Front, és back lever eléréséhez milyen gyakorlatokat csináljak. Csak sajáttestsúlyos edzés?
Figyelt kérdés
Nos, 10 hónapja sajáttestsúlyos edzéssel foglalkozom és eddig elég szépen haladtam. Muscle up már szépen szabályosan megy, de a statikus elemek valahogy nem mennek. A fent említett két gyakorlathoz szeretnék rávezető gyakorlatokat kérni. A back levert 5mpig tudom tartani de közben kb olyan érzésem van hogy szétrobban a fejem. A válaszokat előre is köszönöm.2016. jan. 16. 19:02
1/4 anonim válasza:
Szia! Először is... a front lever egy leginkább hasizom, és mellizom, de a törzs is szerepet játszik benne. A back lever egy szintén erős törzset, és nagyon erős karizmot igényel. A front leverhez hasra én felüléseket, rúdon térd/lábemelés, törzsre a plank gyakorlatot ajánlom, mellizomra fekvőtámasz. Próbálkozásnál először a tucked front levert csináld, ott nincs kinyújtva egy lábad sem. Ha az jól megy, akkor mehet egy lábbal, ami már jóval nehezebb. Ha már ez is megy, megpróbálhatod a rendeset is. Back leverhez én szintén a plank gyakorlatot javaslom törzsre, kar edzésére húzódzkodást, tolódzkodást, szűk fekvőtámaszt, meg a macskanyúzást (nézz róla videót youtubon). Először itt is próbáld behajlított lábakkal, majd ha az megy jól, egy lábbal, s ha már az is megy kb 6-8 mp-ig, akkor jöhet a rendes. Remélem segítettem, bármi kérdésed van írj privátot! Sok sikert!
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos választ.
2016. jan. 16. 19:38
3/4 A kérdező kommentje:
Válaszokat még szívesen fogadok.
2016. jan. 16. 19:40
4/4 anonim válasza:
Még hogy a front levert nagy részben mellizomból tartod, ilyen hülyeséget még az életbe nem hallottam😂
A front lever az a hát izmain alapszik inkább mint a mell. A hasizom max annyihoz kell hogy derektol lefelé egyenesen tartsa a lábad front lever közben. Próbáld ki, hogy lefekszel valamire háton és annyira lelogatod a lábad, hogy a derekadnal legyen a széle. Ha így egyenesen meg bírod tartani a lábad akkor a hasizom az megvan hozzá. (a kezeddel támaszd magad anélkül nem fog menni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!