Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Állóképesség növelés, extrakén...

Állóképesség növelés, extraként egy kis zsírvesztéssel hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítő szándékú válaszokat szeretnék, ha lehet :)

30 éves vagyok és bizony, mióta kikerültem az iskolából nem mozogtam semmit. 10 éve napi 8 órában számítógép előtt ülök.

El vagyok tunyulva, hamar kifáradok és bizony szépen szedtem fel magamra néhány kiló zsírt (igen, a fenekemre, hasamra, combomra) Nem vagyok az a kifejezetten kövér. Nagyanyám korában azt mondták volna rám, hogy töltött tubica, amolyan bögyös-faros. De bizony több rajtam a zsír, mint az izom. És ha nincs behúzva a hasam, úgy nézek ki kb. , mint egy három hónapos terhes.

A nagy gondom az, hogy nincs kitől a környezetemben tanácsot kérni (nincs a közelben edzőterem, uszoda -habár úszni úgy sem tudok-, semmi ilyesmi sportlétesítmény) És a közelben sincs senki, akivel pl. együtt lehetne kocogni vagy akármit csinálni.

Elhatároztam, hogy szeretnék magamon változtatni.

Nem akarok hirtelen nagy változásokat sem az életemben, sem magamon. Nem várok csodát egyik napról a másikra.

Étrend változtatás: alapjáraton húst hússal és péksütiket eszek. (sajnos) imádom a cukros üdítőket, mondhatni függő vagyok, első körben ezeket hagynám el. (Aztán vezetném be az étrendembe az egyre több zöldséget, miután a cukorfüggőségemet leharcoltam)

Tudom, hogy ciki, de nem szeretném az utcán, ha úgy néznének rám, hogy "De cikin néz ki" Úgy értem, hogy a minap nem tudtam autóval menni a melóhelyre és kellett kb. 100 m-t futnom a busz után. Hát te jó ég, én azt hittem hogy meghalok, égett a tüdőm, nem kaptam levegőt...azt hiszem tudjátok, miről van szó.

Arra gondoltam, hogy itthonra vennék pl. egy ugráló kötelet és ha már nagyobb szenvedés nélkül leugrálok 20 percet, aztán mennék ki az utcára futni.

Szerintetek?

2014. júl. 4. 16:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Futások és erősítő edzések felváltva. Ezeket egy bizonyos szintig lehet az utcán is csinálni. Szégyellni nem szabad, mert az úgy nehéz lesz.

Sajnos azt, hogy mennyit bírsz futni, azt neked kell belőni. Ha eléggé el vagy hízva, akkor lehet, hogy elsőre csak gyalogolni kellene hosszabbakat (szépen lassan növelve a gyaloglás tempóját edzésről edzésre, majd átváltani futásra). Ha 100 métertől így kinyiffantál, akkor valószínűleg nem is fog menni elsőre a 40-50 perc folyamatos futás. Az erősítés is szép lenne, de állóképesség nélkül nem fog menni az sem.

Próbálkozz a futással. Lehetőleg ne hagyj ki többet mint 1 nap. Viszont annyi neked meg valószínűleg kelleni fog. Később majd menni fog pihenőnapok nélkül is (akkor is kelleni fognak, csak ritkábban).

2014. júl. 4. 17:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Egyébként úgy nagyjából ez az a kor szerintem, amikortól már egyre nehezebb lesz effektíven sportolni, úgyhogy én javaslom, hogy még most húzzál bele.
2014. júl. 4. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!