Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Intervallumos futóedzés - jó így?

Intervallumos futóedzés - jó így?

Figyelt kérdés

Kb. 8 km-t futok le 30-35 perc alatt. Ezt úgy csinálom hogy az első 1 km-t simán futom, utána 1 kör úgy, hogy kb. 3 oszlopnyi sprint, 5 oszlopnyi sima futás; 1 kör úgy, hogy egy oszlop sprint, egy oszlop kocogás. Ezt kétszer ismétlem. Tudom, kacifántos így, de nem tudom mindig az órámat figyelni sprint közben, így könnyebb megoldani.

A kérdés, hogy ez így jó, vagy térjek át tabatás intervallumra? 20mp sprint, 10 mp kocogás * 8, majd egy perc séta? Ezt ismételve 5-ször. Úgyis tuti meglenne a 8 km. :D

2015. márc. 23. 20:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ez igy totál nemjó

8km az sok,nemkészülsz te a maratonra.Ha intervallumozni akarsz akkor a jobb kondició elérése miatt valasztottad ezt.

15 sec sprint 15 sec kocogás.

Esetleg töltésre felfelé sprint,lefelé kocogás.

2015. márc. 23. 20:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Kockás hasat akarok, és le akarom vakarni a zsírt a hasamról. Én úgy hallottam, hogy fogyás (zsírégetés) akkor indul be, ha a szív legalább 20-25 percet dobog olyan 120-140-el. Javíts ki, ha tévedek:)
2015. márc. 23. 21:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkorát tévedsz hogy nincs kedvem oylan sokat irni:)

Tölsd le : Sárga kapszula

2015. márc. 23. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!