Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 30-35 évesen milyen harcművész...

30-35 évesen milyen harcművészetet, küzdősportot, önvédelmi rendszer lehet/érdemes még elkezdeni?

Figyelt kérdés

Vagy egyáltalán sportolni ilyesmit.

Mert hát a kor és regenerálódás...

Gondolom az olyasmi, mint a Muay Thai,Capoeira,birkózás,MMA,kiesett.Vagy bármi ami verseny.

Meg az olyasmi ami nagyon igénybe vesz.

Érzem a hiányát! Kár,hogy régen nem vágtam bele és csináltam valami ilyesmit komolyan !

Csak mire az ember megtanul valamit,elér egy szintre az nem 1-2 év és az idő nem nekem dolgozik.

2014. ápr. 23. 00:13
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Ha Magyarországon a WingTsunt úgy oktatják, hogy nem tanítanak meg megfelelő mozdulattal megfelelő erőt belevinni az ütésbe.. (ezért mondják sokszor, hogy a boxolók nagyobbat ütnek mint a WingTsunosok) akkor.. miért is tudod megvédeni magadat utcán?

Életlen késsel miért tudod levágni az ellenségedet? A harctechnikád, az ütéstechnikád sem több mint puszta eszköz a kezedben, amit fegyverként használhatsz. Mindegy, hogy a karod eleve hozzád van nőve, vagy egy pengét rántasz elő. Ha nem használod jól, akkor miért lenne hatékony?

Persze ez csak elmélet, csak kérdések. Magyarországon tényleg jó a WingTsun oktatás? Hát ha a boxolók nagyobbat ütnek, akkor nem biztos. Vagy persze nem 100%, tényleg 'hangosan' csak gondolkodom, mert engem is érdekel :)

2014. ápr. 24. 12:10
 22/51 anonim ***** válasza:

félre értesz, szó szerint a barna övemmel szórakoztam és csavargattam az utiembert; és pusztán csak arra céloztam, ha oda mersz állni teljesen mind1 mit sportolsz, ha szereted és magas szinten ûzöd aztbiztosan jobb a mozgáskoordinációd és a reflexeid mint egy vagy több dohányos, füves, drogos behúzós cigánynak.

A Judot meg nyugodtan szóld le, de még mindig az ökölvívás, Judo, és a bírkózás a legszínvonalasabban oktatott küzdõsportok itthon.

2014. ápr. 24. 12:15
 23/51 anonim ***** válasza:
0%

Hát fantasztikus, büszke HUNgarikum hogy ittHUN a judóra küldöm az embert ha megkérdezi mit gyakoroljon önvédelemhez.. oké, inkább judo+box mint kravmaga, ez nyilvánvaló.

Azt meg nem tudtam, hogy a 44,2 kg-os pehelysúlyú utcai erőszakoskodó romalányok még dohányoznak is. Minek egyáltalán 'önvédelem' téma, kiderül a végén hogy nincs is fenyegetés utcán :)))

Átgondolom ezt az egész dolgot, nem is olyan veszélyes hely az utca :)

Na béke!

2014. ápr. 24. 12:22
 24/51 anonim ***** válasza:

22-es egyetertek.

Amugy meg h kravmaga VS judo+box szerntem ez eleg buta szemebsites mivel a kravmagaba alabol uteseket a boxbol veszik.:judo helyett meg Jiu jitsu.

Kravmaga a legrealisztkusabb onvedelmi rendszer.

Elmesz judo+boxra? na es rugast hol fogod tanulni?

Elismerem a judo,Jiu,Box Muay Thai mindt nagy jo!!! de ha valamelyiket namtudod akkor mar hianyos vagy.Ez az en gyenge velemenyem:)

2014. ápr. 24. 13:52
 25/51 anonim ***** válasza:
68%

"Kravmaga a legrealisztkusabb onvedelmi rendszer."

