Utcai késes támadás ellen milyen harcművészet a legjobb?
a legjobb a futás. de ha valami harcművészetet akarsz tanulni ami ilyen esetben jól jöhet akkor krav-maga.
de szólók előre! a krav-maga könyvben le van írva, hogy ha lehetséges ilyen esetben hagyjuk el a helyszínt :D
a pisztoly nem hatékonyabb a futásnál, mire előveszed, kibiztosítod, halálra késelnek.
A kés egyszerű eszköz, de a védekezés ellene talán a legnehezebb. Jól elrejthető, gyorsan alkalmazható, veszélyes fegyver. Nem elég, hogy tökéletes technika kell hozzá, elengedhetetlen a kiválló reakcióidő, gyors, taktikailag helyes gondolkodás, helyzetfelismerés.
A krav-maga szerintem egész jó megoldásokat kínál a késes problémákra. Sok sok gyakorlással, idővel, és mégtöbb gyakorlással egész jó késvédekezést lehet kialakítani, ráadásul rájössz arra is, milyen veszélyes ez az eszköz. Még egy idióta kezében is. Persze nem mindegy, hogy kinél kravozol...
http://www.youtube.com/watch?v=KM7hGnW6rhA
KB ez az igazi krav kés ellen. 6:10 nél látszik, hogy mennyire ottvan a csóka, amikor elakad a stukker. Érdemes azt is figyelni, hogy a támadó viszonylag gyakran felkoncolja a védekezőket... szal ha lehet, fuss el :D
Ezt a krav maga-t meg defendot felejtsétek el! Egy hülyeség! Én késharc oktató vagyok (Jet Kali stílust oktatok), én már próbáltam ki krav maga oktató ellen magam, igaz nem igazi, hanem csak fakéssel, DE 20-ból 20-szor leböktem a nagy krav maga oktatót. Egy komolyabb cigány aki utcai bűnözésből él és (igazi) késsel van az simán leszúr egy ilyen krav magás vagy defendós mestert is, de ha netán meg is fogja a kezét és megcsavarja amiben a kés van, akkor is meghal, mert akkor elő veszi a másik kést is, és azzal bök le. Ezeknél sosem egy kés van hanem 2 vagy 3. Ahhoz, hogy megtanulj védekezni fegyver ellen hatékonyan, ahhoz neked is ismerned kell a fegyveres harc csínyját-bínyját valamennyire. Az ilyen védőcuccban gumikéssel gyakorolgatunk krav maga edzésen, az utcán annyi mint halottnak a csók. A krav maga és a defendo az nagyon divat lett, nagyobb a füstje mint a lángja. Egy vicc. Szerintem tanulj valami fegyveres harcot + pusztakezes bunyót pl.: aikido, savate, wing tsun kung-fu.
Az ilyen ringbe való küzdősportok (thai boksz, kick-box, taekwondo, brazil jiu-jitsu....stb.) ezek nem jók utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!