Mit sportoljak? 11/L
11 éves, 35 kg, és 140 cm vagyok. Szóval nem egy óriás. Szeretném valamivel elütni az időt, sportolni, - hobbi és szórakozásból - mozogni.
Lenne pár sport ami érdekelne.
1. Vívás: Nagyon tetszik, de nem biztos, hogy "magaménak érezném". Azért szívesen kipróbálnám. Van valamikor egy sportválasztó a közelmúltban?
2. Torna: Nem vagyok egy guminő. Hajlékony sem. De ezért szeretném kipróbálni. Van ahol befogadnak "későnkezdőket"? Vagy van valami csoport? Vagy simán csak a kezdőkhöz mennék?
3. Nem tudom mi ennek a sportnak magyarul a neve de angolul "cheerleader". Néztem az egyik oldalt, és észrevettem ezt a sportot. "Mindenkinek aki szereti az akrobatikát és a táncot". Én pedig szeretem őket :D
4. Tánc: Egy évig táncoltam, aztán jött az év-végi "hajrá" és nem volt időm, sem türelmem. De most szeretnék újra járni. Ha valaki jár - vagy nem - tudna valamilyen stílust? Aki jár milyenre jár?
5. Íjászat: Életemben kétszer íjaztam. És imádom, imádnám. A baj, hogy nem tudok semmilyen feltételről, felszerelésről, hogy mi kell stb.. Budapest vagy közelében van valahol ahol ezt tanítják egyáltalán?
Esetleg még valamilyen sportot tudnátok ajánlani? Én még (régebben) a röplabdán gondolkoztam. Vagy még a lovagláson. De nem hiszem, hogy szeretnék lovagolni, pedig egyszer nagyon kipróbálnám. (IGEN! Még soha nem lovagoltam...) - Előre is köszönöm a normális válaszokat!!
Ökölvívás? Önvédelmi edzés?
Íjászat igen, van Budapesten.
Sportválasztó :D Szép.
Hozzád való önvédelmet azért nem találtad meg, mert amit reklámoznak az a kravmaga, kb. értelmifogyatékosoknak, hiszékeny idiótáknak való, de pl. van Wudang kungfu edzés a 13. kerületben, az való nőknek, értelmes edzésnek.
Nőknek elsődleges hiba bármilyen durva mozgásvilágú önvédelmi rendszert ajánlani, én véletlen sem tenném. Nőknek kifejezetten a belső, lágy stílusok alapján érdemes gyakorolniuk. Természetesen kitartok amellett, hogy ezt a fajta edzést be kell építeni a rendszeres edzésébe egy nőnek, funkcionális okokból.
Budapesten a Wudang kungfu női önvédelem edzése pontosan ilyen (Google).
Én magam egyszerűen azért gyakorlom ezt, mert amilyen módszerrel egy törékeny nő le tud teríteni egy férfit, méghozzá különösebb erőlködés nélkül, azzal én gyakorlatilag puszta kézzel kettétörök egy embert, tekintettel a nagyobb fizikai erőmre. Így taktikai megfontolásból: belső stílusoké a jövő, de mégis kellőképp ismeretlenek, meglepetésként érnek mindenkit.
Hát oké majd megnézem google-ben. Ha el is megyek önvédelmi sportra, mellette akarok valami mást is csinálni. De szerinted az itt felsorolt 5-ből [új listát alapítottam: 1. vívás, 2. íjászat, 3. Jégtánc (vagy valamilyen jégen történő dolog)
4. szertorna 5. Aerobik (habár az nem tudod mennyire minősül annak)] melyiket válasszam?
Vívnék / szertornáznék.
11 évesen éjfél körül nem lett volna rossz ötlet már aludni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!