Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 30-35 évesen milyen harcművész...

30-35 évesen milyen harcművészetet, küzdősportot, önvédelmi rendszer lehet/érdemes még elkezdeni?

Figyelt kérdés

Vagy egyáltalán sportolni ilyesmit.

Mert hát a kor és regenerálódás...

Gondolom az olyasmi, mint a Muay Thai,Capoeira,birkózás,MMA,kiesett.Vagy bármi ami verseny.

Meg az olyasmi ami nagyon igénybe vesz.

Érzem a hiányát! Kár,hogy régen nem vágtam bele és csináltam valami ilyesmit komolyan !

Csak mire az ember megtanul valamit,elér egy szintre az nem 1-2 év és az idő nem nekem dolgozik.

2014. ápr. 23. 00:13
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

sokan ismerjük mi mostanában Magyarországon a helyzet- honna ismeritek?

7-micsoda vélemény ! Jobb az utcára a Krav maga?

Bár szerintem ez is az egyén rátermettségétől függ.

Azért érdekel,mert szeretnék tudni valamit amivel van esélyem kihúzni legalább pár percig mielőtt összecsomagolnak.Ha annyi időt nyerek, hogy el tudjak futni az már nekem jó !

Gond az, hogy alapvetően nem vagyok küzdő beállítottságú.

Úgy érzem, hogy hiányzik belőlem az ehhez kellő agresszivitás.

Ugyan videó, de láttam nagyon jó Savate Defense-t. Mondjuk nem tudok arról,hogy a közelemben ilyesmi lenne.

Meg ha már sport akkor valami olyasmit ahol nem csak az izmaim használom, mint egy konditeremben hanem tudást is ad ! Többet, mint csak izmok.

2014. ápr. 23. 22:53
 12/51 anonim ***** válasza:

Itt élünk.. gyanítom ti is, nem csak én. Innen ismerjük.

Savate Defense Pesten van (tényleg nem rossz).

Hát ember tényleg úgy kellene edzéshez álljon, hogy nem csak az izmait használja hanem gyakorol, tanul is valamit. És akkor már hasznos, jó dolgot gyakoroljon ráadásul.

Ezért a mai idők rákfenéje az, hogy emberek lemennek 'edzeni', és megfeszítik az izmaikat. De nem azért mert így mondjuk légzőgyakorlatokat és gyógytornákat végeznek, vagy tanulnak valamit.. egyszerűen csak megfeszítik, és megemelnek egy súlyt. Nőknél ez borzasztó.. nekik különösképp kellene a mozgásukon dolgozniuk, önvédelemhez.

És ha meg véletlen egy nő úgy dönt, hogy talán mégis nem elég a táskája alján hordani egy gázsprét amit még életében nem használt, nyilván stresszhelyzetben hatékonyan fog menni.. akkor az lemegy kravmagázni vagy kamukungfuzni (mert ugye ezek a fő lehetőségek, ezekbe fut bele szerencsétlen).

Szóval mi a helyzet Magyarországon.. hát ezt láthatja mindenki.

2014. ápr. 23. 22:59
 13/51 A kérdező kommentje:
Illetve a gond még ott van,hogy a koromból kifolyólag nem biztos,hogy olyasmit kellene választanom aminek az elsajátításához 8-10 év kell.
2014. ápr. 23. 23:05
 14/51 anonim ***** válasza:
25%

Vagy beveszed (az egyértelmű kamut) hogy rövid idő alatt is erősebbé válhatsz, erőszakos, rutinos erőszaktevőknél (ha hajlasz rá hogy ezt elhidd..) vagy elfogadod, hogy képességek fejlesztéséhez idő kell.. jó úton járni viszont eleve érdemes és jó cél.

Rövidítés pedig nem létezik. El lehet menni boxolni ahol 2-3 év alatt is óriási fejlődést történik, megtanul az ember ütni, megszokja hogy ütik, sok minden elől el tud hajolni, elkezdi érezni a távolságokat egy másik ember és maga között, mozgások ritmusát.. ez is valami, rövid idő alatt (ez is tényleg valami!).

Ugyan ennyi idő alatt komoly harcművészet oktatás mellett, nem heti 1-2 óra bohóckodással hanem pont annyi befektetett munkával és idővel mint amennyit a küzdősportolók is rááldoznak a fejlődésre pont ekkora fejlődést lehet elérni, csak éppen harcművészesebben, talán elegánsabban, utcai szituhoz készülve alkalmasabban. Hátrány hogy kevés olyan edzés van, ahova annyiszor lemehetsz mint ahányszor egy ökölvívó lejárhat a saját edzésére.. ez igaz. Jó harcművészet oktatás tényleg nincs sok. Ezért választják sokan önvédelemre is az ökölvívást. Mert ott legalább nincs bohóckodás. Nem a legjobb? Tény. De lehet csinálni, csinálni és csinálni, és eredménye van. Így kell harcművészetet is gyakorolni, csinálni csinálni és ráadásul jól csinálni. Na ez van kevés helyen itthon.

