Hogy tudják ezt csinálni?
Üdv!
Az utóbbi időben elkezdtek érdekelni a küzdő sportok, és megtaláltam ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=2PKfW2R6x_E
Például 3:14-nél, hogy tudnak ekkora ütést bevinni, látszólag ilyen kicsi lendületből?
Akkor tudod eltörni valakinek a karját csavargatással ha az odaadja neked.
Próbáld meg a barátnőd kezét hátracsavarni, biztosíthatlak felőle hogy nem lesz könnyű dolgod ha tényleg nem akarja odaadni.
Most gondolj bele hogy egy 90 kilos férfinak kell kitekerned a kezét ?
Sikerülni fog ? Egy kézzel is sikerülni fog ?
Mert ha két kezed kell hozzá akkor a másikkal szét üthet vagy össze is rugdoshat miközben ezzel próbálkozol.
Tudod mikor 5 zsaru küzd egy gyanusítottal rémlik valami ?
Szóval akkor ezt hagyjuk szerintem.
Ja és amikor össze engedték a taekwando meg az aikido mestert akkor most már ennek fényében kitalálhatod melyik alázta le a másikat.
De legalább ha a box ellen vagy akkor legalább ajánlj értelmes küzdősportokat mint a bírkózás vagy a judo
mert ezeknek nem kell elkapniuk a kezedet ahhoz hogy földhöz vágjanak, ezért is judoznak a japán zsaruk.
Itt csak egy hátul ütője lehet a dolognak, vagy közel tud kerülni hogy elkapjon vagy beszed addig pár ütést és elfekszik.
És a box nagyszerű késelés ellen is mert ki vagy élezve a hirtelen mozdulatokra. Az edzőtársamat próbálták leszúrni és mi lett a vége ? Hát persze hogy a késesnek lett szétbaszva a feje.
Ezek után esetleg össze rakhatod a képet hogy esetleg lehet némi közöm az utcai bunyóhoz.
"Akkor tudod eltörni valakinek a karját csavargatással ha az odaadja neked. "
Hű, milyen kijelentések :O
Azt hittem csak boxolsz, azaz fogalmad sincs az ízületmanipulációkról D:
Hogy mekkorát tévedtem.. gyere már boxoló, aki csak ütéstechnikákhoz ért és kérlek szépen világosíts már fel ízületmanipulációs technikákról és a működésükről, oké? :D
"Próbáld meg a barátnőd kezét hátracsavarni, biztosíthatlak felőle hogy nem lesz könnyű dolgod ha tényleg nem akarja odaadni."
Sosem volt nehézség ezzel, de azért ennél keményebb példával is jöhettél volna, az ember barátnője nem igazán az a nagy kihívás. Mondjuk ha azt írod hogy egy 100 kilós testépítővel, és akkor én arra is azt tudom válaszolni hogy no para, akkor már van értelme a válaszomnak.
Egy nehézsúlyú profi boxoló karját, hmm.. na az teljesítmény. De egy amatőr, gyengébb embert lefogni, pfff az nem szint. Egy nőt pláne nem :D De jó előjáték :D
"Most gondolj bele hogy egy 90 kilos férfinak kell kitekerned a kezét ? "
Jó hogy ezt is írtad. Na barátom, ha nem 90 kilós profi boxoló, akkor azt mondom nem nagy kihívás. Meg lehet tanulni hogyan kell. Bár te most ezt nem fogadod el, de hát ez van, akkor ne fogadd el.
"Sikerülni fog ? Egy kézzel is sikerülni fog ? "
Csak két kézzel lehet egy ember karját hátrafeszíteni? Erről azért megkérdeznék egy képzett embert.. ne engem kérdezz, én csak egy fejfájós élelmiszermérnök vagyok, nekem semmi sem sikerül :(
De nem hozzám kell mérni ezeket :)
"Mert ha két kezed kell hozzá akkor a másikkal szét üthet vagy össze is rugdoshat miközben ezzel próbálkozol. "
Most harctechnikai, taktikai problémákkal hozakodsz elő tök messziről, a gyakorikérdések fórumon? Hát most erre hogy válaszoljak?
