Lúdtalppal mennyit futhatok naponta?
Nem rég elkezdtem futni, kb 6-7 alkalmat bírtam (kb 30 percig), majd mikor emeltem egy kicsit a távot, másnapra annyira fájtak a bokáim, hogy azóta( 3hete) menni is fáj, nemhogy futni. Azt hallottam, hogy ez lehet a lúdtalptól, meg az aszfalt sem tesz jót neki.Pedig máshol sajnos nincs lehetőségem futni.
Régebben sokat és rendszeresen jártam futni aszfalton és semmi bajom nem volt tőle.Mellesleg még csak 21 éves vagyok.Mindenképpen szeretnék fogyni, bár csak 5-6 kg van rajtam, de ehhez fontos lenne a futás.
Mit javasoltok?

Lúdtalpas vagyok, fogyni szeretnék, és futni szeretek.
De elsősorban a biciklit javaslom.
Ha 3 hete fáj, akkor nem a lúdtalptól van, főleg hogy előtte már rendszeresen futottál. Én biztosan megnézetném egy orvossal a helyedben.
Amit tanácsolhatok, hogy a lúdtalpbetét tedd át a futócipőbe, ha nem tetted volna eddig. A futócipő fajtája és minősége nagyon fontos, ha rendszeresen akarsz futni. Aszfaltra puhatalpút javasolnak, hogy elnyelje a rezgéseket és ne a bokád meg a térded szenvedjen. Az én cipőmnek 3 cm-s talpa van és aszfaltra való, nekem bevált.
Gondolom a bemelegítést azt nem hanyagolod, mert már futottál.
Az is lehet, hogy a téli álom után túl nagy lelkesedéssel áltál neki.
Ezeket gondoldd át, reméljük mások is írnak még. Biztosat csak te fogsz tudni, vagy az orvos.

Köszi a válaszokat!
Nos igen, lúdtalpbetét nélkül futtottam, tudom, ez jó nagy hülyeség volt,de nem gondoltam, hogy ez ekkora baj lesz. Idén még csak 6-7 alkalommal voltam,szóval egyáltalán nem voltam még edzett,utoljára 3 éve csináltam azt, hogy nyaranta minden nap futottam.Lehet, hogy azóta rosszabb a lúdtalpam,úgyhogy irány a doki.
Esetleg valami olcsóbb futócipőt tudtok ajánlani?(nőit:)

Szia!
Jelenleg heti 55 kmt (4 dbban) de mikor maratonoztam akkor 80 körül.
Lúdtalp betét nélkül, viszont speciális cipőben, javaslom menj el egy jó cipőboltba (Spuri, Nyúlcipő, Saucony stb) és kérd az eladó segítségét, mond el mennyit futsz milyen terepen, és hogy lúdtalpad van. Kérdezd meg hogy olyan e a cipő amibe kell a betét (ha emelt már maga is, akkor nem kell bele pluszba)
Bokám nem, térdem fáj néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!