Milyen küzdősportot válasszak?
Kérdeztem már pár embert.
Valaki a boxot javasolta, mert az ősi sportág, és régóta van itthon, ezért jobban tanítják, mint pl az MMA-t ami most jött be.
168 cm és 54 kg vagyok.
Melyik küzdősport lenne nekem a legmegfelelőbb?
Ezeken gondolkoztam: Box, Kick Box, Thai Box, esetleg mma...de azt hallottam hogy ott nagyon sok a sérülés, és ezért nem éri meg.
először is ahol sok a sérülés az szar edzés sportágtól függetlenül.
és most a kérdésre válaszolva 2 lehetőséged van álló vagy földharc. földharchoz a testsúlyod nem a legmegfelelőbb ezért inkább marad az állóharc(meg ahogy látom úgyis azt szeretnéd elsősorban). alapból a boxot mondanám kapásból mert színvonalban messze ez van a legmagasabban de nemtudom mennyire szeretsz ütni mert ha nem igazán akkor inkább thai/kickbox.
En mas szogbol kozelitenem meg.Most 54 kilosan nemigazan alhat ki egy atlag 80-90 kilos ember utesei,rugasai ele.
Viszont ha technikailag felkeszult akkor a foldre levihet e lent is tud tartani egy 80-90 kilosat.En magam ezt csinalom mindig
A fentiek másképpen megfogalmazva: el kell döntened, hogy ütős(-rúgós) vagy birkózós=testharcos. Ha az első, akkor boksz (vagy thai box, vagy savate [franciaboksz] vagy kick-box). Ha a második, akkor birkózás, judo, BJJ. Szerintem mindenki vagy ebben, vagy abban jó, ritka, hogy mind a kettőben. Menj el pár edzésre és próbálgasd ki, mi fekszik jobban.
Igazából az is számít, sokat, hogy milyen helyet fogsz ki. Az edzés legyen nagyon közel a lakhelyedhez, legyen heti minimum 3 edzés, az edző legyen normális (ne egy bunkó, amit azért láttunk már; meg foglalkozzék rendesen az emberekkel), az edzéstársak meg rendesek.
168cm-vel lehet ugyes boxolo de egy magasabbal szemben mindig is hatranyal fog indulni.De ha a boxra jobban raerez mint a foldharcra akkor igen az valo neki:)
Ez is mint minden mas szemelyisegtol fuggo
1.Mindenhol először össze fognak verni ha nem tudsz semmit.
2.Ezt neked kell tudnod mennyire vagy mozgékony erős milyen a felépítésed
3.A leírások szerint nem vagy valami erős gyerek tehát inkább kezdj el edzeni aztán TE döntsd el mit akarsz.
4.Én capoeirát tanulok 6 lassan 7 éve ez egy igen jó sport nem olyan agresszív de ha kell az is lehet.
5.Kick Box-ot Thai Box-ot bármilyen háttér nélkül elkezdenü hülyeség.Az MMA pedig kevert harcművészet amihez szintén jól jön más küzdősport háttere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!