Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit sportoljak ilyen testalkat...

Mit sportoljak ilyen testalkattal?

Figyelt kérdés

Pontosabban valamilyen küzdősportra gondoltam.

25 éves nő vagyok, átlagos testalkattal, mások vékonynak mondanak, viszont az a problémám, hogy nagyok a melleim, így ez megnehezíti a futást, ugrálást stb. Valami olyan kellene, amiben a mellek nem akadályoznak nagyon.

Talán a karate egyik fajtája megfelelő lenne?

2013. nov. 19. 23:55
 1/10 anonim válasza:
Az sosem baj ha egy nōnek nagy a cicije. Vegyél sport melltartót, az fixen tartja. Akármit sportolhatsz
2013. nov. 19. 23:58
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, de tapasztalatból írom, hogy megnehezíti a mozgást.

Ráadásul felköltöztem Pestre, alig ismerek valakit, nem is tudom, hová menjek mozogni.

2013. nov. 20. 00:06
 3/10 anonim ***** válasza:

egy sima melltartó és rá 2db sportmelltartó,az fogni fog.

amúgy ökölvívó edzésre nézz le.

ott lesz a korosztályod,lesznek lányok,hasznos dolgokat tanulhatsz nem fecsérlik az idődet felesleges dolgokkal.

a tanultakat élesben kipróbálhatod idővel edző küzdelemben,ezért folyamatosan képben leszel a tudásodat illetően.

2013. nov. 20. 01:48
 4/10 anonim válasza:
Egy szép és cicis lánynak nem lehet gond beilleszkedni az legnagyobb faluba sem. Arra vigyázz ha futni akarsz csak nappal, és emberek járta helyeken fussál.
2013. nov. 20. 01:54
 5/10 aikiboxer ***** válasza:

Egészen pontosan miért a küzdősportok érdekelnek? Mi a célod?

Szerintem az egészségmegőrzés a leges-legfontosabb cél, ezért a legfontosabb lenne a ízületeidet, izmaidat, az inakat rendesen erősíteni és karbantartani. Erre néhány javaslat:

(a) Hot iron (edzés)

(b) Kettlebell (edzés)

(c) Crossfit (edzés)

(d) Fegyencedzés otthon

(e) Konditermi súlyzós edzés

(f) Edzés thera band (gumi)szalaggal otthon

Igazából a küzdősport edzéseken is van erősítés, de nem annyira teljeskörű, mint a fentiek, és a legtöbb helyen el is sumákolják. Pl. ha a fegyencedzéssel csinálod a fekvötámaszt, szépen fokozatosan épít fel hónapok alatt, hogy meg tudd csinálni szabályosan; a küzdősport edzésen meg közlik hogy na akkor nyomj le 30 fekvőtámaszt úgy, hogy egyet se tudsz szabályosan, és akkor mindenki elkezd csalni. Semmi értelme.

Azért is kérdezem, mert pont a karate esetében szerintem rendes erősítés nélkül nagyon káros az ízületekre a robotember mozgás, a térdre meg különösen. Menj le egy karate edzésre, a legtöbb embernek ropog a térde és térdgumival megy be edzésre...

Olyan edzést keress inkább, ahol harmonikus gömbszerű a mozgás, mint pl. boksz, kali, belső kung-fu, aikido. És csak olyasmit kezdj el, amit utána 30 éven keresztül csinálni fogsz, és rendesen megtanulod, mert akkor van értelme.

Amúgy a bokszban tényleg nem akadályoznak a nagy mellek annyira, nálunk is vannak nagymellű lányok és sportmelltartóban simán bokszolgatnak.

2013. nov. 20. 07:33
 6/10 aikiboxer ***** válasza:
Ja és el ne felejtsem, hogy a judo, brazil jiu jitsu (BJJ) is tökéletes sport nagy mellekkel, persze ha nem zavar, ha edzésen a nagy melleidre ráfekszenek meg taperolják. :)
2013. nov. 20. 07:37
 7/10 anonim válasza:
Majd írd meg hogy hova mész, mert én is oda iratkozom. Hogy rádfekhessek, és tapizhassalak.
2013. nov. 20. 14:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Izmos testalkatú, nagy mellű nő vagyok, mégis futok. Létezik sportmelltartó és arra veszek rá még egy sportdresszt, amiben van beépített sportmelltartó. Leszorít mindent és nem mozog semmi.

Most költöztem én is új városba, semmit és senkit sem ismerek, de kimentem futni, mert nem keresem a kifogásokat.

Ennyi.

2013. nov. 20. 19:04
 9/10 anonim válasza:
És a ringó ciciddel könnyebben is ismerkedsz ugye?
2013. nov. 20. 19:18
 10/10 anonim válasza:
box
2013. dec. 9. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!