Melyik harcművészet a legjobb önvédelemre? Boxoltam de az nem naygon jön be.
Szerintem kick-box, thai-box, savate, ha rendesen oktatják őket.
Bár eddig úgy tudtam, hogy a box is nagyon jó.
Boxoltál és az nem nagyon jött be?
Háát... nem csodálom.
Eléggé unalmas folyton fedezékben állni meg ütni.
Én is ha látok egy meccset sokkal jobban élvezem ha ütnek-rúgnak benne mintha csak ütnek.
Próbáld meg a Szavatét (Savate).
Ott van minden ami kell.
Gyors dinamikus (Bruce Lee-szerű mozgás).
Akkor mindig mozgásban vagy nem fedezékben várod a csodát ha éppen nem támadsz. Egy Szavatés is tud ugyanolyan jól ütni mint egy boxoló. Plusz mesterien rúg. Láttam egyszer egy tanulómeccsen ahol az edző úgy rúgta meg a tanítványát, hogy az összeesett és üvöltözött.
Itt jó rúgások vannak.
Nem olyanok mint a Muay Thai-ban hogy megrúgnak és "jajj fáj a lábom meg nem érzem". Itt ha úgy rúgnak meg vagy rúgsz meg valakit az akár bele is halhat (persze az utcán nem edzésen). Ott van például a lábujjakkal belerúgás a májba technika. Ahol ha az ellenség nem hal meg belső vérzése biztosan lesz. Ez utcai harc. Kocsmai verekedés volt eredetileg illetve a francia matrózok is tettek hozzá ezt-azt. Plusz a mozgás az nagyon egyedi. Míg a boxoló leginkább fedezéket használ, addig a Szavatés inkább elugrik illetve dekálást alkalmaz vagy elsétál a támadás elől.
Szóval ha utcára kell ez az első amit ajánlanék, lévén hogy utcai harc. Ha nem a kakaskodás szerű bunyó érdekel csak az önvédelem arra ott a Defendo vagy a Ninjutsu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!