Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 30-35 évesen milyen harcművész...

30-35 évesen milyen harcművészetet, küzdősportot, önvédelmi rendszer lehet/érdemes még elkezdeni?

Figyelt kérdés

Vagy egyáltalán sportolni ilyesmit.

Mert hát a kor és regenerálódás...

Gondolom az olyasmi, mint a Muay Thai,Capoeira,birkózás,MMA,kiesett.Vagy bármi ami verseny.

Meg az olyasmi ami nagyon igénybe vesz.

Érzem a hiányát! Kár,hogy régen nem vágtam bele és csináltam valami ilyesmit komolyan !

Csak mire az ember megtanul valamit,elér egy szintre az nem 1-2 év és az idő nem nekem dolgozik.

2014. ápr. 23. 00:13
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
nem, a BJJ nem jó utcára...két okból: mert az csak sport és mert földharc...versenysportokkal nem fogod magad megvédeni az utcán...oda jó ökölvívás szükséges, késharc tudás, ész, gyorsaság és erőnlét (bár sokak szerint ez elhanyagolható, de szerintem ez nem igaz)...a földharc ismét felejtős az utcán: az aszfalton, murván, betonon még lehet hogy te sérülnél meg jobban, mint akit földre tepersz...sorold fel inkább azokat a küzdősportokat/harcművészeteket, amiket szívesen csinálnál és leírom az előnyeit, illetve hátrányait, továbbá hogy mennyire érdemes elkezdeni azokat a te korodban...egyébként arra én is kíváncsi volnék, hogy Minimoris melyik stílust képviseli: jó szakembernek tartom és vannak értelmes gondolatai, azonban szerintem egy minimálisan ő is el van rugaszkodva a realitástól!
2014. ápr. 26. 00:06
 42/51 anonim ***** válasza:
Ja és még mielőtt félre értés történne és valamelyik okoska neki állna engem savazni, hogy mekkora egy csíra vagyok, hogy leszólom a Bjj-t, akkor hozzáfűzném hogy nekem semmi problémám sincs vele, sőt ha jövőre elkölözöm valószínűleg én is Bjj-zni fogok...én csak annyit mondtam hogy az utcai önvédelemben nem jó (ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy bizonyos feszítéseket vagy folytásokat lehet alkalmazni még mondjuk egy kocsmai verekedés során, de az nem erre a célra lett kitalálva)
2014. ápr. 26. 00:10
 43/51 anonim ***** válasza:
Ekkora kamut! :D "Ugyan tegnap beszéltem egy barátommal aki lement wintsunozni tegnap előtt, és hatalmas meglepetésre amikor arra került szó, hogy a wt jobb mint az ökölvívás akkor már ő is beállt, megbeszélték hogy boksz kesztyűben a wt nem hatékony, tehát kis mma kesztyű kerüljön a mester úrnak, ő meg felvette a húga 8 unciás bokszkesztyűjét... " Hát persze...Na neee!Hát barátom ez több sebből vérzik.Ennél azért hihetőbbel rukkolj legközelebb elő. :D
2014. ápr. 26. 00:16
 44/51 anonim ***** válasza:

Jo isten meg mindig ezen civakodtok XD

Szerintem a BJJ nemkatasztrofalis az utcan.persze ha ketten vagy tobbej jonnek akkor semmi esetre se szabad a foldre lemenni ez vilagos mindenki szamara.

En alacsony srac vagyok hulye lennek egy hosszabb kezu,hosszabb labu sracal kakaskodni.1VS1 ellen biztis hogy foldre akarnam vinni meg ha utcan is vagyunk,....

De ez csak az alacsonyaknak jo szerintem...

2014. ápr. 26. 00:33
 45/51 anonim ***** válasza:

"Hát persze...Na neee!Hát barátom ez több sebből vérzik.Ennél azért hihetőbbel rukkolj legközelebb elő. :D"

Egyáltalán nem kamu! Normál esetben én sem biztos, hogy elhinném, de mivel magam is bokszolok egy jó ideje, és én is vertem már el sparringon 1. és 2. mesterfokozatú wing tsunost, sőt más bokszoló társam is, így simán elhiszem. Még a kesztyűs sztori is simán igaz. Ugyanis mikor én sparringoltam a wing tsunosokkal akkor ők is azon hisztiztek,hogy " A bokszkesztyű nem teszi lehetővé,hogy a wing tsun kéztechnikáit hatékonyan alkalmazzuk, meg a wing tsunt nem kesztyűre tervezték".

Mi is adtuk mma-s kiskesztyűt vagy ujj-nélküli zsákolókesztyűt rájuk, még sem tudtak semmit sem csinálni.

