Ezek közül az önvédelmi akármik közül melyik a legjobb utcára? Utcai támadás esetére?
Krav Maga
Sambo
Brazil Ju-Jutsu
Defendo
A Krav Maga-ról azt hallottam, hogy terroristák ellen lett kifejlesztve és gyorsan le lehet vele szerelni az ellenséget. Volt egy dokumentumfilm is, ahol egy embernek 5 támadót kellett sikeresen leszerelnie.
A Sambo-ról is néztem ilyet.
Ez meg a birkózás, a Judo, az ökölharc és a rúgások ötvözete. Ez meg valami katonai harci rendszer.
Csak hasonlítanak.
A Ju-Jutsu az más.
A Ju-Jutsu és a Judo az ilyen átölellek és leteszlek a földre dolog amennyire én ismerem. Itt meg nem ez történik.
Nekem az ilyen kézcsavarós, töréses izék tetszenek nagyon. :D
Ebben is van késkicsavarás a kézből és hasonlók.
Lehet csak hasonlít a Ju-Jutsu-ra mert ez Ninjutsu.
Én nem magyarázok meg semmit.
De azt mondják, hogy a Judo a Ju-Jutsu továbbfejlesztett, ha úgy tetszik jobb változata.
De a Judo-ban én nem látok kéz kicsavarásokat meg semmit csak hogy két ember egymást akarja megba*szni ruhában. Ezek meg nem azt csinálják.
De ha ezek Ju-Jutsu technikák, akkor ez tetszik. :)
De nem tudom miben más a Ju-Jutsu, a BBJ és a Judo.
A tradicionális japán ju jitsu ami lényegében a szamurájok fegyvertelen harcmodora volt, alakult az évszázadok folyamán át. A 19.században a 4.danis Kano mester alapította meg a judo iskoláját, amit egy versenysportnak szánt. Sérülés mentesen mérhetik össze a tanulók a tudásukat. A brazil ju jitsu ( bjj) is ehhez hasonló, csak itt inkább a földharc került előtérbe( de a judo és a bjj versenysport és nem harcművészet). Mindegy, hogy ninjutsu vagy ju jitsu, magas szinten mind a kető hatékony és ha kell halálos is. Én nem bántam meg annó 17 éve, hogy bekopogtam a dojoba. Ha neked a ninjutsu tetszik, akkor viszont járj arra. Érdemes mellé egy kis boxot tanulnod, mert az edzéseken többnyire nem fordítanak elég időt az ütések megtanítására, ezt is a saját bőrömon kellett megtapasztalnom. A rendvédelmi szervek különösen örülnek a jitsunak, mert egy bizonyos szinten már úgy is ártalmatlanná tudod tenni az ellenfeledet, hogy annak maradandó sérülése ne legyen.
Mindegy, hogy mit csinálsz csak jól csináld. Ez hatalmas bölcsesség. Egy jó taichis lever egy rossz thai boxost. Amit nem csinálsz szívesen abba nem is fogsz mindent beleadni így abba nem is leszel jó. Akkor meg at egész nem ér semmit. Csináld azt amihez a legtöbb kedved van és nem lesz gond.
Én most találtam egy olyat, hogy Kyusho.
Majd azt szeretném elsajátítani, de ehhez kell egy bizonyos fokú jártasság. Te már tanulhatnád. :DD Úgy gondoltam hogy a Ju Jutsu-t csinálnám és ha megszereztem a szükséges tudást akkor elkezdem a Kyusho-t is tanulni.
Csak nem tudom, hogy a Ju-Jutsu-t nem késő e 28 évesen elkezdeni?
A nagydarab bünöző ismerőseidre akkor nagyon büszke is lehetsz, ha ügyes leszel még talán be is vesznek pár buliba.
Kérdező ! Ahogy neked a legjobban esik :) ha gondolod próbáld ki a ju jitsut és ninjutsut is. De bármelyiket is választod tanulj mellé ökölvívást. 1-2 évet mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!