Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 30-35 évesen milyen harcművész...

30-35 évesen milyen harcművészetet, küzdősportot, önvédelmi rendszer lehet/érdemes még elkezdeni?

Figyelt kérdés

Vagy egyáltalán sportolni ilyesmit.

Mert hát a kor és regenerálódás...

Gondolom az olyasmi, mint a Muay Thai,Capoeira,birkózás,MMA,kiesett.Vagy bármi ami verseny.

Meg az olyasmi ami nagyon igénybe vesz.

Érzem a hiányát! Kár,hogy régen nem vágtam bele és csináltam valami ilyesmit komolyan !

Csak mire az ember megtanul valamit,elér egy szintre az nem 1-2 év és az idő nem nekem dolgozik.

2014. ápr. 23. 00:13
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:

Pont azokat nemakarod csinalni amik a gyakorlatban a leghasznosabbak:).

Vagy tanulsz Rendes kuzdosportot,vgy pedig humbuk semmit hajto kungfusbaromagokat.te dolgod

2014. ápr. 23. 00:43
 2/51 anonim ***** válasza:
bármit amihez kedved és lehetõséged van. semmi nincs korhoz kötve, de élsportoló már nem leszel, amúgy én 29 évesen kezdtem Capoeira-t
2014. ápr. 23. 06:59
 3/51 anonim ***** válasza:

Az én válaszom:

A birkózás még a felsoroltjaid között érdekes is lenne, és elkezdhetnéd 35 évesen is, de egyébként felsoroltál értelmetlen divatsportokat, vagyis az mma egy szabályrendszer szórakozásra, a capoeira egy olyan harcművészet amit az országban 1 csapat csinál komolyabban egyébként meg a lebutított változatát oktatják táncra és szórakozásra. Ezt mindenki maga ítélje meg hogy mennyire jó dolog..

Muay Thait senki sem mondta hogy jó bármire is, valójában csak stresszlevezetésre és agypihentetésre egy enyhén vicces dolog, de hát az ember elvileg többre vágyik, főleg bizonyos kor után. Na az MMA tipikusan ennek a szintnek a nagyobb kiélése, ott thai box ÉS mondjuk valamilyen földharc dominál, de lényegi különbség nincs.

Keress olyan rendszert, ami valóban komoly (na az tény, hogy jó küzdősport edzőt előbb fogsz találni mint jó harcművészet oktatót, sajnos ez így van ma) és ami lehetőleg ízületkímélő. Mert amikor önvédelmet, közelharcot tanulsz nem mindig elsődleges cél hogy a mozgásod egészséges legyen. Pedig nem árt ha az.

Fővárosban azért vannak jó edzések (Systema, Wudang, Jujutsu) 'vidéken' esetleg találsz jó jujutsu edzőt, akkor azt talán érdemes megnézni. Hogy milyen a jó edzés.. nehéz elkülöníteni a lebutítottól.

Igazából egy Jujutsu edző például nem csak lassú ütéseket tud elkapdosni és kitekerni egy kart, nyilván meg tudja csinálni gyorsan is, és nyilván közben ő is tud ütni, rúgni elég magas szinten. Ahol nem, ott valami gond van..

Ez igaz a többi felsorolt rendszerre, én ezeket tartom mondjuk valamire. Még 1-2 stílussal valószínűleg meg lehet próbálkozni, de mivel sokan ismerjük mi mostanában Magyarországon a helyzet (és gyanítom hogy ez a helyzet már régóta alakul) így nem az a jellemző, hogy komoly dolgokat csak úgy lazán oktatnak civileknek.

Ilyeténképpen nem is igazán értem, hogy a küzdősportvilág miért tud ennyire működni, mert azért az nem olyan gyenge. Márpedig az is valamennyi erőt ad az emberek kezébe.. furcsa. De a harcművészet az sajnos egy nehéz téma itthun.

2014. ápr. 23. 08:11
 4/51 anonim válasza:
Abszolút lehet, pl. Krav Magát nyugodtan elkezdheted, nem versenysport, viszont igencsak hatékony önvédelmi sport.
2014. ápr. 23. 13:17
 5/51 Teutul ***** válasza:
Sajnos a többi küzdősportban nemigazán vagyok járatos, de a fő kérdés, hogy mi a motivációd? Mit keresel egy küzdősportban? Engem a hatásos és könnyen megtanulható önvédelem elsajátítása motivál és persze a kondícióm, állóképességem és erőnlétem javítása. Viszont a verseny nem. Ezért kezdtem el a Krav Magát és csinálom már egy éve. Csak javasolni tudom. Én 24 vagyok, de edzenek nálunk 30-35 évesek is.
2014. ápr. 23. 21:01
 6/51 anonim ***** válasza:

Én a kravmagát abszolút rossznak tartom (nevezzük ezt magánvéleménynek).

