Milyen egy profi futó edzésterv?
Figyelt kérdés
Ha weboldalt/könyvet tudnátok ezzel kapcsolatban ajánlani, azt nagyon megköszönném! Külön érdekelne a sprint és a hosszútávfutás edzéstervei!2016. júl. 22. 23:25
1/3 A kérdező kommentje:
Pl. aki sprinter, az hány napot edz egy héten? Minden nap csak sprintel, vagy neki is vannak olyan napok, amikor hosszútávot fut? Én ezt feltételezem, mivel lehetetlen lenne mindig csak sprintre edzeni, vagy akkor csak heti 1-2x menne futni (sprint az hasonlóan terheli az izmokat, mint pl. a súlyzós edzés, és azt is max. heti 2x lehet egy testrészre, mondjuk attól is függ, melyikre).
Meg egyáltalán, hogyan lehet sprintre edzeni? Akinek a fő száma mondjuk a 200m, az lefut mondjuk 3x200m-t, bemelegítéssel együtt? Meg amúgy minden edzésnél a maximumot adják bele a sportolók? Ezt úgy értem, hogy ha valaki az olimpiai döntőben 45s alatt futja a 400-at, az ezt az időt minden héten megfutja? Vagy milyen időközönként méri az időt magának?
2016. júl. 22. 23:35
2/3 anonim válasza:
Nem tudom, hogy zajlik az edzés, de azt tudom, hogy előfordulhat jobb eredmény edzésen, mint élesben. Persze, aki világcsúcsot teljesít, az nem csinálja meg csettintésre még 3x, vagy előtte 2x. De van egy fekvenyomó ismerősöm, aki világbajnok lett Írországban, ő pl. egyik edzésen 5 kilóval többet nyomott, mint versenyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!