Nyilván nem kell két kézzel szorongatni egy végtagot ahhoz hogy megfeszítsd, mert vagy eltörik 1 másodpercen belül (és akkor újfent szabadok lesznek a kezeid) vagy 1 kézzel is le tudod fogni, a másik kezed csak egy pillanatra kell hogy besegítsen a mozdulatba.
Illetve amit te ízületmanipulációként ismersz, annak létezhet olyan mögöttes kis titka (persze én ezt honnan tudhatnám, csak tegyük fel gondolom) hogy ha megfogják a csuklódat mondjuk, akkor addig amíg azt eltörik (és ez nem valami hosszú idő) addig nem állnak a másik öklöd elé. Ezt a taktikát hidd el, igazából megtanulják (ahol nem az meg eleve egy ócska hely, hát biztos van ilyen, őket boxoljuk le :D
"Tudod mikor 5 zsaru küzd egy gyanusítottal rémlik valami ?"
Tudod mikor a zsaruknál még te is erősebb vagy mert legalább boxolni tudsz, ráadásul nekik az a céljuk, hogy sérülésokozás nélkül fogjanak el valakit ergó minél többen vannak annál biztosabban és kíméletesebben tudnak lefogni egy embert. De ez az ő szakmájuk, meg amúgy is küzdeni tanulnak nem győzni, így kell az emberfölény.
"Szóval akkor ezt hagyjuk szerintem. "
Szerintem is, mert próbáltam lehetőleg jól válaszolni. Remélem érdekesnek találtad.
"Ja és amikor össze engedték a taekwando meg az aikido mestert akkor most már ennek fényében kitalálhatod melyik alázta le a másikat. "
Nem találom ki. Milyen tkd mester, milyen aikido mester? Ugyan már, ma már mindenki mester, tudod mennyi balfax ember nevezi mesternek magát? Ne legyél már egyszerű. Boxolók is lehetnek okosak, nyitottak és intelligensek. Húzd fel az átlagot!
"De legalább ha a box ellen vagy akkor legalább ajánlj értelmes küzdősportokat mint a bírkózás vagy a judo "
Ne legyél egyszerű, én nem írtam hogy a box ellen vagyok.
De ne tegyük több próbára a türelmemet.. eléggé frusztrál eleve az, hogy ebben a tetű országban nincs harcművészet kultúra.. ne kelljen többet foglalkoznom küzdősportokkal, ok? Nem írtam semmi rosszat sem boxról, sem birkóról, sem júdóról. Maradjon is így (nem is írnék, bírom a boxot és a birkót is. a júdót nem annyira, de ez azért van mert annak harcművészet az igazi gyökere, és ezt így már gyökérségnek tartom)
"mert ezeknek nem kell elkapniuk a kezedet ahhoz hogy földhöz vágjanak, ezért is judoznak a japán zsaruk"
Az én általam megfelelőnek talált harcművészet technikái sem arra épülnek, hogy majd kezek után kell matatni ahhoz hogy valakit a földbe építsenek. Én nem mondtam hogy el kell kapni ahhoz az ember karját, hogy el lehessen dobni, vagy bármit lehessen vele csinálni. De el lehet kapni egy ember karját, akár akarja akár nem. Mondjuk fölösleges, szerintem. Ezek szerint szerinted is.
"És a box nagyszerű késelés ellen is mert ki vagy élezve a hirtelen mozdulatokra. Az edzőtársamat próbálták leszúrni és mi lett a vége ? Hát persze hogy a késesnek lett szétbaszva a feje. "
Akkor egy életben egy ilyen szerencséje volt, 10/1.
Többi 9 esetben meghalt volna.
"Ezek után esetleg össze rakhatod a képet hogy esetleg lehet némi közöm az utcai bunyóhoz."
