Szerintetek mi a legjobb önvédelmi sport?
Nagyon szeretnék járni egyre, mert mindig sötétben érek haza és borzasztóan félek, hogy valaki megtámad, hisz még nagyon fiatal vagyok.
Kérem szépen gyorsan válaszoljatok! Előre is köszönöm!!! :)
12/L
Amit én mindíg ajánlani szoktam,az a Jeet Kuen Do és a Kali késharc kombo.Eezel több/fegyveres támadó ellen is meg tod védeni magad.De jó még a Ju Jitsu,a Ninjutsu,és jó edzés mellett a Krav Maga,a Defendo és az Aikido is,de sanszos,h szarok lesznek ezek az edzések
Neutronlovag:a Kali,az Eskrima és az Arnis egy és ugyanaz.Stílusban semmi különbség nincs.Mindössze annyi,h ahol aszongyák,h Kalit oktatnak,azok a késharcra,akik meg aszongyák,h Eskrimat,azok meg inkább a botharcra koncentrálnak jobban.De ezis csak a modernkor egyik szarsága,valójában ez a 3 tök ugyanaz,csak pl. az Arnis nevet nem szokták használni,mert senki nem tudja,h mi az.
Gyereket!!:
A késes "harcmutatványokat" felejtsétek el, mert totál hülyeség. Egy szimpla kés, vipera is rengeteg előnyt biztosít, annak, aki megtámad.( Az ilyen krav maga, defendo késhárítás is kamu). Nos én "önvédelemként" az ökölvívást, jiu-jitsu-t, savate-t tudom ajánlani, mert ezeket ebben az országban elfogadható szinten oktatják. Mert amit ott edzésen megtanulsz, azokat az utcán is tudod használni. A thai-box, kick-box, karate, kempo, stb. ezek kemény stílusok, csak utcára nem érnek semmit, ringben viszont nagyon jók. És, mint azt már mondtam, a késes támadásokat felejtsétek el. Semmilyen harcművészeti/küzdősporti tudással nem lehet a kést kivédeni.
Remélem segíthettem.
@15:13.
A késharc stílusok nem véletlenül azok,igenis hatásosak utcán.Valóban nem 3 hónap után,hanem kell pár év minimum,de igenis hatásosak.Odazavarnálak téged,mint valszeg késharcban nem jártas embert Késes Kriszhez,a kezedbenyomnék 1 kést,oszt szúrd le,ha tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!