Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik harcművészet a legjobb...

Brutal11 kérdése:

Melyik harcművészet a legjobb önvédelemre? Boxoltam de az nem naygon jön be.

Figyelt kérdés
vegyek viperát kést stb... ilyen válaszoakt pls ne!
2011. jún. 21. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:
aikido
2011. jún. 21. 16:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Az Aikido valóban nem rossz, de ha alkalmanként durva is akarsz lenni azzal, aki megtámadott, akkor még inkább Ju-jitsu. A legtöbb harcművészet valóban alkalmas önvédelemre, a kérdés, hogy milyen szinten műveled?
2011. jún. 21. 16:07
 3/8 A kérdező kommentje:
megyei bajnok voltam egy darabig,
2011. jún. 21. 18:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem kick-box, thai-box, savate, ha rendesen oktatják őket.

Bár eddig úgy tudtam, hogy a box is nagyon jó.

2011. jún. 21. 23:55
 5/8 anonim ***** válasza:
A muay thai és a kick-box az pont nem jó utcára és bénán oktatják. Ami jó: wing tsun, ökölvívás, birkózás, savate, ju-jitsu (Nem a BJJ!), judo. Az aikido sem rossz, de az igen sok idő.
2011. jún. 22. 09:19
 6/8 A kérdező kommentje:
utánna néztem a krav-maga-nak mit szóltok hozzá?
2011. jún. 24. 15:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem tradicionális, valójában innen-onnan összeválogatott, utcai harcra igazított technikák együttese. Ha megtanulod, működik.
2011. jún. 24. 15:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Boxoltál és az nem nagyon jött be?

Háát... nem csodálom.

Eléggé unalmas folyton fedezékben állni meg ütni.

Én is ha látok egy meccset sokkal jobban élvezem ha ütnek-rúgnak benne mintha csak ütnek.

Próbáld meg a Szavatét (Savate).

Ott van minden ami kell.

Gyors dinamikus (Bruce Lee-szerű mozgás).

Akkor mindig mozgásban vagy nem fedezékben várod a csodát ha éppen nem támadsz. Egy Szavatés is tud ugyanolyan jól ütni mint egy boxoló. Plusz mesterien rúg. Láttam egyszer egy tanulómeccsen ahol az edző úgy rúgta meg a tanítványát, hogy az összeesett és üvöltözött.

Itt jó rúgások vannak.

Nem olyanok mint a Muay Thai-ban hogy megrúgnak és "jajj fáj a lábom meg nem érzem". Itt ha úgy rúgnak meg vagy rúgsz meg valakit az akár bele is halhat (persze az utcán nem edzésen). Ott van például a lábujjakkal belerúgás a májba technika. Ahol ha az ellenség nem hal meg belső vérzése biztosan lesz. Ez utcai harc. Kocsmai verekedés volt eredetileg illetve a francia matrózok is tettek hozzá ezt-azt. Plusz a mozgás az nagyon egyedi. Míg a boxoló leginkább fedezéket használ, addig a Szavatés inkább elugrik illetve dekálást alkalmaz vagy elsétál a támadás elől.

Szóval ha utcára kell ez az első amit ajánlanék, lévén hogy utcai harc. Ha nem a kakaskodás szerű bunyó érdekel csak az önvédelem arra ott a Defendo vagy a Ninjutsu.

2015. dec. 9. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!