Sok mindent lehet 'edzeni'. De azért majdnem mindenki látja hogy nevetséges, amikor a csajok elmennek falbeloszozni és rezegtetik a hájukat. Szóval nagyon sok hiszékenység és biológiai tudás HIÁNY kell hozzá, hogy valaki elhiggye hogy ez jó.

Na ez van a kravmagával is. Szépen felépített marketing, ajánlás, látszat és 'komolyság' az megvan.

Nincs mögötte semmi. Az összes küzdősport veri a kravmagát. Utcán, kesztyű és szabályok nélkül is.

Miért? Mert még a thaiboxolókba is több REÁLIS, valódi és használható harci készség kerül mint szegény magásokba. Lufinak tartják sokan a kravmagát. Látványra nagy, térfogatra, de könnyen kidurran a gyakorlatban.. lehetne jó is! :)

Csak gondoltam megjegyzem, mert ha már ketten hájpolják, mondjuk hirtelen, kezdő lelkesedésben akkor legyen egy másik oldal véleménye is, ami szerint a jujutsuból összelopkodott technikák valódi alkalmazásához JUJUTSU edzésterv kell, azaz JUJUTSU edzés és nem kravmaga edzés. De mondom, ez csak egy nézet amit osztanak sokan, éppenséggel én is valahogy így gondolom. Egyáltalán nem biztos hogy igazam van.. :)

2014. ápr. 23. 21:35
 7/51 Teutul ***** válasza:
Először is, én már rég túl vagyok a kezdeti túlfütöttségen, nem a harmadik edzésemre készülök. Másodszor, pont ma beszégettem egy Jiu-Jitsu edzővel és rákérdeztem nála a Krav Magás szálamra, hogy kipróbálnám a kettőt egymás mellett. Azt mondta, van sok hasonló mozdulat, de a jiu-jitsu kicsit bnyolultabb technikákat használ, de közel nem olyan taktikus utcára, mint a krav maga.
2014. ápr. 23. 22:37
 8/51 Teutul ***** válasza:
De nem szabad a kettőt összehasonlítani, az egyik egy versenysport, a másik pedig egy önvédelmi taktikai rendszer.
2014. ápr. 23. 22:39
 9/51 Teutul ***** válasza:
De eltértünk a tárgytól, nem a Krav Maga utcai használhatósága volt a kérdés. :)
2014. ápr. 23. 22:41
 10/51 anonim ***** válasza:

Nem tértünk el a tárgytól.

Önvédelemről volt szó, a megtévesztést neked kellene alkalmaznod és nem rajtad kellene alkalmazzák. A kravmaga a megtévesztés, te meg elhitted. Ez nem nyerő pozíció, önvédelem szempontjából. Tehát nem tértünk el.

Ne keverd ide a jiujitsut, nem akarom azt a sportot véleményezni. Nem is hoztam szóba, én a japán Jujutsuról írtam, aki nem ismeri a különbséget, azzal nem folytatnám a beszélgetést, mert vannak egy témának hozzáértői és hozzá nem értői. Az utóbbiakkal nem kezdek vitát a harcművészet/önvédelem egyébként érdekes témáiban, nem szorulna magyarázatra hogy miért..: mert nem értenek hozzá, így ha írok is valamit, nem fogják érteni. Mert még a jiujitsu érdekes sportot is képesek összekeverni egy japán HARCMŰVÉSZETTEL. Így pedig nem lehet hatékonyan beszélgetni, olyan mintha más nyelvet beszélnénk. Mintha egy sejtbiológussal beszélne egy bölcsész, nem fogja megérteni a biológus szakterületét, szakszavait.. az összefüggéseket sem ismeri amik a másik számára alapvetők. Itt állunk mi, most.

Így igazán.. beszélni sem lehet, magyarázni, szerintem. Bár szívesen folytatnám, csak nem látom értelmét. :/

2014. ápr. 23. 22:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!