Valakinek van ötlete erre a feladatra? (kcal számítás)
Talán nem a legjobb kategória, de úgy gondoltam, hogy a téma akár ebbe is tartozhatna.
Adott egy 60 kg-os nő, aki 165 cm magas. Mindkét kezében 1 kg tömegű súlyt tart, mindkét karja a teste mellett lóg. A karját kinyújtva 3 másodperc alatt magasba emeli, újabb 3 másodpercig tartja fent, majd 3 másodperc alatt leengedi. Az a kérdés, hogy ez a tevékenység mennyi kcal-t vesz igénybe.
Már jó ideje gondolkozom ezen. Nem lenne nehéz feladat, a képlet: kcal = (MET*3,5*súly)/ 200*idő
A problémám itt a MET, mert néztem egy pdf-ben, ott szerepel a tárgyak emelésének a MET értéke, de nem tudom, hogy az ide hogyan illeszthető be, hiszen nem csak emel, hanem tart és leenged is, erre viszont nem találtam semmit.
Esetleg tudja valaki, hogyan kaphatnám meg ezt a MET értéket? Sajnos a diasorunkból ez nem egyértelmű számomra. Nem megoldásra van szükségem, csak iránymutatásra.
Minden segítséget előre is köszönök.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!