Mért írják sokan, hogy az utcai harcban a megfontoltság a fő és a düh, őrület hátrány?
Én, ha végképp verekedésre kerül sor, csak úgy tudom magamban lerendezni a dolgot, ha abszolút leszarok mindent, még azt is, hogy megütnek, és nekem ehhez dühösnek, őrültnek kell lennem. Máskülönben inkább félek a pofontól, nem hat rám az adrenalin. Nem mintha sokat verekednék, de kíváncsi vagyok, mit írtok.
Ja és nem tudok karatézni, vagy ilyesmi.
Mert ha valaki reflexből torokra megy, te meg ész nélkül beleszaladsz, akkor igazából nincs is harc amiről beszélni kellene, de te sem biztos, hogy leszel másnapra.
Vagy jobban esne, ha a nagy kapálózás közben olyan közel ugrálsz, hogy pont meg tudja rúgni a térded oldalról aztán le is sántultál hátralévő életedre?
Látszik, hogy tényleg nem voltál még éles helyzetben.
Ha életveszélyben vagy olyan NINCS, hogy nem hat rád az adrenalin. A túlélési reflexek úgy működnek, hogy nem nézel se istent sem embert, csak megússzad. Szóval, ha menekülésre nincs lehetőséged, de mázlidra a támadónak ártani valahogy igen, akkor a támadó testi épségét, lelkivilágát stb pont eléggé, de alighanem túlságosan is le fogod szärni.
Ha indulatból bunyózol, biztoa hogy belefutsz a "csakazértis" hibába, és akkor te fogsz alulmaradni.
Más dolog ha motivál valami, mert dühös vagy és megint más ha nem tudod magad megfékezni és ész nélkül belemész mindenbe.
Sajnos már voltam éles helyzetben többször is és azt vettem észre, hogy ha nem vagyok őrült, dühös, akkor csak kapom a pofonokat és próbálok menekülni (kétszer volt ilyen: 1 nálam nagyobb darab ember nekem rontott ok nélkül az utcán és letört a fogam, meg még két eset volt igazából, mindkettő a Bank Dance Hallban, vagy közelében, többen közrefogtak, és megütöttek. Én meg paráztam, hogy kapok mg, ezért nem ütöttem vissza.)
Viszont egyszer kiszállt egy cigány egy ladából, és lökdösődtünk, de mivel megütött, én is megütöttem, és földharcra került sor, mire kiszállt egy másik is a kocsiból és elkezdtek rugdosni. De itt legalább méltósággal állhattam fel valamennyire.
Olyan is volt, hogy kiszáltt vki a kocsiból, hogy ő most akkor nekem jön, én meg direkt dühössé váltam, és dühből földhöz vágtam a pulcsim, hogy gyere! Mivel látta, hogy komolyan gondolom, nem ütött meg, viszont elővett egy gázsprayt ,amit végülis nem használt.
Szóval a lényeg az, hogy ha nyugodt vagyok, akkor agyban nem tudok ráállni a verekedésre, ellentétben, ha dühös vagyok. És vegyük úgy, hogy az ellenfél sem tanult küzdősportot.
Te miről beszélsz Kérdező ?
Mert az alap, hogy utcán nem vesszük fel az áldozat szerepét, hanem határozottan és erőt demonstrálva viselkedünk egy ilyen szituációban, de amikor már bunyóra kerül a sor, akkor már nem szabad indulatból verekedned, mert egy képzett bunyós azonnal kihasználja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!