Rendes bemelegítés mellett is végig szenvedem a második kilométert, mit kellene csináljak és hogy?
Kocogok, futok. Az első km gond nélkül megvan, de utána muszáj sétálnom egy jó fél vagy egy kmt. Aztán bele lendülök és 3-4 kmt legyűrök gond nélkül. Utána megint egy kis pihenés és újabb 3-4-5 km megvan.
A bemelegítés guggolásból, nyújtásból, kitörésből és törzs meg karhajlításokból áll, meg 1 kmnyi félvezető gyors sétából. És mégis haldoklom az elején. Miért?
Igaz csak pár hónapja kezdtem, lehet a rossz légzéstechnika az oka?
az 1km-es sétát cseréld le 1 perc kocogás/1 perc sétára.
ha nem lépsz ki a komfort zónából,akkor nem fejlődsz állóképességben.
edzés előtt hideg izmot meg ne nyújts soha.
a futás végén nyújts,esetleg közben.
az egész edzés idejét is mérjed,hogy motivált maradj.
Szia, nem hideg izmot nyújtok. Azokkal melegitek be amiket írtam, utána nyújtok majd kezdem a futást. Ez a valtózás jó ötletnek tűnik. Legközelebb séta helyett ezt fogom csinálni. Köszi.
Az időmet mérem, a kezdeti 9 perc/km mostanra 6-7 perc/km. Ennél gyorsabban egyelőre nem akarok, nem vagyok sportoló, nincs szükségem a jó eredményekre, de főleg nem akarom túl hajtani magam amíg a kondim gagyi.
Most épülők fel egy csonthártyagyulladásból, mert azt hittem okosabb vagyok azoknál akik értenek is a sporthoz, és mentem a saját fejem után :) Ilyet még egyszer nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!