Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 30-35 évesen milyen harcművész...

30-35 évesen milyen harcművészetet, küzdősportot, önvédelmi rendszer lehet/érdemes még elkezdeni?

Figyelt kérdés

Vagy egyáltalán sportolni ilyesmit.

Mert hát a kor és regenerálódás...

Gondolom az olyasmi, mint a Muay Thai,Capoeira,birkózás,MMA,kiesett.Vagy bármi ami verseny.

Meg az olyasmi ami nagyon igénybe vesz.

Érzem a hiányát! Kár,hogy régen nem vágtam bele és csináltam valami ilyesmit komolyan !

Csak mire az ember megtanul valamit,elér egy szintre az nem 1-2 év és az idő nem nekem dolgozik.

2014. ápr. 23. 00:13
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:

Itt olvasgatva talán egy capoeirás kérdésnél találtam utalást erre:

http://www.youtube.com/watch?v=i75cKpvWOlw

Talán mégis csak a gyakorlat kell? Nem azt mondom,hogy verekedjük ahol csak tudunk meg kerüljünk veszélyes helyzetekbe,de a terem fel tud készíteni a valóságra ?

Vagy arra csak az élet tud?

Minimoris? Akkor írd le kérlek kerek perec, hogy szerinted mit és hol oktatnak jól az országban,hova érdemes menni tanulni.

Na meg azt ha nálunk rosszul oktatják a harcművészeteket és az önvédelmet akkor hol,melyik szomszédos vagy EU-s országban oktatják jól?

------------

Tessék jazzbalettos gyúrós veri az embereket. Lehet,hogy a lélekjelenlét az elszántság elég lehet egy kisebb utcai összezördülésen?

Nem egy rendíthetetlen jellemű késes rablóra gondolok.

Csak ha egyszerűen beléd kötnek.

2014. ápr. 24. 23:21
 32/51 A kérdező kommentje:
Éljen a 20-as! Jó az idősebbek véleménye. Kérek szól néhány ismerősödnek,hogy osszák meg itt a véleményük.
2014. ápr. 24. 23:26
 33/51 anonim ***** válasza:
Hú,én írtam a wt-ról.És hát jól lehúztátok.Érdekes ez a sok tapasztalt ember,aki hallotta,hogy a haverja szomszédja egy wt mestert szétszedett. :D Szerintem gyerekes ez a összehasonlítgatás,és vita.Továbbá nem segítséget adtok egy kérdésre,hanem a saját,vagy vélt igazatokat bizonygatjátok.Mindazon által teljesen feleslegesen,már csak azért is,mert a sport (vagy harcművészet)és a gyakorlója kölcsönösen választják egymást.Ha ez nem így lenne,nem lennének úszók,focisták,stb csak és kizárólag boxolók,mert ők nagyot ütnek. :) Erről ennyit.Ja wt ütés!Igen igaza van a válaszolónak ütés erővel kapcsolatban.Általában egy boxoló nagyobbat üt.Viszont nem igaz,hogy nem tanítanak ütni.Tapasztalatból mondom,hogy aki jól megtanulja kegyetlen nagyot üt.Olyan,mintha kalapáccsal csapnának mellbe.Továbbá hibás az a gondolat,miszerint az önvédelem az ütés erőről szól.Az csak egy része.Földre vitel,rúgások,kéz kiszabadítás,folytásból szabadulás,könyök,térd használat....hagy ne folytassam.Ez az önvédelem.Ringben nincs esélye a wt-nak,de egy lépcsőházban lenne.De ennek sincs jelentősége.Én azt tanácsolnám a kérdezőnek (figyelembe véve a kort)hogy sosincs késő elkezdeni valamit.Mivel nem érmeket akar gyűlytögetni,és nem akar a város "alfa hímje" lenni,jó a KM,és a WT,esetleg a Jeet kune do.Ezek nem kívánnak "extrákat".És még valami.100 emberből jó,ha egy tanul valamilyen küzdő sportot,vagy HM-et,de szerintem még annyi sem.És azok akik életvitel szerűen,és becsületesen csinálják,nem fognak balhét kezdeményezni,nem fognak részegen verekedni,és nem akarnak kirabolni.Ergo,csekély az esély arra,hogy mondjuk egy jó Kravos,összecsapjon egy jó boxolóval,és alul maradjon.Viszont egy átlagos "add ide a telefonod köcsög"szituból jól jön ki mind kettő.A többi meg le van....Nekem ez a véleményem,persze nem kell egyet érteni velem.
2014. ápr. 25. 00:03
 34/51 anonim ***** válasza:
0%

Éljen a WingTsun.