A wt-ben szinte soha sincsen sparring (ha van is akkor nagyon ritkán és olyan is), sem erősítés, sem zsákolás, ráadásul nem minden wt iskola edzőtermében van fabábú. Csak formagyakorlatokkal a levegőt kékítik. A tipi-tapi cicapacsi skizofrén mókusököl egyáltalán nem működik egy olyasvalaki ellen aki szintén tud ütni. Márpedig egy bokszoló tud ütni, és jobban mint egy wing tsunos. Másrészt a wt-sok vállból ütnek, a bokszolók csípőből. Nem kérdés melyik az erősebb. A bokszban van lábmunka, a wt-ben nincsen, csak egyenesen mennek előre. Mikor belekezdenek a láncütésbe, akkor csőlátás alakul ki arra az időre náluk, az oldalról jövő támadásokat mindig beszopják. Egy haladó ökölvívó röhögve elver egy instruktor vagy mesterfokozatú wt-st, ez nem is kérdés. És ez nem csak az én tapasztalatom.

A BJJ egy nagyon klassz sport, de maga az alapítója is megmondta, hogy ez csak sport és nem utcára való. Tatamin földharcban verhetetlen stílus, de nem betonon kell használni. Utcai önvédelemre teljesen alkalmatlan, de ettől függetlenül érdemes belekóstolni, mert azért nem árt ha tud a földön is bíbelődni az ember. De ha valaki úgy akar küzdősportot/harcművészetet űzni, hogy az önvédelem az elsődleges cél, akkor ne a BJJ-re alapozzon, válasszon előbb egy jó állóharc stílust és akkor mellé menjen a BJJ, úgy oké. De ha már jitsu, akkor BJJ helyett legyen japán ju-jutsu, ott is van földharc és van benne állóharc is.

2014. ápr. 26. 08:16
 46/51 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 26. 08:52
 47/51 anonim ***** válasza:
a történet akár lehetne igaz is, hiszen egy haladó boxoló valóban ledarálna elég gyorsan egy nagymenő wing tsum instruktort, azonban én jól ismerem a wt-t sajnos, hiszen egy fél évig én is bevettem a marketing maszlagot...egy wing tsun mester sem merne kiállni senkivel se sparringelni: azzal takaróznának, hogy a wt nem bunyózásra és versengésre való, hanem önvédelemre és ölés, meg hogy minnél gyorsabban leterítsék az ellenfelet, nem pedig ringgarcokra való! De az igazság az, hogy csak félnek hogy az ellenfelük elkeni a szájukat és akkor a wing tsun tanoncok rájönnek, hogy a wt mégsem olyan legyőzhetetlen és verhetetlen, mint ahogy azt edzésen beléjük sulykolják és akkor a kis diákok ott hagyják a wing tsunt, a vezetőség pedig elesne a hatalmas lóvétól!
2014. ápr. 26. 12:17
 48/51 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom a tanulók mit szóltak hozzá

https://www.youtube.com/watch?v=ZGlSckRx-Ko

2014. ápr. 26. 13:35
 49/51 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a kerdes nm mostani de a 34. vagyis a 37%-os valaszolo es a 45. azaz a 67%-os valaszolo egy es ugyanaz.

Leirt egy valaszt majd utana a 46. valasznak belinkelt egy videot egy masik nevrol. A nevet mar levette, de a valaszolo ugyanaz es lejet, hogy meg az 56%-os valaszolo is o.

Magaval beszelget es probalja nyomatekositani a sok baromsagot amit ir hatha igy hitelesebb lesz. Eleg regota olvasom ezt az oldalt, hogy tudjam ki ez a suttyo. Mindenhova odapiszkit es szakertonek adja ki magat, pedig csak egy szaros 20 eves. Nagy elettapasztalattal nem rendelkezik, de osztja az eszt, de ez a valaszaibol is kiderul. Tobb accounton van jelen a mai napig.

2015. dec. 10. 18:00
 50/51 anonim válasza:
WTF Taekwondo! Én 30 évesen kezdtem az ITF (harcművészeti ág) taekwondo-t, de nem tetszett a sok formagyakorlat miatt. Ez utóbbi miatt sok idő és sok energia feljebb jutni. Aztán elkezdtem a WTF- et ahol a lábmunka sokkal inkább dominál, nekem az jobban bevált. Szerintem bármit érdemes még abban a korban elkezdeni, de genetikától is függ mit bírsz, mi való neked leginkább, mennyire vagy hajlékony! Ha a karjaid nagyon erősek akkor akkor pl. inkább való a boksz! Vagy kick-box ha a lábad is ügyes.
2019. febr. 1. 20:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!