Ezek közül az önvédelmi akármik közül melyik a legjobb utcára? Utcai támadás esetére?
Krav Maga
Sambo
Brazil Ju-Jutsu
Defendo
A Krav Maga-ról azt hallottam, hogy terroristák ellen lett kifejlesztve és gyorsan le lehet vele szerelni az ellenséget. Volt egy dokumentumfilm is, ahol egy embernek 5 támadót kellett sikeresen leszerelnie.
A Sambo-ról is néztem ilyet.
Ez meg a birkózás, a Judo, az ökölharc és a rúgások ötvözete. Ez meg valami katonai harci rendszer.
"Katonai krav magát a katonáknak tanítanak.Ott van küzdelem,minden részletre odafigyelnek,komoly stressztréning is van.Amire mint átlag ember bejuthatsz az a civil krav maga.Az ilyen edzéseket többnyire olyan emberek tartják,akik edzenek egy éve,elvégzik az edző tanfolyamot,tartják a küzdelem mentes alibi edzést és szedik a pénzt."
Én nem fogok pénzt kiadni azért, hogy elmondják hogy fussak el meg kerüljem a harcot. Míg a katonáknak minden hatásos technikát és jóságot megtanítanak.
A Defendo-n belül is van egy hivatásosaknak tanított verzió:
"A civil önvédelmi technikák komoly pszichológiai, taktikai, és szakmai trükkökkel egészülnek ki."
Vagyis a civil a hivatásoshoz képest semmi.
Honnan van a fenti idézet?
A katonai iránya a Krav magának az ellenség megöléséről szól. Ha egy civil ezt alkalmazná, akkor gyorsan a rács mögött találná magát. Ez nyilván nem lehet cél egy civil önvédelem esetén. A katona ráadásul fegyverrel, katonai felszerelésben harcol és csapatban. Ez teljesen alkalmatlan egy civil, városi önvédelmi helyzetre.
Nem tudom, hogy hogy jutottál arra, hogy csak az elfutást és a harc elkerülését tanítják. De ha szerinted nem a legjobb önvédelmi cél a harc elkerülése, akkor nálad egyéb gondok is vannak. Te nem önvédelemre készülsz, hanem harcra. Ez esetben menj küzdősportra. Ott jut majd belőle, mert oda mindenki azért megy.
Na jó, akkor újra kezdem.
Úgy döntöttem hogy Savate-ra fogok járni.
Ott megtanítanak a verekedésre.
De kellene emellé valami földharc, az utcai támadások ellen felkészítő dolog is. Ahol több ember is rám támadhat, vagy ha valaki fegyverrel támad rám. Valamilyen stílus ahol vannak törések, fojtások, földre vitelek, végtag szorítások-csavarások. Ilyenek.
Én a Ninjutsu-t néztem ki:
Nah jó :D ennyi baromságot össze vissza :D
Kérdező ! A katonák abból élnek, hogy ha kell akkor harcolnak, fegyverrel, pusztakézzel. Te nem leszel se a sambotól se a thai boxtól se a boxtól se a krav magától se a defendotól se semmitől egy vadállat aki mindenkit összever. A kérdése az volt, hogy utcai önvédelemre melyik a legalkalmasabb a felsoroltak közül
A válasz még mindig : krav maga ( A CIVIL VERZIÓ, mivel mást te nem tanulhatsz), és a defendo ( SZINTÉN A CIVIL VERZIÓ, mert civilként szintén nem tanulhatsz mást az edzéseken).
De mint kiderült te nem megvédeni akarod magad az utcán, hanem egy "verekedni" akarsz megtanulni. Sambon te nem fogsz tanulni semmilyen fegyveres támadó elleni védekezést és semmilyen pszichológiát az önvédelemhez. Mi az amit a te hozzáállásoddal kapni fogsz a sambo edzéseken ? Pár hónap után hatalmas arcot ( ha nem változtatsz a hozzáállásodon). Ha ütni rúgni akarsz megtanulni sambo. Ha az utcai önvédelem érdekel, akkor krav maga vagy defendo.
Oké verekedni akarok megtanulni.
De úgy hogy utcai támadás esetén se legyek védtelen és ha fegyverrel támadnak rám akkor meg tudjam védeni magam.
Kedves kerdezo!
A legfontosabb, hogy olvasd el a 13. es 15. valaszt meg parszor.
Leirom neked szepen, hogy mi a kulonbseg.
Katonai krav maga;
Megtanitanak a katonasagnal szabvanyos szuro es lofegyverekkel harcolni, ezekkel olni es vedekezni. Kulonleges technikakat amik kifejezetten harcterre valok, ahol nem fogjak rad kihivni a rendoroket es bilincsbe verni. Egy katonanak a fegyvere a lrgfontosabb a harcteren es ezekkel tudni kell banni akar olni is kozelrol ha ugy hozza a sors.
Civil krav maga:
Minden ami nem a fenti.
Meg annyit, hogy a nevukben is benne van 'onvedelmi akarmik' ahogy te fogalmaztal.
Ha harcolni van kedved es nem onvedelmet tanulni akkor valami mast kell tanulnod es nem onvedelmet. El kell keseritselek, mert 5 ember ellen nem fogod tudni megvedeni magad semmilyen technikakkal. Verhetetlen ember nincs, ha nagy lesz az arcod es verhetetlennek fogod magad erezni akkor a baj meg is fog talalni es par hianyzo fog meg kek zold folt utan aterteked a helyzetet.
Nem megbantani akarlak csak ravilagitani, hogy ezzl a hozzaalassal nem lesz jo vege a nagy harcolni vagyasodnak.
Remelem raebredsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!