Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Rendes bemelegítés mellett is...

Rendes bemelegítés mellett is végig szenvedem a második kilométert, mit kellene csináljak és hogy?

Figyelt kérdés

Kocogok, futok. Az első km gond nélkül megvan, de utána muszáj sétálnom egy jó fél vagy egy kmt. Aztán bele lendülök és 3-4 kmt legyűrök gond nélkül. Utána megint egy kis pihenés és újabb 3-4-5 km megvan.

A bemelegítés guggolásból, nyújtásból, kitörésből és törzs meg karhajlításokból áll, meg 1 kmnyi félvezető gyors sétából. És mégis haldoklom az elején. Miért?

Igaz csak pár hónapja kezdtem, lehet a rossz légzéstechnika az oka?

2015. máj. 4. 10:58
 1/2 anonim ***** válasza:

az 1km-es sétát cseréld le 1 perc kocogás/1 perc sétára.

ha nem lépsz ki a komfort zónából,akkor nem fejlődsz állóképességben.

edzés előtt hideg izmot meg ne nyújts soha.

a futás végén nyújts,esetleg közben.

az egész edzés idejét is mérjed,hogy motivált maradj.

2015. máj. 4. 19:40
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia, nem hideg izmot nyújtok. Azokkal melegitek be amiket írtam, utána nyújtok majd kezdem a futást. Ez a valtózás jó ötletnek tűnik. Legközelebb séta helyett ezt fogom csinálni. Köszi.

Az időmet mérem, a kezdeti 9 perc/km mostanra 6-7 perc/km. Ennél gyorsabban egyelőre nem akarok, nem vagyok sportoló, nincs szükségem a jó eredményekre, de főleg nem akarom túl hajtani magam amíg a kondim gagyi.

Most épülők fel egy csonthártyagyulladásból, mert azt hittem okosabb vagyok azoknál akik értenek is a sporthoz, és mentem a saját fejem után :) Ilyet még egyszer nem akarok.

2015. máj. 5. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!