Hogy tudják ezt csinálni?
Üdv!
Az utóbbi időben elkezdtek érdekelni a küzdő sportok, és megtaláltam ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=2PKfW2R6x_E
Például 3:14-nél, hogy tudnak ekkora ütést bevinni, látszólag ilyen kicsi lendületből?
Úgy, hogy a systema nem sport, és igen komolyan veszi az erőszakot.
Márpedig ha komolyan veszed, akkor nyilvánvaló hogy a lehető legnagyobbat, legbénítóbbat ütöd.
Hogyan? Más az ütéstechnikájuk. Belső stílusokban máshogy (máskor) feszülnek meg az ütés közben használt izmok, a karban is. Így másképpen csapódik be az ütés, látszólag 'erősebb'. Lényeg pedig, hogy hatásosabb.
Ehhez még hozzáveszed az egész test komoly munkáját és erejét, és máris elképzelhetőbbek azok a belső vérzést okozó halálos ütések.
Hát sztem kamu nézz utána én nem hiszek a systema-ban.
Én is belső stílust csinálok annak a kulcs a könyök.
3:14-nél nincsen semmilyen ütés, miről beszélsz ?
ha a 3:07-esre gondolsz akkor te azt nevezed nagy ütésnek ?
ez csak kapirgálás, ha igazi ütést akarsz akkor nézzél normális küzdősportot pl. box
ez a systéma csak valami cirkusz, láttál már valaha is hogy ilyen módszerrel megvertek valakit ?
ugyanmár
inkább kezdj el erősíteni amíg gyenge vagy csak hadonászol össze vissza azt földhöz vágnak
A Systema komoly harctechnikákat használ, ezt fölösleges kétségbe vonni.
Eleve a kérdés: miért ne ütnének pl. nagyot. Ki szeret nem nagyot ütni? :D
Mindenki azon dolgozik, hogy nagyot üssön. :D
"ez csak kapirgálás, ha igazi ütést akarsz akkor nézzél normális küzdősportot pl. box"
Oké, hogy a boxolók jól ütnek, a systemások (és a lágy stílusok ütései azért mások. de aki már kapott az nem mondja, hogy gyenge.. :D
Vannak ilyen használhatatlan küzdő sportok mint ez a systéma meg aikido meg isten tudja mennyi félét találtak ki de mindegyikre találnak követőket mert az embereket nagyon meg lehet vezetni.
Én boxolni járok és megnézem hogy valaki hogy kapja el a kezemet hogy aztán elkezdje csavargatni meg ilyenek.
Helyette az van edzésen ha rosszkor pislogsz kapsz kettőt és ezzel game over.
Minél egyszerűbb valami annál jobb. Ha elkezdesz mindenféle hyperűrdisco csavargatásokat meg trükökket utcai bunyóban hamar elvérzel mert ott senki nem fogja odaadni a végtagjait hogy na mutassál már valami jó trükköt.
Persze ez az én saját tapasztalatom és véleményem ha valaki mást csinál az is rendben van végül is elég szines a világ, nem járhat mindenki boxolni.
Sem a systema sem az aikido nem használhatatlan. Onnantól kezdve, hogy potenciálisan mindkettővel el tudják törni a karodat, már használhatóak pusztakezes harcban.
"Én boxolni járok "
Akkor húzd be füled-farkad és csináld az edzésedet, nem biztos hogy box tudással más jó rendszereket kellene leszólnod. Oké, tudsz ütni boxolóként, de csak ennyit tudsz. Így a KAMUaikidosokat, a KAMUkaratésokat, a KRAVMAGÁSOKAT bármikor el fogod tudni verni, ez is tény.
De ne szólj már le olyan rendszereket amiknek az eredeti, jól oktatott verzióival meg a te sima boxodat lehet lealázni -.-
Ok? :) ^.^
"Minél egyszerűbb valami annál jobb"
Ez te vagy, a te igazságod, de még te sem tudod bizonyítani. Egy medúzához képest még te is bonyolult vagy, és egyezzünk meg abban, hogy jobb is..
"Ha elkezdesz mindenféle hyperűrdisco csavargatásokat meg trükökket utcai bunyóban hamar elvérzel "
Mert te aztán sokat tudsz utcai bunyóról. Aki ringben, kesztyűben edz, 1 ember ellen és szabályok szerint. Kérlek, mesélj még!
Mindenki járhat boxolni, ha majd nem lesz jobb alternatíva. Jelenleg a systema egy potenciálisan jobb alternatíva, illetve még van 1-2 harcművészet edzés, ami jobb mint a box (igazából minden harcművészet jobb mint a box, csak mivel az ökölvívást szinte mindenhol színvonalasan oktatják, a harcművészeteket pedig szinte mindenhol színvonaltalanul, így én is azt mondom hogy minél többen menjenek ökölvívásra. Hát inkább mint kravmagára meg kamuaikidora vagy karatéra.)
De mondjuk egy fassszentos kis hagyományos kungfuccs vagy escrima, jetkali stb. ha ilyen edzés van, na ott dobom el a boxkesztyűt a fenébe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!