Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sport siker, illetve kudarc...

Sport siker, illetve kudarc esetén miért beszélnek sokan többes számban?

Figyelt kérdés

Sport siker, illetve kudarc esetén sokan többes számban beszélnek. Példának okán, "Rúgtunk egy gólt!" vagy "Elvesztettük ezt a mérkőzést!" Viszont ha mélyen belegondol az ember, be kell látnia, hogy nem a TV nézők, lelátokon levő szurkolók érik el az eredményeket, hanem a sportolók. Ők edzettek és érték el a céljukat nem a TV nézők vagy akik a nézőtéren ültek. Ünnepelni lehet, de a "nyertünk" érzés nem racionális szerintem.

Tény, hogy a nemzetközi versenyeken a sportolók Hazájukat képviselik, jelen esetben, a Magyar Embereket, de személy szerint nem én, vagy bármelyik másik szurkolótársam volt az az ember, aki berúgta a gólt, hanem a sportoló. A dicséret, a diadal nem engem illet, bármennyire is örülök a sikernek.

Különösképpen, ha bizonyos emberek nem is követik figyelemmel a mérkőzéseket, van olyan ismerősöm, aki nem is tudta, hogy Magyarország kijutott a Labdarúgó EB-re, egyik mérkőzést sem nézte meg, nem érdekelte a dolog. Úgy gondolom, az ő esetében ténylegesen nincs értelme a többes szám használatának.

Nektek mi a véleményetek az ügyben?

2016. júl. 6. 17:24
 1/5 anonim válasza:
Egyetértek!
2016. júl. 25. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem mert a csapat nyerte vagy vesztette el a mérkőzést. Ez még akkor is igy van amikor egy ember viszi a vállán az egész csapatot
2016. júl. 25. 16:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig az én adómból is támogatták a felkészülésüket
2016. aug. 25. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:

azt birom amikor megszólal valaki, hogy "nyertünk, megnyertük" és eközben egy másik ország másik csapatáról beszél

dafuq?ki érti ezt...

2016. aug. 25. 17:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a szívem egyik fele piros fehér zöld, a másik pedig zöld és fehér:) nekem valahogy természetes hogy így mondom, ez jön a számra.Ez van.
2016. aug. 25. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!