2014. ápr. 23. 23:14
 15/51 anonim ***** válasza:
Kérdező, 30-35 évesen harcművészetet még nincs késő elkezdeni. 1 példát tudok mondani biztatásként, amit az egyik mesterem mondott: pár franciai fickó (nem tudom hány ember) 40 évesen kedett el ninjutstura (Bujinkan Budo Taijutsu egyébként) járni (én is ezt csinálom, de én még 16 éves vagyok :) ) és most már 15. danosak, ami a legmagasabb fokozat nálunk (csak a soke/nagymester van felette). Szóval sosincs késő elkezdeni. :) De mindenképpen találni kell egy minőségi edzőhelyet, ha harcművészetet akarsz tanulni, boxolni meg kb. minden faluba, városba el lehet menni.
2014. ápr. 23. 23:44
 16/51 anonim válasza:
88%

Aki a Krav Magát nem tudja gyakorlatban használni -erről szól!!- az nem tudom, mit csinált edzéseken, én 3 évig Krav Magáztam, abszolút hatékony önvédelmi rendszer. Persze NEM harcművészet, ezt senki nem állítja, de ha haza akarsz érni egészben, akkor a legjobb, mert nem 20 féle megoldás van 20 féle problémára, hanem 20 problémára egy megoldás:)) És nem tart ezer évig, hogy rendesen megtanuld, persze mint minden küzdősportnál itt is idő, mire gyakorlott leszel...

És csak zárójelben: ha annyira nem hatékony, minek használják a kommandósok és a katonák világszerte?! :)

2014. ápr. 24. 10:58
 17/51 anonim ***** válasza:

Mert a kommandósoknak elég ha hasba lőnek, nem kell hogy el is tudjanak verni. Ha nincs náluk tűzfegyver, akkor a kravmagás katonákat elveri egy boxoló is.

Késharcban bármely más, komolyabb képzést kapott ember lekéseli őket.

És végezetül: még mindig Magyarországon vagyunk. Ha xy ország legjobban képzett harci egysége 'kravmaga' néven tanul verekedni, az még baromira nem azt jelenti hogy Magyarországon Kiss Béla 35 éves programozó matematikus 5 év km edzés(ke) után akár csak Lakatos Kolompár kishúgát is túlélné este 10 után az utcán..

Mondom, én csak egy nézőpontot közvetítek, nem azt jelenti hogy amit írok az úgy is van, de legyen képviselve ez a nézet is, mielőtt csak az lesz leírva hogy a kravmaga a leghatékonyabb önvédelmi rendszer, a zumba pedig a legjobb zsírégető fogyasztó edzés csajoknak, a tudududu diétás cukros szójapor pedig a legjobb fogyasztószer ha zöldkávé kapszulát is szedsz hozzá.

Szóval legyen másik oldal véleménye, gondoltam én leírom ezt, no offense!

2014. ápr. 24. 11:05
 18/51 anonim ***** válasza:

teljesen hülyeség ezen vitázni, sosem azért kell egy sportot mívelni mer jó vagy jobb az egyik önvédelemre mint a másik, hanem mert szereted azt a sportot azt a rendszert és szeretsz ezzelvis tenni a egészségedért. Barna öves Judo-s vagyok, 5 éve Capoeirázom, mégis osszetojom a bokám èles helyzetben.

Éles helyzetben nem az dönt, ki milyen edzésre járt, hanem, hogy kinek milyen szándékai vannak, milyen a helyzet felismerése, a reflexei. De legfõbb képen, hogy mi a célod mik a szándékaid, Van haverom, aki volt idegen légiós õt embert ölni képezték ki, nem lehet belõle sokat kihúzni, de valószínûleg volt is rá példa, az õ küzdõsporti multja majd 10 èvvel karcsúbb mint az enzém, rengeteg fogás rosszul rögzült a fejében, de mivel számomra játék a harc, számára életben maradás, még egyszer sem sikerûlt leterítenem, pedig próbálkozok mibden edzésen...

Volt rá példa, hogy utcán kötöttek belém és egy másik barátomba 6cigány, én 1el elszórakozgattam a barna övemmel a Jazzbalett/versenytáncos/testépítõ haverom meg úgy elverte a többit mint a huzat...

2014. ápr. 24. 11:26
 19/51 anonim ***** válasza:
0%

?

