Lerágott csont. Edzés pihenőnapokkal?
Sziasztok!
Tudom, hogy lerágott csont ez már, és hogy 124milliószor megvitatott téma ez, de a napokban nagyon elbizonytalanodtam.
Elkezdtem edzeni, nagyon kezdő szinten vagyok (vagy még annál is kezdőbb...)
Barátnőm javasolta, hogy menjek el az első hónapokban személyi edzőhöz, hisze ugye fogalmam sincs mit-hogyan csináljak, hogyan alakítsam ki a fokozatosságot a fejlődésem érdekében. Na a lényeg az, hogy beszélgettem az úriemberrel, és szóba jött az edzések közötti pihenő.
Olvasgattam még régebben (mikor fejben már rákészültem az új életvitelemre..), hogy kell pihenő nap, mert így regenerálódik bla bla..
Az úriember erre azt kezdte magyarázni, hogy alapból az izomlázra rá kell gyúrni, és hogy az izomzatnak szüksége van arra hogy minden nap igénybe legyen véve, és hogy tartani tudja magát ahhoz a szinthez amit én elképzeltem magamnak. Hiszen, ha heti 2× edzek (hétfő és péntek) akkor kedden,szerdán,csütörtökön,szombaton és vasárnap nem veszem igénybe az izmaimat, nem olyan intenzitással, mint mikor edzek, és ami elkezdődött fejlődni az visszafejlődik, hisz nincs igénybe véve. (Próbáltam úgy leírni ahogy Ő mondta.)
Azért bizonytalanodtam el, mert végül is, ha nem használom úgy az izmaim akkor csak úgy "pang".
Segítsetek légyszives!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!