Futásommal kapcsolatban várom a véleményeket a számadatok lenn, hány kcal-t égettem?
3,5 km futás - 20.37 (3m-es emelkedővel, fogalmam sincs, hogy mit jelent valami futó kalkulátor program írta az útvonalra)
3 perces pihenő
1,7 km futás - 10.41 (teljesen ki voltam az emelkedők nagy része itt volt.)
3 hete járok futni, mert a gyógytornászom ajánlotta, hogy izmosodjon a lábam mivel térd problémáim vannak/voltak és az orvosom a lelkemre kötötte, hogy IZOM KELL.83kg/183cm/17.
Fogyás akkor nincs, ha már nincs miből fogyni. Akinek viszont van miből, annál előfordulhat, hogy későbbi szakaszokban is fogy és izmosodik is. Az egyik (vagy a fogyás vagy az izmosodás) kevésbé lesz jelentős. Nyilván leginkább erősítős edzésekről van szó, és ezeknél is alapvetően az izomtömeg növekedése lesz a jelentősebb (evés után). Azért mondom, hogy ezekről van szó leginkább, mert ennél a típusú edzésnél a bemelegítésnél és levezetésnél (valamint intenzívebb edzésnél akár még erősítés közben is) van egy kisebb aerob rész, míg tiszta futásnál elhanyagolható az a rész, amitől növekedik az izomtömeg (ha az erősítős edzésnél jelenlevő arányokhoz viszonyítjuk).
Ha csökken a testzsírod, és nő az izomtömeged, az fogyásnak számít. A testzsírodból fogysz, és erősödsz.
A "hály"-at azt meg pontos 'j'-vel írják. Így: 'háJ'. Amit 'ly'-nal írnak, az a 'hályog'. Például. "némelyest"-et nem ismerek, 'némiképp'-et igen. A többi hibát betudom a trehányságodnak. Nálam is van jó pár hiba, de nem ennyi.
Azt, hogy milyenek az ízületei, azt neki, és az orvosának kell tudnia.
Dolgok tisztázása érdekében :)
Az orvosom mondta kell izom, de a túlsúly a térd legnagyobb ellensége !
Eljártam gyógytornára (kb. 50.) alkalom volt amikor mondták, hogy próbáljak kocogni csak térd szorítóval. (ezt a gyógytornászom javasolta, nem tudta az orvos mit mondott)
ugyan is majdnem 4 hónapot vártam az MR-re először még sánta voltam most már csak a nagy hajlításoknál és a térdből való fordulásnál fáj a térdem, az orvosommal nincs probléma több térdet látott már mint én embert. Ő azt mondta, nem akar felzaklatni, de azért kell izom mert szemmel láthatóan gyengébb a lábam mint a másik és így a műtét után(HA LESZ) nagyon sokáig tart a felépülés. A héten megyek MR-re és gondolom 1-2 hét mire eredményt kapok addig, semmi nem történik, úgy ahogy eddig. Ja és előtte majdnem 2 évig etették velem a zöld kagyló moslékjukat. Köszönöm Magyar EÜ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!