Nem akarok bántó lenni. De a sportoló (judo) és a táncos (tánccapoeira) miért ír arról, hogy mi jó önvédelemre?

Zumbás lányok sem írnak önvédelem témában hozzászólásokat, nem? Barna öves judo-s az mit jelent? Volt a Jujutsu, Japán harcművészet, csináltak belőle egy teljesen értelmetlen olimpiai verseny sportot, mit jelent az hogy barna öv? Harcművészetekben nincsenek szivárványszínű övek, nincs rájuk szükség ez csak divat. A judo nem is harcművészet. Senki sem várja el ma Magyarországon egy capoeirástól, hogy nyugodt maradjon utcai harci helyzetben, mert nem ezt gyakorolják edzésen. Most mindegy hogy miért.. judo dettó.

"Éles helyzetben nem az dönt, ki milyen edzésre járt"

De, a képzettség nagyon fontos.

"hanem, hogy kinek milyen szándékai vannak, milyen a helyzet felismerése, a reflexei. "

Nyilván mindenkinek az a szándéka, hogy ne haljon meg. De helyzet felismerést és reflexeket, képességeket jó képzés során lehet elsajátítani. Ezt próbáljuk megcáfolni.. szerintem nem akarjuk.

"az õ küzdõsporti multja majd 10 èvvel karcsúbb mint az enzém, rengeteg fogás rosszul rögzült a fejében, de mivel számomra játék a harc, számára életben maradás, még egyszer sem sikerûlt leterítenem,"

Judo technikákkal? Olimpiai versenysport technikákkal nem sikerült leteríteni egy komolyabb hozzáállású embert? És a fogtündér sem létezik? Talán ezért nem olimpiai játékokkal készül az ember az erőszak ellen, mert értelmetlen így készülni :D

Meg ezért nem annyira szeretik sokan a kravmagát, mert a gyakorlatban értelmetlen.

Nincs semmi meglepő :)

"Volt rá példa, hogy utcán kötöttek belém és egy másik barátomba 6cigány, én 1el elszórakozgattam a barna övemmel a Jazzbalett/versenytáncos/testépítõ haverom meg úgy elverte a többit mint a huzat..."

Igen, ez így szokott lenni. A romák azok a vegetáriánus 47 kilós barna bőrű lányok, akik esténként csoportosan kötekednek erős férfiakkal mert le akarják teperni őket. De mivel gyakran hordoznak nemi betegségeket, így a magyar férfiak önvédekeznek ellenük, és hát 46,5 kilós lányokkal azért el lehet bánni. Ez így megy, Budapesten a 8. kerületben is, máshol is még szerencse hogy nem nem 70-80 kilós késelő kancigányok akarnak puszta szórakozásból kifilézni, hanem olyan kis pajkos roma leányzók, akiket egy jazzbalettos testépítő (?????) is bármikor elfenekel..

Még szerencse. A futó nő akit tavaly megfojtottak Soroksáron, rá meg irigyek voltak a 45 kilós roma lányok, és kizárólag ezért történhetett haláleset, mert egyébként a romák olyan kifejezetten nem veszélyesek, hogy bármely testépítő könnyedén elfenekeli őket, á nem is esélyes hogy halálra késelik, teljesen hihető amúgy..

2014. ápr. 24. 11:39
 20/51 anonim ***** válasza:
Én 40 éves elmúltam,és wing tsunozok.Egy két dolgot azt hiszem helyére kellene tenni.Nyilván más a célja valakinek 18 évesen,vagy ép 35 évesen.Továbbá hiába is lenne ugyan az a cél,sajnos megvalósíthatatlan a kor előre haladtával.Nem tudom,hogy a hozzászólók tapasztalatból írnak véleményt,vagy csak szubjektív meggyőződésből.Én speciel nem tudom elképzelni magam MMA,vagy box edzésen.Tapasztalat,hogy ami egy 20 évesnek egy napig fáj az nekem 3.Kopnak az ízületek,kopik a kézgyorsaság stb...Viszont nem bohóckodni járok le edzésre.Amennyire lehet odateszem magam.Felmerülhet a kérdés,hogy mire jó ez.És mindjárt jönnek az okoskodó kommentek a színvonalról,a harci értékről stb...ami inkább vicces,hisz a 80%-uk sosem próbálta azt amit "futtat" vagy épp "lehúz".Nekem sokat segít a Wing tsun.Jobb a koordinációm,gyorsabb vagyok,megmozgatja az agyam,erősebb vagyok,és nem utolsó sorban,ha nagyon muszáj lenne megtudnám védeni magam.Ennél nem is kell több.
2014. ápr. 24. 12:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!