Jól átmosták az agyadat havi x ezer forintért barátom. MinimorRris-al általában nem szoktam egyetérteni, de most tökéletesen igaza van. A krav maga egy hatalmas kamu, egy varázslás az egész. Az még hagyján, hogy a technikák 80%-át az aikidóból és a ju-jutsuból lopkodták össze, amivel egyébként önmagában nem is lenne semmi probléma, csak a bökkenő az, hogy haladó szintű aikido/ju-jutsu technikákat tanítanak a szerencsétlen tanulóknak. Alapszintű tudás nélkül mégis mit ér a haladó szintű technika? És már itt el is van rontva a dolog. Másrészt hiába tartalmaz a krav maga mindenféle technikát, egy krav magás sohasem fog úgy ütni (nem hogy még jobban is), mint egy ökölvívó, úgy rúgni, mint egy taekwondós vagy muay thai-os, úgy dobásokat kivitelezni, mint egy judós vagy birkózó. Hiába van benne "minden", még sincs benne semmi. Ez a nagy helyzet.

És MinimorRris (alias Taplalkozasharcmuves, Aczél :D), jól írja egy késharcos könnyedén felülkerekedik egy krav magáson ha van kés a krav magás kezébe, ha nincsen. Én bokszolok 7 éve és shermázok 3 éve, sőt anno én is krav magáztam másfél évig. A krav maga edzőm egyszer sem tudott sparringon megütni (és megrúgni sem!) engem, ugyanakkor ő az én ütéseim 90%-át ki sem tudta védeni, holott én csak a kezemet használtam, nem is rúgtam. És még mielőtt jönnétek a dumával "Tuti, hogy béna edzőhöz jártál", előre szólok, hogy az előbb említett sparringokat a saját akkori KM edzőmön kívül még 4 másik KM edzővel is lejátszottam és az eredmény majdnem mindig ugyanaz volt, könnyen hülyét csináltam belőlük.

Ennyit arról hogy a krav magában úgy ütnek mint a bokszban, egy nagy lóhímtagot. Mikor még én is megszállott krav magás voltam nekem is tetszettek ezek a késhárításos technikák. Aztán egyszer unokatesóm lehívott az ő sherma (sherma=olasz késharc stílus) edzésükre, ott elég jó késharc technikákat toltak, és sparringoltak is rendszeresen, fakéssel védőcuccok nélkül. (Mi krav magán pedig gumikéssel b*ziskodtunk). Unokatesóm mondta, hogy a sherma jobb a krav magánál, ezt nem hittem el neki először, aztán ő lejött a mi KM edzésünkre, ahol az akkori 2 évnyi sherma tudásával hülyét csinált a KM edzőnkből. Az még hagyján, hogy elvenni nem tudta a KM edzőm a gumikést az unokatesóm kezéből, de mikor az edzőm kezébe is gyakorlókés volt, unokatesóm akkor is leverte őt, mint a sicc. Na én ott hagytam abba véglegesen a krav magát. És MinimorRris szintén jól írja azt is, hogy a 14 éves Kolompár Songoku simán hülyére késelné akármelyik krav maga oktatót.

És ne takarózzunk folyton, hogy a KM-át az izraeli kommandósoknak is oktatják...bla-bla-bla. A civileknek más krav magát oktatnak, mint a katonáknak. A heti 2-3x KM edzésre lejáró Barkóczi Julianna 34 éves logisztikai ügyintéző és 2 gyermekes családanya, a 160 centijével és 55 kg-jával nem fogja tudni magát megvédeni egy nagydarab kancigánytól, még 3 év krav maga után sem.

Krav magán nem tanul meg bunyózni az ember, a krav maga azt tanítja meg, hogy egyes veszélyes szituációban, hogyan viselkedj és melyik stratégiával, hogyan menekülj meg. A krav maga tulajdonképpen egy "taktikai megoldások gyűjteménye". Elméletben működőképes, gyakorlatban nem. És erre az a bizonyíték, hogy NINCS olyan izraeli(!) krav maga mester aki CSAK és KIZÁRÓLAG a krav magához ért, mindegyik kivétel nélkül jártas más harcművészetekben is, méghozzá magas szinten. Nem véletlenül.

A wing tsun ugyanez, a krav maga mellett a másik legsz*rabb stílus. Máday hiába isteníti, attól még irreális a hatékonysága. Haverom aki csak 3 éve bokszol levert egy 4. fokozató WT mestert, méghozzá kiütötte. A mókusbox működésképtelen, a WT is csak elméletben működik a gyakorlatban az a helyzet, hogy sparringokon a haladó szintű bokszolók, thai boxolók, judósok, birkózók is elverik az intruktori vagy mesteri fokozatú wing tsunosokat, ez tény, és nem csak az én tapasztalatom.

