Milyen ruhába fussak?
Holnap reggel szeretnék elmenni futni, de nnem tudom mibe?
MElegítő? Rövidnadrág, és szzerintem az sem mind1 milyen póló?...
rövidnadrágba semmiképp se. reggelenete (pl 6 órakor) hideg van, térdmelegítő minimum kell, vagy egy vastagabb nadrág. kell kapucnis pulóver is, met mikor megizzadsz és megfúj a szél, agyhártyagyulladást kapsz. a lényeg, hogy inkább meleged legyen, mint megfújjon a szél.
a sportruhák drágák, de előnyösek, mert szélállók, ugynaakkor vezetik az izzadságot.
+éremes lenne ismerned a jó futási technikát és a futáshoz szükséges testalkatot. ezek nélkül tönkreteszed magad.
Nem ismerem ezeket, de nem is hiszek bennük :)
100 éve is futottak emberek, mégse mondták meg nekik hogy álljon a karjuk, meg hogy fussanak airmexbe, mert az az egészséges :)
Futok és kész, csak azt nem tudtam eldönteni rövid-vagy hosszú ruhába.
Köszi a választ.
Nézd meg majd a hőmérőt, már nem kell olyan sok ruha mostanában. Én olyan 10-15 °C közt egy hosszú ujjú technikai felsőben és egy hosszúnadrágban futok. Talán már a rövid ujjú is elég lenne és egy háromnegyedes nadrág. Attól is függ, hogy mennyire vagy hozzászokva. Ha még csak most kezded, akkor lehet, hogy te jobban fogsz fázni, mint ha végig futottad volna a telet.
Általános szabályként azt szokták mondani, hogy futásnál kb. 5-10 °C-kal érzed melegebbnek a levegőt, mint egyébként, tehát ezt vedd figyelembe. Egy kicsit fázhatsz induláskor, 10 perc múlva már pont jó lesz a hőérzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!