Összerakom a képet. Attól hogy elvertél pár szerencsétlent, ami tök jó mert meg tudtad védeni magad és ez a lényeg, de még nem leszel komoly hozzáértője a témának.
De ízületmanipuláció kérdésének meg pláne nem. Ökölvívásnak lehetsz mestere, ezt szerintem senki sem vonja kétségbe. Azt sem, hogy egy ilyen tudás abszolút hasznos lehet az utcán is. Akár.
Mennyi iromány te fejfájós izületmanipulációs élelmiszermérnök :-))
Na azért az nem igaz hogy kíméletesen akarják elkapni a gyanusítottat, az egyik kommandós haverom mesélte hogy eltörték az egyik gyanusított karját.
De mondjuk én általában az amerikai dokumentumból merítek és ott aztán szarrá feszítenek, szétsokkolnak miközben a kutya harapja a tarkódat aztán összekötnek mint a sonkát és úgy raknak be a hátsó ülésre és a kutyát nem érdekli hogy megdöglesz közben.
Szóval akkor mégsem olyan egyszerű hogy majd csak feszegetünk itt jobbra-balra.
Erre is van válaszom, és nem azért mert meg akarom mondani a frankót.
Ok: nem vigyáznak rád.. viszont gyengék (cáfolhatod, de szerintem box tudással akkor is elvernéd az átlag rendőrt) és így tudnak biztosra menni.
Tudod mi lenne ha nem finomkodnának? Elővenné a pisztolyt és 3x hasba lőné. Akkor nem finomkodna. Ehelyett kockáztatják a testi épségüket, és odamennek dulakodni. Ez pontosan az óvatos kategória.
Jó, ebbe beleköthetsz, mert az elkapás azt jelenti hogy nem ölik meg. Igen, igaz.
Magánvélemény: aki kitanulja az ízületmanipulációt, az tudja is használni. Én sosem állítottam, hogy jó vagyok benne, de vannak akik ügyesen használják.
Te sem gondolod komolyan, hogy komoly harcművészetekben (és viccet félretéve: tényleg komoly harcművészetekben) alibi technikák lennének.. ugyan.
Aki nem hiszi el ezeket a dolgokat, azok is teljesen érthetőek. Magyarországon van 1-2-(3?) tucat jó edzés, edző..
És 10x ennyi kamu értelmetlen zumba szintű szánalmas bugyutaság, harcművészet/önvédelem néven. Persze hogy senki sem hisz ezeknek a hatékonyságában. Igazából ők gondolkodnak logikusan.
Persze, én sem hittem el ezeket a dolgokat (hogy mennyire könnyű levinni/eldobni valakit) addig amíg le nem mentünk haverokkal az első edzésre. Amikor a mestert meg kellet ütni, ő meg levitt a földre és leszorított, majd majdnem kinyomta a szemünket (egymás után) akkor mondtam azt, hogy okay, take my money. :D Azóta tudom már, hogy nem erő kell ahhoz, hogy megcsinálj valamit, hanem jó technika. :) Ha tökéletes a technika akkor egy 50 kilós ember (nemtől függetlenül) is eldob egy 110 kilós izomállatot. Persze, ez évtizedek munkája. De akkor már tudni fogod az elveket, és bármilyen helyzetből menni fog. Valamiért emiatt nem hiszek az ilyen önvédelmi tanfolyamokban (krav maga pl), mert nem elég a technikát tudni, mert ha csak annyit tudsz, akkor ha erősebb a támadód (és általában erősebbek) akkor te nem fogod tudni megcsinálni azt, amit az edzőtársadon a teremben. Ellenben, ha megtanulod az elveket (használni is), akkor erő nélkül bárkit leviszel. De picit elkalandoztam. :)
kérdező még valami: azon túl hogy testből dolgoznak és hullámzó mozgást végeznek + jókor feszítik meg az izmukat és jó helyre is ütnek, nem kizárt, hogy még gerincből is dolgoznak. Úgy kompenzálni lehet a lendület hiányát (tapasztalat, fájt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!