hát ez így van. Mindegyik Wing stílusnak van valami hátránya, a legjobb a Tsun lenne, ha lenne benne sparring, azonban van ilyen, az a Tzun, ezért én azt ajánlom, mert az a legjobb Wing stílus. De ha valaki Tsunra jár, az sem baj, mert lehet az iskolagyakorlatait úgy csinálni a partnerrel, hogy az full kontakt legyen. Én első tapasztalataim azokból szereztem és éles harcban tudtam őket használni. Erről ennyit. Utána pluszban meg kell oldani, hogy tudj valakivel sparringolni. Itt a történet vége. Gondolom sokan úgyse lettetek okosabbak...

2016. okt. 6. 11:44
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Vállalnád, hogy sparringolsz valamelyik itteni harcművésszel és a videofelvételt utána felrakjátok a gyakorikérdésekre? Nagyon kíváncsi lennék a témában rendszeresen válaszadók valódi gyakorlati tudására.
2016. okt. 6. 11:50
 20/32 anonim ***** válasza:

Én még Magyar Honvéddel is szívesen kesztyűznék egyet, aki 20 éve foglalkozik a pusztakezes harccal. Összepakolna, mint a szart, ettől függetlenül talán tudnék neki bizonyítani, hogy a Wing Tsunnal semmi baj. Azonban Nenzingben élek, itt a Wing Tsun oktatása még szarabb, mint Magyarországon, a WT mesterek mindig piszkáltak, hogy nem jó a magyar Wing Tsun. Feltettem előttük a kezem és mondtam, hogy gyertek akkor, mutasd, mi nem jó. A mesternek! És legyőztem az egyiket (akkor a másik nem volt ott). Utána hallgathattam, hogy milyen jó és ügyes vagyok. Pedig tele vagyok hibákkal, 2,5 év Wing Tsun, most szerinted az mi? Nem sok. Mégis fel tudtam venni a versenyt Muay Thaios barátom, Taekwondoo-Boxoló barátom és az osztrák Wing Tsun mesterek ellen. És nem egy volt edzőtársamról tudom, hogy talán csak a Muay Thaios barátom nem tudnák bealázni. Pedig a Taekwondoo-Boxoló barátom az, mint a legendákban: másfél fejjel nagyobb nálam és gyúr is, tehát kinéz valahogy, mégis tudtam védeni az ütéseit, le tudtam fogni, fejbe tudtam rúgni, meg tudtam gépelni. Úgyhogy innentől kezdve NEKEM senki meg nem próbálja ócsárolni a Wing Tsunt, mert ezek után én senkinek nem hiszek! Ez nem tökéletes stílus, messze nem az, de nem kétség, hogy jó és biztonságban érezheted magad, ha jól tudod használni! Erről ennyit. Sajnos 1 éve csak otthon gyakorlok néha, úgyhogy már elkoptam, de még mindig bátran vállalnék harcot bárkivel, hogy legalább az ellenfélnek bizonyítsak.

Köszönöm!

2016. okt. 6. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!