Hogy fussak, hogy ne fulladjak ki ilyen könnyen?
Ahhoz sokat kell futnod, hogy megszokja a szervezeted.
Próbáld egyenletesen szedni és mélyen (de ne nagyon mélyen)szedni a levegőt, plusz a kilélegzés legyen gyorsabb mint a belégzés. Minél többet futsz, annál tovább bírod majd idővel. Sok sikert!
Fokozatosan.
En azt hittem ugy kell elkezdeni a futast, hogy futok es futok es hopsz megvan az 5km.
Aztan rajottem, hogy 1et sem birok megallas nelkul. Ugy voltam vele, hogy nem erdekel ki mit szol, megalltam es setaltam. Mikor "magamhoz" tertem, ujra futottam. Aztan megint megalltam egy kicsit.
Az elso 1-2 honapban mindig megalltam futas kozben, aztan egyre kevesebbszer, es vegul eljutottam arra a szintre, hogy mar egyaltalan nem kellett megallnom es elkezdtem 4-5 kilometereket futni.
Aztan idovel szepen lassan elertem a 10km-t.
Van sok oldal ahol leirjak, hogyan fuss, a legzesi es mozgasi technikat, de minden ember mas es mindenki egy kicsit maskepp fut. Fontos, hogy a kozeputat megtalald a "szabalyos futasi technika" es akozott, ami a te testednek kenyelmes. En amikor mar ereztem, hogy a faradtsag/kifulladas miatt a technikam romlik, inkabb megalltam es kicsit pihentem (setaltam), mert annak semmi ertelme, hogy elmondhatod, hogy lefutsz 5km-t megallas nelkul de ha valaki radnez elsirja magat, olyan siralmas a tartasod/mozgasi technikad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!