Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futásommal kapcsolatban várom...

Futásommal kapcsolatban várom a véleményeket a számadatok lenn, hány kcal-t égettem?

Figyelt kérdés

3,5 km futás - 20.37 (3m-es emelkedővel, fogalmam sincs, hogy mit jelent valami futó kalkulátor program írta az útvonalra)

3 perces pihenő

1,7 km futás - 10.41 (teljesen ki voltam az emelkedők nagy része itt volt.)

3 hete járok futni, mert a gyógytornászom ajánlotta, hogy izmosodjon a lábam mivel térd problémáim vannak/voltak és az orvosom a lelkemre kötötte, hogy IZOM KELL.83kg/183cm/17.

2014. febr. 10. 21:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
a futás eleve terheli a térdet, ha még plusz súly is van rajta, az egy egészséges ember ízületeit is kinyírná... ilyen balga orvosra ne hallgass, bár én kételkedem benne, hogy ezt tényleg egy orvos ajánlotta volna..
2014. febr. 10. 22:29
 12/22 anonim ***** válasza:

Azonnal menj el egy másik orvoshoz.Ez teljesen sötét.

A futás nagyon megterheli a térdet.

Izmosodni és fogyni egyszerre NEM lehet.

A futás nem is izmosításra való.

Ezeket még egy mezei kondis is tudja.Ha az orvos nem,akkor ott bajok vannak..

2014. febr. 10. 23:00
 13/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha várfutásokat (vagy akármilyen emelkedős lépcsőzős futást) csinálsz, az erősíti valamennyire a lábad. Kérdés, hogy mennyire kivitelezhető neked. Lehet, hogy az úszást is megpróbálhatnád.

Egyet tudj kedves kérdező, ha túlhajtod magad futással, akkor nem hogy nőni nem fog az izomtömeged, de még csökkenni is fog. Viszont ezek a távok nem olyan vészesek, ha jól látom. Teszem hozzá, hogy a te problémáddal nem tudom, hogy mi lenne a normális. Ehhez a magassághoz ez a tömeg se olyan rossz, ha van benne izom.

És hogy a kérdésedre is írjak valamit: fogalmam sincs. Ilyeneket soha nem néztem (utóbbi fél évben 12 kilót fogytam és izmosodtam mellette, nem különösebben érdekeltek a 'kcal'-ok).

3 m emelkedő 3,5 km-re az szerintem sok (ne kérdezd meg, hogy láttam-e a másodikat, láttam). Elvileg a jános-hegyi futás az kifejezetten jó lehet neked, ha emelkedő kell. Itt még hozzátenném, hogy fogalmam sincs, hogy hol futsz, hol tudsz futni, azt nem írtad le.

Ezek az idők (20,37 ; 10,41) nem olyan rosszak egyébként. Az egy olyan 10 km/h körüli sebesség, ha tudod tartani egy óráig. Átlagos futótempó normál testtömeghez. Én is csak 12-13 km/h körüli sebességgel szoktam futni összevissza emelkedős terepen, amikor csak futok.

Ezen kívül meg cross-fit edzések (illetve hát leginkább csak én hívom annak, lehet, hogy nem az). 20-30 perc futás, aztán erősítés. Mondjuk 8-10 gyakorlat fajta. Mindegyikből 5 sorozat, és egy ütemben (vagy tudom is én minek hívják ezt) 2-3 gyakorlat váltogatása. Utána meg levezető futás, mert ha besavasodsz, annak ez jót tesz (meg olyan szempontból is jó, hogy tudj mire nyújtani a végén). Ilyet berakhatnál te is. Csinálhatod egyik napon a hosszú futást, másik napon meg ezt. Futásnál nem kell túlzottan pihenő nap (illetve kell, mondjuk 1 darab a héten, ha hozzá vagy szokva), erősítésnél viszont muszáj, ha nem választod szét napok szerint az erősített izomcsoportokat.

2014. febr. 11. 12:07
 14/22 anonim ***** válasza:

12-es, ezt egy kicsit konkrétabban:

"Izmosodni és fogyni egyszerre NEM lehet."

Ezt úgy érted, hogy egy edzés alatt nem lehet, vagy úgy, hogy egy bizonyos időtartam alatt (mondjuk 1 hét)? Nem mindegy ugyebár.

Egyébként meg ritkább esetben előfordulhat fogyás és izmosodás akár 1 darab edzés esetén is, maximum nem olyan látványos. Megfelelő intenzitással elérhető. Ha az izomtömege nőtt, a testzsírja (nem pedig a testzsírszázaléka, mert az amúgy is csökkenne, ha nő az izomtömeg) meg csökkent, akkor az fogyásnak számít. Akkor is, ha a testtömeg nőtt.

2014. febr. 11. 12:25
 15/22 anonim ***** válasza:
De, teljesen mind1, egyszerre a kettő nem megy. Nem lehet egyszerre fogyni és nem lehet növelni az izom tömegét. Izmosodás alatt nem azt értjük, hogy valaki fogy és látszanak az izmai, az szálkásodás, nem izmosodás. Egyszerre a fogyás és izomtömeg-növelés csak szteroidokkal lehetséges, természetes úton nem.
2014. febr. 11. 12:29
 16/22 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem ment. Erősebb lettem, kinézetre nem sokat változtam.
2014. febr. 11. 12:40
 17/22 anonim ***** válasza:
Az erősebb lettem és az izomtömeget növeltem megint nem függ össze, mert ha előtte nem használtad a tested semmire, akkor úgy érzed, erősödsz, közben csak azt az erőt használod, ami addig is megvolt, csak az edzetlenség miatt képtelen voltál használni.
2014. febr. 11. 12:41
 18/22 anonim ***** válasza:
És még annyi, hogy életemben nem szedtem semmilyen szteroidot.
2014. febr. 11. 12:41
 19/22 anonim ***** válasza:
Én írtam a hosszú kommentet is. Kicsit több mint fél éve folyamatosan edzem. Ne akard tudni helyettem, hogy én mit csinálok.
2014. febr. 11. 12:43
 20/22 anonim ***** válasza:

a "fogyás" elsõ szakaszaiban egy sportot kezdõ embernél a homeosztázis miatt nõhet némelyest az izomzat, de ez alkatfüggõ is.

Ezen kár vitatkozni, de hossxútávon nincs izomnövekedés és fogyás együtt.

Tekerd csavard a logikai memetet ahogy akatod, ha nõ a tömeged, de közben fogy a hályad, az nem fogyás, ha szerinted igen, akkor a magyar nyelvet és a szavak jelentését sem ismered.

szintén a homeosztázis mitt a futás is erõsíti egy kezdõ futó lábát, de eleve rossz izülettel pont futni szerintem sem kellene.

2014. febr. 11. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!