Milyen küzdősportot válasszak? 37f (hobby sportnak)
A lényeg, hogy semmiképpen se a wing tsun, krav maga és egyén parasztvakító baromságokat válaszd, ha nem akarod, hogy jól átverjenek és lehúzzák a pénzed! Nézz körül ezeken:
A lényeg, hogy olyan küzdősport/harcművészet mellett kötelezd el magad, ami ad reális harci tudást, van benne erősítés-nyújtás és rendszeres sparring!
#USBORNE
Egy újbb agymosott wt huszár!
Kedves kérdező, nehogy lemenj wing tsun "edzésre"! Mindjárt a legelső tréningen rádmennek, elkezdik benyomni neked a megszokott és bevált marketing dumájukat (ez a leghatékonyabb harcművészet, Bruce Lee is ezt tanulta, ha egy-két évig csinálod nem lesz ellenfeled az utcán, stb.)! Egyből elkezdik átmosni az agyad és kezdenek térítgetni! De ez csak kamu, átverés, ne hagy, hogy így legyen!
A wing tsun semmi harci értéket nem ad, csak legombolja a pénzed és hamis önbizalmat kelt benned! Ha eleget perkálsz a kamu mesterednek vagy a pénzhajhász Mádaynak, akkor 2-3 évem belül mester is lehetsz! Hát ez szánalmas, nem? Hiába vagy te akármekkora wt mester, egy valódi utcai éleshelyzetben egy sittes tolvaj cigány vagy egy magamfajta telepi tróger egy másodperc alatt szétkap, ha elkezdesz hősködni a hazug wing tsun technikákkal!
Ezt tapasztalatból tudom, ugyanis az egyik ismerősöm kereken 10 évet wing tsunozott! 12-es tanulófokozattal rendelkezett, de kitörölhette vele a fenekét, ugyanis az egyik helyi szórakozóhelyen összeugatott egy masszív kézilabdás csávóval, aki aztán úgy összepakolta a drága wing tsunos ismerősömet, hogy mentőt kellett hozzá hívni! Pedig "nagyon jól ment neki" a wt! Nagyon elhitte, hogy ez a világ leghatékonyabb harcművészete! Persze, edzésen ezt hazudják, hogy el tudják adni, de a valóság egy kicsit máshogy működik, mint ahogy azt a legyőzhetetlen wing tsun vitézek gondolják! Én tudom milyen a valódi utca, a valódi utcai verekedés, a valódi késes támadás! Egy külvárosi lakótelepi csávó vagyok, aki megélt már itt pár igazi kemény balhét, úgyhogy nekem ne kezdje el egy nagymenő wing tsunos-krav magás csávesz se papolni arról, hogy milyen az utca a való világban! Aki elhiszi a wt kamu dumáit, annak soha nem volt reális tapasztalata egy tényleges konfliktusban, így neki könnyű beadni, hogy "ez a tökéletes önvédelem"! Sajnos az igazi utcai önvédelmet nem lehet megtanulni egy jólfűtött tornaterembem, pláne nem a wing tsunnal! Ahhoz, hogy valódi önvédelmi tudásra tegyél szert, ahhoz át kell élned az igazi verekedéseket és az igazi utcai balhékat! Ez van!
Az ilyen naiv emberek, akik bevették a wing tsun hazug tanításait előbb-utóbb rá fognak döbbeni, hogy a wt tényleg csak egy parasztvakító bűvészkedés, de addig úgysem lehet őket meggyőzni az igazságról, így nem is próbálkozom! Én csak szeretnék megvédeni mindenkit a pénzlehúzástól és az átveréstől!
Ezt a "wing tsun nem küzdősport, itt nincsenek szabályok, gyilkolásra lett kifejlesztve, halálos technikák vannak benne, utcára a legtökéletesebb" dumálat hagyjuk már végre! Ezeket az ócska hitvány szövegeket a Leung Tinghez hasonló kapzsi kókler csicskák találták ki, hogy ezzel elháríthassanak minden jogos támadást és ezzel tudjanak takarózni! Ezeket a hazug dumákat tényleg csak a naiv befolyásolható emberek veszik be! Akinek egy kicsit is van fogalma a valóságról, az az ilyenen csak nevetni tud, ahogy én is!
Azt hiszi bárki is, hogy egy kis levegőkékítéssel, formagyakorlatokkal és szánalmas "páros gyakorlatokkal" el lehet érni igazi harci értékeket! Egy frászt, valódi küzdelmi rutint csak kemény sparringelés árán lehet elérni, ahol szokod a fájdalmat, megtanulsz cselekedni stresszhelyzetben is, kialakul egy reális támadó-védekező technikák, fejlődik a mozgáskoordinációd, stb.! Hiába leplezik magukat azzal a sebezhetetlen wing tsunosok, hogy ők azért nem kumitéznak, mert ők "csak halálos technikákkal dolgoznak", ez csak hárítás! Attól még mert vannak olyan támadások, amik gyengepontra irányulnak még lehetne kesztyűzni, hogy legalább egy minimális harci tudás kialakuljon, de ők mégsem teszik! A wing tsun tényleg csak varázslás, amit jó pénzért eladtak a kínaiak a tudatlan embereknek! Gyakorlatban használhatatlan vacak az egész!
A mesterek és a vezetőréteg teljesen tisztában van azzal, hogy a wt csak egy pénzlehúzó reklá baromság, azonban nagyon ügyesen tudnak színészkedni és remekül tudnak hárítani!
Én csak egy szimpla Ketrecharc versenyző vagyok, semmi több! Rengetegszer hívtam már ki randorizni hármas-négyes színtű wing tsun "mestereket", de mindegyik kifarolt azzal a ripacs szöveggel, hogy "a wing tsunban nincsenek szabályok, az nem sparringre való"! Én azonnal mondtam, hogy felőlem aztán akármilyem csúcs-szuper halálos pusztító wing tsun támadást is alkalmazhat a drága mester, nem kellenek ide szabályok, csak hogy megnyugodjon a lelki világa, de ettől függetlenül ugyanúgy meghátrált! Én tudom is, hogy miért! Képzeljétek csak el, ha egy senkiházi MMA versenyző, mint én kiüt egy legyőzhetetlen wing tsun mestert! Ennek azért hamar híre megy és ez nagyon gyorsan leleplezné a kamu rendszert! Ráadásul ha a következő edzésre a sebezhetetlen mester kék-zöld monoklikkal megy oktatni, akkor valószínűleg a naiv diákoknak egyből leesne, hogy a wt talán mégsem olyan tökéletes, mint ahogy azt mondják! Egyébként a mester pontosan tudta, hogy ha kumitéra kerülne a sor, akkor alaposan összecsépelném, így inkább visszavonult, mert nem akarta, hogy lebontsam a búráját!
Egyébként én nem magát a rendszert oltom, hiszen maga a rendszer, az elvek és az elgondolások jók! Ott van például a wing CHUN! Ez egy nagyon jó ág: keményen randoriznak, erősítenek, nyújtanak, támadótechnikáznak, stb.! Na ez már jó! Nekem csak a pénzlehúzással, a hazudozással, az átverésekkel, a parasztvakítással van problémám! Vegye már észre minden tisztelt wing tsunos, krav magás, ninjutsus személy, hogy én csak jót akarok, mindenkinek a javát szeretném! Azért próbálok mindenkit a helyes ösvényre terelni, mert nem akarom végignézni azt, ahogy átverik és kizsákmányolják az embereket! Nem akarol rosszat, nem szeretnék provokálni, csak segíteni!
#USBORNE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!