Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan edzek, hogyan étkezzek?

Hogyan edzek, hogyan étkezzek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem rég szültem, és bevallom, hogy az, hogy nem tudtam utána lefogyni, az teljes mértékben az én hibám. Eddig, mikor a gyereket lefektettem aludni, akkor azt a "szabadidőt" a lustálkodásra, pihenésre vagy takarításra szántam. Most ezt az időt arra szeretném szentelni, hogy újra jó formába kerüljek. Segítsetek!

Milyen rendszeresen mozogjak? Milyen gyakran, milyen edzésformát válasszak? (Edzőteremre nincs lehetőségem, illetve térdem miatt nem futhatok, vagy ugrálhatok.)

Hogyan étkezzek? Osszam be, mikor kell ennem? (Nincs ételérzékenységem és nem is szoptatok.)

Van esetleg valami hasznos étrendkiegészítő, ami segíthene felgyorsítani a folyamatot?

Olyan 15-20 kg-t kéne fogynom.

Nem dédelgetek hiú ábrándokat, de szeretém a lehető legtöbbet kihozni a fogyásból július közepére. Szerintetek eddig mennyit fogyhatok reálisan?

Előre is köszönöm a segítséget!

2015. máj. 27. 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Marad a biciklizés, közepes/könnyű tempóban 40+ percet,2-3 naponta. Étkezésnél sajnos, követned kell majd a bevitt makrotápanyagok mennyiségét, lehetőleg szénhidrát szegényen és fehérjedúsan kell étkezni, zsiradék pedig minimum (kivéve halolaj és/vagy omega3).

Alapvetően (fehér)lisztek, cukrok kiiktatása (igen a gyümölcs is cukor, de ebből ésszel lehet eszegetni, de nem napi fél kg banánt), liszt alternatívák a zab/zabpehely lisztek, durumlisztek.

Ha jobban érdekel a téma akkor "Sárga Kapszula" és "alapsimeretek" googleba, nemkell megijedni, hogy "testépítőknek" szólnak, ők értenek legjobban a zsírvesztéshez és amire neked szükséged van az a szálkásító diéta (zsír leadása, minimális izomvezteséggel, viszonylag egészséges keretek között, nemkell éhezni sem semmilyen tápanyagot megvonni napokig) Fehérjeforrások: ált szárnyasok, legjobb a csirkemell, tojás (sárgájával vigyázni, csupa zsír), zsírszegény túró. zsíros húsok kilőve (disznó, marha zsíros részei)

Szerintem olyan 5-7kg fog lemenni július közepéig, ennek egy része víz lesz, aztán kicsi belassul, de sminán hozható a heti 0,6-0,8kg leadása..

2015. máj. 27. 13:36
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ :)

A biciklizés nem lenne rossz, csak egyszerűen nem hagyhatom itthon a gyereket. Ha magammal viszem, akkor pedig máris nem tudok úgy tekerni, ahogyan - gondolom én - kéne, ugyanis a kis hercegnő nincs oda érte, és hiszti követi a hisztit. De azért még próbálkozom vele.

Mit takar az, hogy követni a bevitt makrotápanyagok mennyiségét? Mármint mennyi az annyi? 5-ször egyek egy nap? Számoljam a kalóriákat? (Bevallom, ebben nem vagyok túl jó.)

OTO Chili kockahas gépről mi a véleményed?

2015. máj. 27. 14:45
 3/3 anonim ***** válasza:
sejtettem, hogy valami otthoni mozgás lenne célszerű, de a szobabicikli még alternatíva, vagy bármilyen "tornázós videó" segít igazából, mert az a baj, hogy 70%-ban az étkezésen múlik a fogyás és ehhez igen; a bevitt kalóriákat, fehérje, szénhidrát és zsír grammokat kell számolni..
2015. máj. 27. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!