Bemelegítés, nyújtás, mikor egyek?
Nem az a lényeg, hogy kétóránként egyél, hanem hogy meglegyen a napi tápanyagmennyiség, fehérjéből 2g x ttkg, szénhidrátból nőknek 3-4g x ttkg, zsír: 1g x ttkg.
Mehet 2,5-3 óránként is a kaja, nincsenek ilyen kőbe vésett időközök, időpontok , kivéve : hogy edzés után azonnal kellene egy tápanyagvisszatöltés. Erre legmegfelelőbb egy fehérje-gyors ch shake. Majd erre rá 40-50 percre szilárd kaja.
A bemelegítés legalább 5 perc legyen. Törzs-, kar-, váll-kőrzések, stb. Majd a súlyzós gyakorlatból is 1-2 sorozat menjen kisebb súlyokkal, ezzel is bemelegíted az izmokat és az ízületeket, felkészítve a nagyobb súlyos sorozatokra.
Edzés végén pedig legyen nyújtás a megdolgoztatott izomcsoportokra, kb 10 perc az egész. az egyes nyújtó pózokat tartsd ki 10-15 másodpercig.
10-15mp nyújtás?
Dehogy!
Maradj benne ameddig jól esik! Akár percekig is.
Jó, csak azért javasoltam ezt mert van akit zavarhat, hogy a cipőjéig nem bír lehaholni annyira merev.
Ill. a hajlékonyabb izom nagyobb erőkifejtésre képes. Ami a kondinál sem utolsó szempont.
Másik, hogy a testnek jó a nyújtás ( ha megfelelő a technika)
Tisztában vagyok vele, hogy a kondisok nem részesítik előnyben a nyújtást.
De a kérdező hagy döntse el maga... mindenki úgy edz ahogyan szeretne!
Ên már egy sima sajáttestsúlyos edzésnél úgy érzem, hogy " bekötnek" tőle az izmaim ês merev leszek.
Szóval én mindig nyújtok utána:)
Szerintem a passzív statikus, vagy az aktív statikus a leghatékonyabb...
Több ideig kitartva. Mert 15 mp önmagában nem ér semmit, pláne 10 éves kor felett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!