Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Utcai késes támadás ellen...

Utcai késes támadás ellen milyen harcművészet a legjobb?

Figyelt kérdés
14 éves fiú vagyok és hát ugye a fiatalokat nagyon gyakran támadják meg az utcán főleg "kissebségiek" gyakran túlerőben, késsel a kezükben. Meg egyébként is szeretnék valami önvédelmet tanulni. Szóval mit ajánlotok?
2010. nov. 23. 21:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ucsó!

Linkelnél egy edzési lehetőséget hol van késharc edzés,mert én akárhol néztem,mindig csak az instruktor képzést dobja ki.Köszönöm!

2010. nov. 24. 11:44
 12/22 anonim ***** válasza:

A kravosok központi termében, a Kresz Géza utcában pénteken este 6-tól van késharc (kali) oktatás.

A kali oktató válaszolóval viszont nem értek egyet.

1. ha egy megélhetési bűnöző ugyanolyan hatékonyan használja a kést, mint egy kali-mester, akkor nincs értelme kalit tanulni, hiszen nem lesz hatékonyabb az edzéstől az ember.

2. 20-ból 20x lebökte a krav instruktort. ok. elhiszem. de vegyük észre, hogy 2 hasonló szinten képzett ebmer közül mindig a jobban felfegyverzett nyer. Én nem vagyok szakértő, de biztos vagyok benne, hogy meg tudnék sebesíteni egy kali mestert is késsel, ha az fegyvertelen. Egyszerűen azért, mert kés ellen védekezni baromira nehéz.

3. másrészt baromság a krav? Mégis, a kravinstruktor képzi magát a kali rendszerben is, hiszen csak így volt lehetőség 20ból20x lebökni a kravost. A KM nincs kőbe vésve, ha egy problémára van jobb megoldás a kaliban, akkor azt átveszi. De csak akkor, ha valóban működik, valós szituációkban.

ha valaki látta esetleg a die less often c szösszenetet, ami a késvédekezésről szól, és egy kalis arc készítette, az ott található alapelvek teljesen azonosak a kravban is, és a technikák között is egy csomó hasonló található. Őszintén, aki nem veszi észre a hasonlóságot, az eléggé korlátolt ebben a témában.

http://www.youtube.com/watch?v=THW-c6E5nvs

2010. nov. 24. 14:19
 13/22 anonim ***** válasza:
Barátom lehet, hogy a krav magások járnak kali képzésre is, de attól még magában (kali képzés nélkül) a krav maga nem ér semmit kés ellen. Érdekes én még az életben nem krav magáztam mégsem tudott egy krav maga instruktor sem csinálni ellenem semmit ha késsel voltam, ha az nélkül. És egyébként hülyeség, hogy ugyanaz az irány elv a kaliban és a krav magában, mert ez nem így van. Ja amúgy nem kell lebecsülni az utcai bűnözőket, igen valóban nincsenek egy szinten egy késharc instruktorral, de ha lebecsülöd, akkor neked véged. Sokan mondják, hogy jaj kirúgom és kicsavarom a kést így-úgy a kézből, ez kamu. Kíváncsi vagyok, ha tényleg megtámad egy bűnöző késsel, akkor a büszke pökhendi agyonra istenített krav maga tudásoddal mit fogsz, csinálni. Elmondom, semmit mert lefog bökni, egy esélyed van, ha elfutsz.
2010. nov. 24. 15:17
 14/22 anonim ***** válasza:

A futásban egyetértünk.

Hol tartod az edzéseidet? Ki lehet próbálni nálad egy edzést? Kíváncsivá tettél.

2010. nov. 24. 18:09
 15/22 anonim ***** válasza:
A futás az valóban hasznos. Amúgy Mosonmagyaróváron tartok, igaz csak magán edzéseket pár havernak ingyen, de ha ne adj isten lejönnél Óvárra akkor megnézhetsz egy edzést.
2010. nov. 24. 20:00
 16/22 anonim ***** válasza:
lehet, hogy érdekel, elő szoktam fordulni Győrben, Szüleim ott laknak. Óvár meg onnan nincsen messze. Ha írnál priviben valami elérhetőséget, az nagyon király lenne.
2010. nov. 24. 22:50
 17/22 anonim ***** válasza:

a kali-s srácba egy kicsit belekötnék

én nem kravozok hanem karate-zok így a késes dolgokhoz nem tudok hozzászólni bár szerintem nem rossz amiket a videókban bemutattak.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy a ringbe való sportok nem jók utcára. Az ilyen helyeken megtanítanak ütni és nincs az az utcai faszagyerek amelyik ne torpanna meg ha betöröd az orrát. Már csak azért se mert abban a pillanatban elkezd könnyezni és ne fog látni semmit. Onnantól pedig van időd elfutni vagy még egy ütéssel befejezni.

2010. nov. 25. 02:25
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
a legjobb sport a 800m -es síkfutás. Ugyan nem vagyok olimpikon de még "5-6-7 összhangban késelő" rajgyereknek sem sikerült megsebeznie, mert egy robbanékony start és már 12 m előnyöm van, 200 m után kifulladtak én pedig még csak akkor kezdek belelendülni. :D
2010. dec. 1. 20:28
 19/22 anonim válasza:
Futás, ez nem vitás!
2010. dec. 3. 00:19
 20/22 anonim ***** válasza:
Akkor is véged lenne ha egyedül lenne,a kés ellen csak akkor van esélyed ha neked is van fegyvered.
2014. jún. 25. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!