Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot/harcművész...

Milyen küzdősportot/harcművészetet válasszak? 20/L

Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni valamilyen küzdősportot/harcművészetet, ami egyben fizikai tréning is lenne, valamint önvédelmet is tartalmaz. És nem versenyszerűen szeretném űzni. Így mit ajánlotok egy 20 éves lánynak?

2013. nov. 17. 02:14
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

38: A Karate-t példának hoztam fel, mivel annál szemléltethető legjobban a helyzet. De, mint írtam, nem csak Karaténál van így. Azt meg én nem írtam, hogy hagyja megkéselni magát. Én azt írtam, hogyha nem hagyja magát a kérdezőt hurcolják meg. Ez kicsit félreérthetőre sikerülhetett.

Abba meg nem reménykedj, hogy, csak azért, mert ez történt felmentenék. Tudod miért kapott az olyan nagy hírverést? Mert nem itt Borsod megyében történt. Mert nálunk voltak ettől azért sokkal durvábbak is. Pl.: mikor Ózdról leutaztak a "tudjukkik" Putnokra, leszálltak a buszról, és egy arra járó biciklist félholtra vertek vascsővel. Hogy miért? Mert unatkoztak Ózdon. Ezután azt hiszed, hogy nyugodtan megvédheted magadat? Fenéket.

Meg nem kellene elfecsegni a kérdezőnek, ha megvédené magát, mert 1 óra múlva már a rendőrség vinné el. Ugyanis a támadók egyből mennének a rendőrségre feljelenteni. Bevett szokás ez náluk. Ha ők nem tudják elintézni, elintézik majd bent a haverok és a testvérek a börtönben.

Űzni meg nem űzök semmilyen stílust se. Több okból: 1. A sors iróniája, hogy itt Borsodban nem nagyon vannak normális stílusok. Többségében sport karaték vannak, ahol a vizsgákon olyanok vannak, hogy az övedet kell helyesen megkötni, stb. 2. Egy-két normális edzés van, de oda az utazást nem tudnám megoldani. Mert mindig késnék az edzés elejéről, és az edzés végéről hamarabb kellene eljönnöm. Így meg én nem akarok edzeni. 3. A munkám miatt nem nagyon van időm járni edzésre. Mert voltam pár alkalommal MMA edzésen, de a második és harmadik pont miatt nem tudok eljárni. (Lehet meglepő, de normális edzés volt. Én magam is meglepődtem, mert sokkal rosszabbra számítottam).

Azóta meg inkább gyűjtök pénzt, hogy feltudjak költözni Budapestre, hátha ott normálisabb a színvonal, mint itt a környékemen.

Aiki: Az a baj, hogy te most Aikido szempontjából vizsgáltad meg. Lehet, hogy abban jobbak itthon a körülmények, de sok más harcművészetnél/küzdősportnál külföldön (Anglia, Németország, stb.) jobb a helyzet.

2013. nov. 19. 13:57
 42/44 anonim ***** válasza:

A látásmód, a gondolkodás sokat számít, és ebben téged nem féltenélek. A küzdősportok, harcművészetek, önvédelmi helyzetek szerintem taktikai helyzeteket érzéket és gondolkodást kívánnak.

Hát gondolkodástól te nem félsz, na ez látszik.

2013. nov. 19. 14:04
 43/44 anonim ***** válasza:
Ezt a karatés övvizsgát nézni is fájdalmas volt :D
2015. szept. 3. 22:47
 44/44 anonim ***** válasza:

A karatés videóhoz:

"Küzdelem, 10 vagy 15.-nél tarthattak, menetenként másfél perc pihenő nélkül, folyamatos menet pihent emberek ellen. Magasabb övnél több, vége 50Xmásfél perc. Kilehet ezt is próbálni, hogy van fent utána a kéz."

Akkor miért kell olyasmit gyakorolni, amivel csak a rossz mozgásformák rögzülnek be és haladók rúgnak szét olyan kezdőket, akik képtelenek bármilyen védekezésre és ellentámadásra? Növeljük a fekete övesek egóját, milyen faszagyerekek? Álljanak ki egy thai bokszoló ellen, aztán lehet arcoskodni, nem homokzsák harci képességű fehér öveseket kell szétütni nagy mellénnyel.

Inkább csinálnának 50 percig burpee-ket, többre mennének vele. Más kérdés, hogy egy bokszolónak a sokadik menet után is fenn van a keze.

2023. szept. 25. 14:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!