Ezek közül az önvédelmi akármik közül melyik a legjobb utcára? Utcai támadás esetére?
Krav Maga
Sambo
Brazil Ju-Jutsu
Defendo
A Krav Maga-ról azt hallottam, hogy terroristák ellen lett kifejlesztve és gyorsan le lehet vele szerelni az ellenséget. Volt egy dokumentumfilm is, ahol egy embernek 5 támadót kellett sikeresen leszerelnie.
A Sambo-ról is néztem ilyet.
Ez meg a birkózás, a Judo, az ökölharc és a rúgások ötvözete. Ez meg valami katonai harci rendszer.
"A ninjicu egy baromság,nincs is küzdelem az edzéseken így a harci értéke nulla.A kyusho pedig szintén kiegészítő edzés komolyabb küzdősportot-harcművészetet űzőknek,nem pedig kezdőket tanítgatnak rajta egyenest ütni.Ami neked kell a célodhoz az a "behajtó kombináció".Heti háromszor tejes test testépítő edzés,tömegnövelő étrend és heti három box edzés.Az összes komolyabb nagydarab bűnöző ismerősöm ezt csinálja."
Már vártam a gyúrós-koxos-boxos kommentet.
Csodálkoztam is, hogy tegnap nem írta le senki a "Ninjutsu meg minden más baromság csak a Box a király" kombót.
A testépítő edzés biztos, hogy nem kell.
Minél nagyobb darab valaki annál lassabb.
Bruce Lee is sovány volt mégis ő volt az egyik legjobb harcos. A K1-ben is jobbára a soványabbak bírják a legjobban a strapát. Én a Fegyencedzéssel vagyok jó viszonyban, kiegészítve egy kis súlyzós edzéssel.
De a Box az nálam nem játszik, inkább akkor a Savate.
Ott nem kell folyton fedezékben lenni, eldekál az ember, elugrál a támadások elől és a lábát is ugyanolyan jól tudja használni mint a kezét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!