Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futás mely izomcsoportokat...

A futás mely izomcsoportokat erősíti?

Figyelt kérdés
2014. márc. 14. 17:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően egyiket sem.
2014. márc. 14. 17:45
 2/7 tkodit ***** válasza:
100%
megmozgatja az egész testet, de ez még nem erősítés.
2014. márc. 14. 18:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy egyik válaszoló sem fut komolyan. A hosszútáv nem izomépítésre van, bár a vádlit szépen tonizálja, de a rövid sprintek komolyan fejlesztik a comb izmait. Emellett a szépen kivitelezett futótechnika igénybe veszi a mélyalhasi izmokat is.
2014. márc. 14. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolón meg látszik, hogy nem szokott itt segítséget nyújtani ( elismerem, hogy jobban értesz hozzá és biztos, hogy teljesen korrekt választ adtál, remélem nem fogod sértésnek vagy bántásnak venni a következő soraimat). Az ilyen kérdések értelmezve, általában, lehet, hogy az aktuális kérdező nem így gondolta, szóval hangsúlyozom, általában, azt szokta jelenteni, hogy "ha elkezdek futni, ugye holnaptól izmos leszek? Ha nem is holnap, de legkésőbb holnapután, de akkor már az összes izomcsoportom. A "b" változat, hogy nincsen kedve lábat edzeni, és ehelyett akar futni, amit előbb vagy utóbb kivált majd a foci, majd a semmi.
2014. márc. 15. 09:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát aki a futástól nagy izmokat vár, pláne pár edzés után az meg is érdemli mondjuk, hogy ne kapjon normális választ. Azért én feltételeztem, hogy csak a futás fiziológiája iránt érdeklődött, és válaszoltam annak megfelelően.

Még annyi kiegészítést írnék ennek a fényében a kérdezőnek, hogy társaság nélkül hamarabb unod meg, minthogy használjon, sőt. Az erős kardió mivolta miatt ha abbahagyod csak gyorsabban hízol egy ideig.

Egyébként először a rekeszizmaid fognak sajogni egy tempót edzés után, sprinteknél pláne, aztán a combhajlító, feszítő, jóval később a vádli, majd a mélyalhasi izmok jönnek. Testalkattól függően fél, egy év az az idő, mire valami láthatót el lehet érni heti 3 edzéssel. Na persze itt se liftkábel combokra gondolj.

2014. márc. 15. 13:49
 6/7 tkodit ***** válasza:

3-as: Mellélőttél, speciel szeretek futni, és szerintem viszonylag jól is megy. (bár kétségkívül nem ez a fő irány...)

Szerintem meg leginkább nem értünk egyet az "erősítés" fogalma alatt. Az, hogy megdolgozza a futás a mélyhátizmokat, és a hasat is, az nem volt kérdés, mint ahogy abban sem kételkedek, hogy egy tévé előtt ücsörgő kövér disznónak erősödni fognak tőle az izmai. De szerintem egy erős comb nem ott kezdődik, amit futással felépítesz, hanem mondjuk amivel felállsz 150 kilóval a hátadon... (guggolás). Egy súlyzós edzést végző embernek ez a szint nem erősítés... A sprinterek meg végeznek súlyzós edzést...

2014. márc. 16. 00:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy mit nevezünk erősnek relatív. A maratonista nem fog 200 kilóval lábtolást csinálni, a testépítő pedig nem fog lefutni hetente több száz kilómétert. Mindkettő erős a maga módján. A kérdező nem azt kérdezte, hogy mitől lesz 110-es combhajlító, hanem, hogy mit erősít a futás. Az, hogy a futástól nem nagy izmaid lesznek, hanem szállkás leszel, más kérdés.

Szerintem a futás is lehet erősítés ha jól csinálja valaki, főleg a szakaszos sprintek.

2014. márc. 16. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!