Ugyan tegnap beszéltem egy barátommal aki lement wintsunozni tegnap előtt, és hatalmas meglepetésre amikor arra került szó, hogy a wt jobb mint az ökölvívás akkor már ő is beállt, megbeszélték hogy boksz kesztyűben a wt nem hatékony, tehát kis mma kesztyű kerüljön a mester úrnak, ő meg felvette a húga 8 unciás bokszkesztyűjét (az azért neki egy igen kis kesztyűnek számít).

Meglepő módon vajon mi lett a vége? Vajon mennyi ütést tudott bevinni a wt mester sima kettős fedezéken át..? Amikor rugdostak akkor néhány zöld foltot okozott térden a wt mester, egyébként csücsült a bal csapottól, aztán egy jobb egyenestől is.

A thaiboxos comb rúgást jól bírta, nem fájlalta (csak utána bicegett végig).

Miért is WingTsun? Csak semmi sem bizonyítja hogy bármikor is hatékony lenne, épp úgy mint a KM..

Hogy szerintem mi a jó? Hát, ennek külön minden városban, faluban utána kell nézni. Előfordul itt-ott egy kóbor karate mester, meg kell találni. Jujutsu mester vagy kungfu mester, akik úgy vannak vele hogy mernek tanítani. És az jó.

De általában az ökölvívást engedik kiteljesedni, ilyen edzésre le lehet járni alapozni, nem veszít semmit sem az ember. Aztán sokkal jobb ökölvívó múlttal elmenni harcművészet edzésekre, mert ha le tudod ütni a mestert akkor már látod hogy nem jó helyen vagy. Ha nem tudod leütni, akkor esetleg alakul már valami.. de nyilván a legtöbb sportszövetséges harcművészet elég távol fog állni a keleti harcművészetek igazi arcától.

Szomszédos országokban.. nem tudom hogy vannak ezekkel. WingTsunosokat tegnap szintén úgy hallottam, hogy már az osztrákoknál is kezdik így elveretgetni.. tényleg nem tudom. Bárhol vagy, ott kell megtalálni (abban a városban) a legjobb edzést. Ez sokszor az ökölvívás lesz. Nem baj, mert rendszeres ökölvívó edzéssel lehet fejlődni. Sokkal jobban, mint heti 2 hiperszuper harcművészettel. Én is csak azért tudok valamit, mert normál esetben heti 5x nyomom a 2 (3) órás edzéseket. Egyébként.. engem is lezumbázna egy jazzbalerina.

2014. ápr. 25. 08:44
 35/51 anonim ***** válasza:
12%

"Ja wt ütés!Igen igaza van a válaszolónak ütés erővel kapcsolatban.Általában egy boxoló nagyobbat üt.Viszont nem igaz,hogy nem tanítanak ütni.Tapasztalatból mondom,hogy aki jól megtanulja kegyetlen nagyot üt.Olyan,mintha kalapáccsal csapnának mellbe.Továbbá hibás az a gondolat,miszerint az önvédelem az ütés erőről szól.Az csak egy része.Földre vitel,rúgások,kéz kiszabadítás,folytásból szabadulás,könyök,térd használat....hagy ne folytassam.Ez az önvédelem.Ringben nincs esélye a wt-nak,de egy lépcsőházban lenne."

A wt-nek lenne esélye? Ugye csak viccelsz? Földrevitel, kiszabadulás fojtásból... ha ezt egy aikidós/ju-jutsus írná akkor elhinném, könyök és térd használat...ha ezt egy muay thai-os írná akkor elhinném.

A bökkenő az, hogy egy wing tsunos nem tud ütni, sem rúgni, sem földharcolni, sem kiszabadulni fogásokból. A wing tsunosok állítják, hogy ez a leghatékonyabb harcrendszer. A helyzet az, hogy amióta van WT ebben az országban, azóta tudnak a WT összes támadó technikái ellen védekezni, más küzdőstílusok képviselői. A bokszoló jobban, erősebben és közel olyan gyorsan üt, mint egy wt-s. A thai boxoló a wt-s ütőtávján kívül szétrúgja a combját. A birkózó/judózó/BJJ-s elkapja alulról a lábánál a wt-s, földhöz vágja és földharc szituban kicsontozza. Folytatnom is fölösleges igazából. Hiába mondja Máday, hogy a WT az egyik legjobban oktatott és leghatékonyabb stílus M.o-on, mikor wt-s sosem védte meg magát élesben. Máday marketingben erős, és nem kung-fuban. A fazon képes volt egy országos agymosásra, és jól tele szedte magát lóvéval. Ez is teljesítmény...végül is. :D

És hiába löki a sok wt-s tanítvány, " A wt nem rossz, biztos csak te fogtál ki rossz mestert" dumát. Persze itt mindenkinek eszméletlen jó wt mestere van, csak kár, hogy ebben az országban egy wt-t tanuló és egy wt oktató sem tud bunyózni. :) És ugyanez igaz a legtöbb karatéra (itt van 2-3 kivétel talán) és krav magára is.

