Elkerülhetetlen a túledzés?
Figyelt kérdés
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy mostanában nagyon rá vagyok állva a sportolásra(futás, úszás, bicikli), ezek közül minden nap csinálok valamit, a futást és biciklizést általában tornával kiegészítve. Alapból is állandó mozgáskényszerem van, ráadásul mostanság eléggé sokat idegeskedem, és ezek hihetetlen módon kikapcsolnak, nem tudok leállni velük.Viszont mindig úgy járok, hogy egy idő után(kb.1 hét),hiperaktívvá válok, elkezdek fogyni és hihetetlen mennyiségeket zabálok fel(néha már úgy fáj a hasam, hogy nem bírok többet enni, de még mindig éhesnek érzem magam). Ráadásul elaludni is alig bírok, ezért tök keveset alszom és fájnak a térdeim. Ilyenkor persze mindig megijedek és kb. egy hétre/pár napra leállok a sportolással. Rendbe jövök, aztán kezdődik minden elölről, mert mindig azt hiszem, hogy most másképp lesz, mert megpróbálom jobban csinálni(nem hajtom agyon magam edzésen, csak addig, hogy kellemesen kimerüljek, stb.) Nem tudom, hogy pontosan mit kéne még másképp csinálnom, csak azt, hogy ez így nagyon nem jó, viszont úgy érzem, képtelen vagyok leállni a mindennapos sportolással. Lehetséges ezt úgy csinálni, hogy ne történjen ilyen? Ill. biztos, hogy ez az oka, vagy lehet, hogy csak túl keveset alszom/pihenek?Azt tudni kell rólam, hogy az evésemmel nincs mindig minden rendben, mert anorexiás voltam és igazából még nem tudom magam teljesen gyógyultnak nyilvánítani, viszont már csak nagyon ritkán fordul elő olyan, hogy nem eszem rendesen. Egy ilyen alkalom miatt is előfordulhat ilyen mértékű fogyás? Bocs, hogy ilyen hosszú lett, egy kalappal annak aki eljutott a végéig!:D Légyszi mondjatok valami okosat, mert sajnos egyedül ezt nem nagyon tudom áthidalni!2015. jan. 27. 17:24
1/1 anonim válasza:
Sport tényleg kiváló feszültség oldó és van még egy rakás pozitív tulajdonsága.Csináld nyugodtan,csak ne vidd túlzásba.Napi 1,2 óra sportolásnál nem kell több.Alvászavaraid biztos nem azért van mert sportolsz.Vannak már alvást segítő táplálék kiegészítők.Szerintem olvas utánuk egy kicsit hátha segít valamelyik.Ha minden kőtél szakad keres fel egy orvost ez ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!