Szerintetek mi a legjobb önvédelmi sport?
Nagyon szeretnék járni egyre, mert mindig sötétben érek haza és borzasztóan félek, hogy valaki megtámad, hisz még nagyon fiatal vagyok.
Kérem szépen gyorsan válaszoljatok! Előre is köszönöm!!! :)
12/L
Kérdező!Lehet,h én értettem félre,de sztem Full Contact ezzel arra célzott,h ha most elkezded,akk nőként kb. addigra leszel nem technikailag ügyes,mert az már 14 évesen is lehetsz,hanem fejben akkor leszel érettebb.Ha utcán megtámadnak,akk lehetsz ügyes,de fiatal vagy,meg ugye fizikailag sem vagy fölényben.Be fogsz pánikolni,kapkodni fogsz,meg amúgyis kicsi vagy,ezért kell várni 18-ig,mert akk már valamennyire kiegyenlítődnek a hátrányosságok ilyen téren,ha nemis teljesen.Akkor mondhatod majd azt,h 'igen,én meg tudom védeni magam'.
Szal ha most elkezded,akk 18 éves korodra tökéj leszel,eleget csiszoltad a technikáid,van gyakorlatod,ha nem is élesben.Ha viszont 18 éves korodban kezded el,akk 1:lehet,h a fizikumod ne lesz olyan jó,ha a méret meg is van....2:a technkiákat még megis kell tanulnod.....szal olyan 21-22 éves korodra leszel majdnem olyan szinten,mint amilyen szinten 18 éves korodban lehetnél.De még huszon 1-2 évesen is csak az elegendő technikákat fogod tudni,társakkal nem gyakoroltál még eleget.
Carbon!
Inkább nem reagálok a megnyilvánulásodra, csak annyival, hogy itt az egyik válaszoló is a késes támadásokról ír.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..
Savate + Kali.
Vagy Kali helyett Defendo, Sambo vagy Judo.
A Savate egy dinamikus ütős-rúgós utcai harcmodor.
A francia rendőrségen is tanítják.
Egy csaj is megtanulhatja megvédeni magát.
Sőt! Egy kis csajból a támadó semmit nem nézne ki így a meglepetés ereje is a csajnál van. Plusz a Savate-ban olyan technikák vannak, hogy már rájuk gondolni is fájdalmas.
A Kali, Defendo, Sambo és Judo.
A Kali fegyveres harc, tehát megtanul fegyverrel és az ellen küzdeni. A Defendo is ilyen. A Sambo orosz katonai rendszer, direkt harcra lett kitalálva. A Judo-t a japán rendőrség használja főként.
A futásról meg annyit, hogy nem olyan egyszerű.
Főleg mondjuk a nagyvárosban ahol előtted-mögötted csoportban mászkálnak az emberek, jobbodon üzletek vannak, balodon az autópálya. Engem támadtak már meg régen, mondjuk az vidéken volt a csatorna mellett. Nagy 100 méteres sík terep. Sehol egy bolt, autópálya, embertömeg. De még így is bajos volt elmenekülni.
Én tehát egy küzdősportot ajánlanék és egy önvédelmi rendszert:
Küzdősport:
- Box
- Thaibox
- Kickbox
- Savate (Ezt ajánlanám inkább, mert aki Savate-zik az tudja hogy a box alapjaira van helyezve ez a küzdősport de itt sokfajta rúgás is van, dinamikus a mozgás és lényegében utcai harc amit az I. Világháború óta használ nem csak a francia rendőrség de a katonaság is. Én azért választottam ezt a küzdősportot mert egy rakás fájdalmas technikát tartalmaz és technikás. Tehát nem olyan mint a box ahol azt támadod amit az ellenfél alapból véd... a fejet. Hanem amit nem véd.)
Önvédelem:
- Kali (Fegyverrel és fegyver ellen megtanulsz hatcolni.)
- Judo (Földre viteli rendszer, vannak benne halálos technikák is, fojtó fogások, törések ha jól tudom.)
- Defendo (Itt is ha jól tudom van kéz-láb harc, földre viteli technikák, talán törések is.)
- Sambo (Ez is egy Defendo szerűség, talán erről lett koppintva a Defendo, mert eléggé hasonlítanak. Mindkettőben van kéz-láb harc és földre vitel stb.)
"A Muay Thai nem küzdősport, van fegyveres része. A Thai Box a küzdősport."
Remélem azt tudod, hogy a Muay Thai a Thaibox régi neve?
A Muay Chaiya a legősibb.
Egy Chaiya mester ezt mondta az interjúban:
"A Muay Chaiya-t csatatéri ölésre használták. A Muay Thai vagyis a Thaibox a Chaiya technikáinak mindössze 20%-át tartalmazza."
Ehhez hozzátenném, hogy amikor megemlítették a Muay Thai nevét azon kissé elmosolyodtak. Vagyis szerintem kb arra gondolhattak, hogy a Muay Thai csak kakasviadal a csórók számára, nem igazi harc a Chaiya-val ellentétben. És igazuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!