Szerintetek mennyi esélye lenne az 5 éve wing tsunozó 1. mesterfokozatot elért 20 éves bölcsészhallgató Takács Zsuzsikának mennyi esélye lesz a 165 centijével és 55 kilójával, Lakatos Rambo ellen, aki 180 cm magas és 90 kiló? (Mert hát a wing tsun az annyira király, hogy egy nálad nagyobb és erősebb embert is könnyedén le tudsz győzni, mindezt úgy, hogy nem kell hozzá semmi erő, és nem számít a nem, és a fizikai erő. XD )

A karate (tök mindegy melyik irányzata, néhány kivételtől eltekintve), a wing tsun és krav maga az, ami itthon Magyarországon hasznavehetetlen önvédelem szempontjából.

2014. ápr. 24. 16:50
 26/51 anonim ***** válasza:
62%

Hat baratom Szerintem akkor neked nagyon rossz edzod lehet KM-an.Mi szinte egy az egy Boxolunk.nem csak ravagom hanem nekunk Boxot tanit.Nem csak humbuk alapon kinyujtjuk a karunkat.Rendesen box technikakat tanulunk.egyenesek.rovod-hosszu horgok,also horgok stb persze labmunkaval.

Igy aprosag keppen irtam le.

Edotol sok fugg.En a km-et nemhagynam ott semmiert sem...

2014. ápr. 24. 18:27
 27/51 anonim ***** válasza:
52%

Leírta hogy több instruktorral/oktatóval is gyakorolt.. ne írd neki, hogy rossz edzője volt..

Azt se írd hogy boxot tanultok, azt írd le hogy tudsz úgy ütni mint egy boxoló, megállsz-e egy boxolóval szemben..

2014. ápr. 24. 18:45
 28/51 anonim ***** válasza:
57%

"Hat baratom Szerintem akkor neked nagyon rossz edzod lehet KM-an.Mi szinte egy az egy Boxolunk.nem csak ravagom hanem nekunk Boxot tanit.Nem csak humbuk alapon kinyujtjuk a karunkat.Rendesen box technikakat tanulunk.egyenesek.rovod-hosszu horgok,also horgok stb persze labmunkaval.

Igy aprosag keppen irtam le.

Edotol sok fugg.En a km-et nemhagynam ott semmiert sem..."

Amennyiben a Te krav maga edződ egyben ökölvívó edző is (vagy van neki minimum 20-30 évnyi boksz múltja), akkor elhiszem, de amúgy nem. És hiába "gyakorolgattok" úgy ütni, attól még ti egyáltalán nem tudtok semennyire sem ütni. Egy krav magás kicsit se akarja összehasonlítani az ütéseit egy bokszolóéval, ahogy egy nyúl se akarjon széttépni egy oroszlánt. Érted.

Kickboxon is gyakorolják ezeket az ütéseket, és ők sem tudnak normálisan ütni, pedig azért az kickbox és nem bóvli krav maga. Persze az én edzőm nagyon rossz volt, mert a Tiéd biztos jobb..hogyne el is hiszem. Nem egy krav magát tanuló embertől hallottam már ezt, hogy az én edzőm rossz, az övüké pedig jobb. Kár, hogy sparringokon az ő "jobb" edzőjüket is elvertem. Nem lepődnék meg, ha tiédet is elverném. Az a baj, hogy mindenki mondja, hogy az ő edzője így-úgy jó. Kár, hogy Magyarországon egyáltalán nincs egy jó KM edző sem, ez az igazság. Szóval 98%, hogy a Te edződ sem jó. És ugyanez van a karate és főleg a wing tsun edzőkkel is.

2014. ápr. 24. 19:25
 29/51 anonim ***** válasza:

Ez most... fájt :(

[link]

[link]

:D

2014. ápr. 24. 19:31
 30/51 anonim ***** válasza:
68%
Ja és hozzátenném még, hogy az én egykori KM edzőm semmivel sem volt rosszabb más KM edzőknél. Nem egy KM edzésen voltam vendég, más edzők sem tartottak jobb edzéseket.
2014. ápr. 24. 19:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!