Mennyi fehérje és szénhidrát kell?
Figyelt kérdés
Úgy gondoltam, hogy a heti 3 kondi mellett (Hétfő, Szerda, Péntek) elmennék boxolni (Kedd, Csütörtök). Van értelme edzés után inni egy adag turmixot? Ha igen, kb miből mennyit lenne érdemes? 85 kg vagyok.2015. jan. 15. 08:49
1/3 anonim válasza:
persze, van értelme, de akkor csak, ha amúgy az éterended rendben van.
fontosságban 1. az étrend, 2. az edzés és csak ezek után jöhet szóba bármilyen táplálékkiegészítő. én úgy tudom, hogy edzés utáni turmixba kb 0,5*ttkg fehérjét szoktak, de lehet, hogy valaki kijavít majd. az a lényeg, hogy számold ki a napi bevitelt, és ne az legyen, hogy a fehérjeturmixra alapozol. az csak kiegészítés legyen!
2/3 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit rosszul fogalmaztam :) A kondit nem most kezdtem. KB 3 éve. A boxot szeretném elkezdeni. Na mindegy, akkor legurítok 60 g ch-t meg 30 g fehérjét.
2015. jan. 15. 11:28
3/3 anonim válasza:
ja, akkor a box utánra gondoltál, hogy akkor innál fehérét? szerintem lehet értelme, ha rögtön utána iszol, és csak később eszel rendesen (pl mikor hazaérsz, háromnegyed-egy órával később). gondolom a box alatt rengeteg energiát használsz, mivel nagyon intenzív, hasznos lehet, ha iszol utána fehérjét, mivel ugye gyorsan felszívódik és pótolja a hináyt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!