Elég lesz ennyi testmozgás, hogy fogyjak hasból és csípőből?
18/L vagyok, van rajtam kb 10 kilo felesleg. Kicsit duci vagyok. Bár a páromnak tetszik. Na de a lényeg, hogy szinte az egész a hasamra és a csípőmre megy!
Méreteim: mell 101 cm (85 C/D), derék 83 cm, csípő 103 cm. Kicsit messze vagyok a tökéletes 90-60-90-től.
Eddig konkrétan semmit nem mozogtam, csak a reggeli, délutáni séta volt a suliba és haza.
Egy hete kezdtem el rendesen tornázni. Napi 30-40 perc intenzív séta a kutyával, és 20-25 perc edzés hasra, combra, csípőre(egy kis tánccal összekötve)
Ez elég szerintetek? Mennyi idő alatt tudok majd így fogyni valamit? Próbálom valamennyire csökkenteni az evést.
Nem feltétlenül a 90-60-90 a tökéletes, kár hajkurászni ezeket a kitalált és erőltetett ideálokat.
Azt remélem tudod, hogy attól, hogy egy adott testrész izmait mozgatod, a felette lévő zsírt nem fogod tudni eltüntetni. Semmi köze egymáshoz a két szövetnek.
Helyi fogyás ugyanúgy nincs, mint ahogy helyi hízás sem. Nem tudod szabályozni hova mennek fel a kg-ok, ugyanígy nem tudod a leadás helyét se befolyásolni. Genetika.
Nem tudjuk, hogy elég-e, mert nem írtad a napi tápanyagbeviteledet. Kalóriamínuszban lehet fogyni. Ha kalória pluszban vagy, futhatsz napi 1 maratont, akkor se fogsz fogyni. A tépanyagbevitel drasztikus csökkentése az egyik legnagyobb hiba. A szervezet nem kap meg egy csomó szükséges tápanyagot, az anyagcsere belassul, majd minden kaját zsírként fog raktározni.
Számolni kellene nagyjából a makrotápanyagokat, törekedni a fehérjedús, szénhidrát szegény táplálkozásra, fehérliszt, cukor felejtős, sok zöldség, száraz húsok, sok víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!