Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot válasszak?

Milyen küzdősportot válasszak?

Figyelt kérdés

Kérdeztem már pár embert.

Valaki a boxot javasolta, mert az ősi sportág, és régóta van itthon, ezért jobban tanítják, mint pl az MMA-t ami most jött be.

168 cm és 54 kg vagyok.

Melyik küzdősport lenne nekem a legmegfelelőbb?

Ezeken gondolkoztam: Box, Kick Box, Thai Box, esetleg mma...de azt hallottam hogy ott nagyon sok a sérülés, és ezért nem éri meg.

#Box. MMA
2014. jan. 27. 23:14
 1/10 anonim ***** válasza:

először is ahol sok a sérülés az szar edzés sportágtól függetlenül.

és most a kérdésre válaszolva 2 lehetőséged van álló vagy földharc. földharchoz a testsúlyod nem a legmegfelelőbb ezért inkább marad az állóharc(meg ahogy látom úgyis azt szeretnéd elsősorban). alapból a boxot mondanám kapásból mert színvonalban messze ez van a legmagasabban de nemtudom mennyire szeretsz ütni mert ha nem igazán akkor inkább thai/kickbox.

2014. jan. 28. 00:01
 2/10 anonim ***** válasza:

En mas szogbol kozelitenem meg.Most 54 kilosan nemigazan alhat ki egy atlag 80-90 kilos ember utesei,rugasai ele.

Viszont ha technikailag felkeszult akkor a foldre levihet e lent is tud tartani egy 80-90 kilosat.En magam ezt csinalom mindig

2014. jan. 28. 07:48
 3/10 aikiboxer ***** válasza:

A fentiek másképpen megfogalmazva: el kell döntened, hogy ütős(-rúgós) vagy birkózós=testharcos. Ha az első, akkor boksz (vagy thai box, vagy savate [franciaboksz] vagy kick-box). Ha a második, akkor birkózás, judo, BJJ. Szerintem mindenki vagy ebben, vagy abban jó, ritka, hogy mind a kettőben. Menj el pár edzésre és próbálgasd ki, mi fekszik jobban.

Igazából az is számít, sokat, hogy milyen helyet fogsz ki. Az edzés legyen nagyon közel a lakhelyedhez, legyen heti minimum 3 edzés, az edző legyen normális (ne egy bunkó, amit azért láttunk már; meg foglalkozzék rendesen az emberekkel), az edzéstársak meg rendesek.

2014. jan. 28. 08:52
 4/10 anonim ***** válasza:

168cm-vel lehet ugyes boxolo de egy magasabbal szemben mindig is hatranyal fog indulni.De ha a boxra jobban raerez mint a foldharcra akkor igen az valo neki:)

Ez is mint minden mas szemelyisegtol fuggo

2014. jan. 28. 09:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyébként a 168 cm nagyon alacsony egy fiúnak?:S 17 éves vagyok. Mert valaki azt mondja hogy alacsony, valaki meg azt hogy határ eset, valaki meg hogy nem olyan alacsony az.
2014. jan. 28. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Én meg azt mondom mma. Ott lesz földharc, pusztakezes bunyó, fogsz ütni, rúgni, mindenbe belekóstolsz. Aztán ha tetszik, maradsz annál. Ha inkább a földharcos edzések jönnek be, akkor meg mész birkózni, stb... Ha meg inkább bunyózni szeretsz, elmész boxolni. Ha a rúgás is "fekszik" akkor meg kickbox és társai.
2014. jan. 29. 11:43
 7/10 anonim válasza:

1.Mindenhol először össze fognak verni ha nem tudsz semmit.

2.Ezt neked kell tudnod mennyire vagy mozgékony erős milyen a felépítésed

3.A leírások szerint nem vagy valami erős gyerek tehát inkább kezdj el edzeni aztán TE döntsd el mit akarsz.

4.Én capoeirát tanulok 6 lassan 7 éve ez egy igen jó sport nem olyan agresszív de ha kell az is lehet.

5.Kick Box-ot Thai Box-ot bármilyen háttér nélkül elkezdenü hülyeség.Az MMA pedig kevert harcművészet amihez szintén jól jön más küzdősport háttere.

2014. okt. 24. 15:43
 8/10 anonim válasza:
7es úgy mentem kick boxolni hogy ütni se rúgni se tudtam és most elég jó formában vagyok régi önmagamhoz képest. és csak másfél éve űzőm. Rettentő hülyeség hogy előképzettség nélkül ne kezdj bele. Sőt én még előtte semmit sem sportoltam.
2015. jan. 7. 22:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek az uccsóval.
2015. jan. 7. 22:23
 10/10 anonim válasza:
Bosz vagy Savate !
2016. júl. 31. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!