Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezek közül az önvédelmi...

Ezek közül az önvédelmi akármik közül melyik a legjobb utcára? Utcai támadás esetére?

Figyelt kérdés

Krav Maga

Sambo

Brazil Ju-Jutsu

Defendo

A Krav Maga-ról azt hallottam, hogy terroristák ellen lett kifejlesztve és gyorsan le lehet vele szerelni az ellenséget. Volt egy dokumentumfilm is, ahol egy embernek 5 támadót kellett sikeresen leszerelnie.

A Sambo-ról is néztem ilyet.

Ez meg a birkózás, a Judo, az ökölharc és a rúgások ötvözete. Ez meg valami katonai harci rendszer.

2015. dec. 8. 18:28
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

"A ninjicu egy baromság,nincs is küzdelem az edzéseken így a harci értéke nulla.A kyusho pedig szintén kiegészítő edzés komolyabb küzdősportot-harcművészetet űzőknek,nem pedig kezdőket tanítgatnak rajta egyenest ütni.Ami neked kell a célodhoz az a "behajtó kombináció".Heti háromszor tejes test testépítő edzés,tömegnövelő étrend és heti három box edzés.Az összes komolyabb nagydarab bűnöző ismerősöm ezt csinálja."

Már vártam a gyúrós-koxos-boxos kommentet.

Csodálkoztam is, hogy tegnap nem írta le senki a "Ninjutsu meg minden más baromság csak a Box a király" kombót.

A testépítő edzés biztos, hogy nem kell.

Minél nagyobb darab valaki annál lassabb.

Bruce Lee is sovány volt mégis ő volt az egyik legjobb harcos. A K1-ben is jobbára a soványabbak bírják a legjobban a strapát. Én a Fegyencedzéssel vagyok jó viszonyban, kiegészítve egy kis súlyzós edzéssel.

De a Box az nálam nem játszik, inkább akkor a Savate.

Ott nem kell folyton fedezékben lenni, eldekál az ember, elugrál a támadások elől és a lábát is ugyanolyan jól tudja használni mint a kezét.

2015. dec. 10. 10:42
 32/32 anonim ***** válasza:
Igen a savate az ilyen,de a kérdésedben önvédelemről van szó,utcai verekedésről,ahol öngól,vagy időhúzás ha elkezdesz rúgni és elmozogni.Az utcai bunyó az annyi,hogy észleled a fenyegetettséget és a kialakulása előtt támadsz,hogy megszüntesd.A legegyszerűbb és egyben a legösztönösebb és leglogikusabb támadás pedig ha szétütöd a fejét,összerugdalod a földön fekvőt,lehetőleg ha van rá mód bokatörésig/zúzódásig taposod a lábát,hogy ne tudjon utánad futni,utána lelépsz.Erre a box fel tud készíteni mint alap belépőedzés a verekedés világába.
2015. dec. 10. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!