2014. ápr. 25. 14:10
 36/51 anonim ***** válasza:

"Továbbá hibás az a gondolat,miszerint az önvédelem az ütés erőről szól"

Ilyet is csak olyan ír le, akinek nincsen képzettsége ütéshez. MINDENKI nagyot akar ütni, nem azért mert ezen múlik az önvédelem, hanem mert az önvédelem az életünk védelmét is jelenti adott szituációban, és minden harcművészet, küzdelmi rendszer felismeri, hogy a pusztakezes ütéstechnika az egyik legalapvetőbb fegyver közelharcban. Fegyverrántás előtt stb.

Nők, férfiak, ökölvívók, kungfusok, karatésok mind azon dolgoznak, hogy többek között megfelelő (gyors, erős, pontos) ütéstechnikát alakítsanak ki, ehhez megfelelő mozgáskészséget.

Nagyon alapvető. Hiába tudja egy jujutsu mester letépni a karomat, biztos hogy meg is tud úgy ütni, hogy utána ne tudjak ellenkezni vele. Nincs olyan aki nem gyakorol ütni.. az ütés alap. Nem mindenki üt úgy mint egy boxoló, de senki sem tűz ki direkt kisebb célt. Azért használnak harcművészetek viszonylag bonyolult mozgást, hogy fel tudjanak építeni igen nagy erőhatást eredményező ütő mozdulatokat is.

Az önvédelem nem az ütés erőről szól, de aki önvédelemben gondolkodik, az elkezdi az ütését csiszolni. Lehet hogy közben gázpisztollyal is gyakorol vagy késsel, de le fog állni zsák elé és ütni is fog. Meg sparringolni, mozgó és védekező célpontot eltalálni az ütésével. Nincs ez máshogy, ha lehetne máshogy (jobban) akkor úgy csinálnák.. én is edzem, én is hasonlóan csinálom, mert ezt tényleg így lehet.

Ez is csak egy vélemény volt..

2014. ápr. 25. 14:22
 37/51 anonim ***** válasza:

Amit a 35-ös válaszoló és MinimorRris írt, az bizony igaz. Kérdező szerintem az ökölvívást kezd el! Minden boksz edzésen vannak hobbysták. Az én nagynéném 48 évesen kezdett el bokszolni, akkor Te is elkezdheted 30 akárhány évesen. A bokszban egyébként egész gyorsan lehet fejlődni.

Esetleg még a savate-t ajánlanám (de csak akkor ha pesti vagy! Mert savate-t sajnos csak pesten lehet tanulni), savate edzésen a legtöbben 25-40 évesek, pont a Te korosztályod. Vagy brazil jiu-jitsu itt sok a harmincas.

De egyébként a karatén, a wing tsunon és a krav magán és kickboxon kívül igazából majdnem mindegyik stílus jó, ebben az országban.

2014. ápr. 25. 16:39
 38/51 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..

parancsoljatok, itt egy gyönyörű példa, ami bizonyítja, hogy miért nem érdemes wing tsunozni, krav magázni vagy egyéb ilyen "legyőzhetetlen, verhetetlen, halálos önvédelmi rendszert" tanulni...teljesen átmossák az ember agyát! a naívitást kihasználva behálózzák az adott személyt a már évek óta bevált marketingel, lehúzzák a pénzétés hazugságban tartják...reális tudás nulla, harcképzettség nulla, valós gondolkodás nulla...és most hogy szétoffoltuk a kérdést: kedves kérdező, csináld bármelyik küzdősportot/harcművészetet!

2014. ápr. 25. 17:04
 39/51 anonim ***** válasza:
77%
minimoris te idegesito vagy.minden stílust lefikázol.ki vagy te milyen kuzdosportot csinálsz.szivesen kiállnék veled bunyózni
2014. ápr. 25. 17:13
 40/51 A kérdező kommentje:

37- a BJJ jó utcára? Volt aki óva intett tőle.

Mondjuk nem szívesen hemperegnék izzadt férfiakkal bizalmas testhelyzetekben.

39- Igazad van.

Kevés olyan egyértelmű választ kaptam,hogy ezt csináld ezért,azt meg nem azért csak ment a vita.

Abban is igazad van,hogy Minimoris mindenkinél nagyobb szakértőnek tűnik.

2014. ápr. 25. 23:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!