Izomlázzal futhatok egy pár kilómétert?
Mennyire vagy túlsúlyos? Ha nagyon, akkor nem biztos, hogy a futást kellene erőltetni, mert rosszat tesz az izületeidnek, és előbb-utóbb beadja a kulcsot a térded.
Szóval hány cm, hány kg vagy?
Egyébként izomlázra jó az aerob edzés, úgyhogy a futás jó megoldás, de hagyj magadnak időt regenerálódni is!
Az izomlázra jó lesz a futás. Még egy pár napig fájni fog, de ha megteszed a kijelölt távot, motiválni fog és másnap már szívesebben mész. Kezdetnek jó a 2 km, de folyamatosan emeld a távot Plusz ne menj minden nap! Heti 3 alkalom még elég.
Ja, és ami még szerintem fontos: az étrend! Figyelj rá, hogy mit eszel. Ne úgy fogd fel, mint egy diétát, hanem mint életmódváltást.
Én is próbáltam minden fogyókúrát, de nekem csak a mozgás+étrendváltás kombó jött be. Ki kell tapasztalni. Hosszú folyamat (kb. 0.5 kg/hét nálam), de megéri, mert nem hízom vissza.
Nincs időm kifejteni, de fogyásra jobb az alacsony pulzusos aerob edzés, ami a te állapotodban egy normál séta. (Nagyon nagy edzettség kell alacsony pulzusos futáshoz)
Szóval gyalogolj le egy 8-10 km-t, de 5 is bőven elég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!