Sport siker, illetve kudarc esetén miért beszélnek sokan többes számban?
Sport siker, illetve kudarc esetén sokan többes számban beszélnek. Példának okán, "Rúgtunk egy gólt!" vagy "Elvesztettük ezt a mérkőzést!" Viszont ha mélyen belegondol az ember, be kell látnia, hogy nem a TV nézők, lelátokon levő szurkolók érik el az eredményeket, hanem a sportolók. Ők edzettek és érték el a céljukat nem a TV nézők vagy akik a nézőtéren ültek. Ünnepelni lehet, de a "nyertünk" érzés nem racionális szerintem.
Tény, hogy a nemzetközi versenyeken a sportolók Hazájukat képviselik, jelen esetben, a Magyar Embereket, de személy szerint nem én, vagy bármelyik másik szurkolótársam volt az az ember, aki berúgta a gólt, hanem a sportoló. A dicséret, a diadal nem engem illet, bármennyire is örülök a sikernek.
Különösképpen, ha bizonyos emberek nem is követik figyelemmel a mérkőzéseket, van olyan ismerősöm, aki nem is tudta, hogy Magyarország kijutott a Labdarúgó EB-re, egyik mérkőzést sem nézte meg, nem érdekelte a dolog. Úgy gondolom, az ő esetében ténylegesen nincs értelme a többes szám használatának.
Nektek mi a véleményetek az ügyben?
azt birom amikor megszólal valaki, hogy "nyertünk, megnyertük" és eközben egy másik ország másik csapatáról beszél
dafuq?ki érti ezt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!