Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Bemelegítés, nyújtás, mikor...

Bemelegítés, nyújtás, mikor egyek?

Figyelt kérdés
Elfogok kezdeni egy súlyzós edzést, a tervem heti 3X, hozzávetőlegesen egy órás edzések. A kérdésem az lenne, hogy bemelegítésnek mit, mennyiszer, illetve meddig kell csinálni? Nyújtani a végén meddig kell? Az úgy jó ha úgy eszem, hogy 10kor, 12kor, 2kor, 4kor és 6kor elkezdek edzeni? Mert én így szeretném. Szeretném, ha sikeres lenne az edzés. Köszi a válaszokat!

2013. okt. 18. 13:31
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
18 éves lány vagyok
2013. okt. 18. 13:56
 2/17 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, hogy kétóránként egyél, hanem hogy meglegyen a napi tápanyagmennyiség, fehérjéből 2g x ttkg, szénhidrátból nőknek 3-4g x ttkg, zsír: 1g x ttkg.

Mehet 2,5-3 óránként is a kaja, nincsenek ilyen kőbe vésett időközök, időpontok , kivéve : hogy edzés után azonnal kellene egy tápanyagvisszatöltés. Erre legmegfelelőbb egy fehérje-gyors ch shake. Majd erre rá 40-50 percre szilárd kaja.

A bemelegítés legalább 5 perc legyen. Törzs-, kar-, váll-kőrzések, stb. Majd a súlyzós gyakorlatból is 1-2 sorozat menjen kisebb súlyokkal, ezzel is bemelegíted az izmokat és az ízületeket, felkészítve a nagyobb súlyos sorozatokra.

Edzés végén pedig legyen nyújtás a megdolgoztatott izomcsoportokra, kb 10 perc az egész. az egyes nyújtó pózokat tartsd ki 10-15 másodpercig.

2013. okt. 18. 16:33
 3/17 *Glissade* ***** válasza:

10-15mp nyújtás?

Dehogy!

Maradj benne ameddig jól esik! Akár percekig is.

2013. okt. 18. 18:51
 4/17 anonim ***** válasza:
Köszi Gliss.
2013. okt. 18. 19:00
 5/17 anonim ***** válasza:
Lóf.a.s.z.t. Teljesen úgy jó, hogy Monti írja. Nem jógázik a lány, hanem súlyzós edzést csinál. A 10-15 mp teljesen jó. Edzés előtt be kell melegíteni, ahogy Monti is írja, én úgy szoktam,hogy utána 15 percet kardiózom majd 2x20 sorozat lájtos súllyal bemelegítés.
2013. okt. 18. 20:58
 6/17 anonim ***** válasza:
Én is így tudtam, hogy elég annyi ideig kitartani.
2013. okt. 18. 21:01
 7/17 *Glissade* ***** válasza:

Jó, csak azért javasoltam ezt mert van akit zavarhat, hogy a cipőjéig nem bír lehaholni annyira merev.

Ill. a hajlékonyabb izom nagyobb erőkifejtésre képes. Ami a kondinál sem utolsó szempont.

Másik, hogy a testnek jó a nyújtás ( ha megfelelő a technika)

Tisztában vagyok vele, hogy a kondisok nem részesítik előnyben a nyújtást.

De a kérdező hagy döntse el maga... mindenki úgy edz ahogyan szeretne!

2013. okt. 18. 22:04
 8/17 *Glissade* ***** válasza:

Ên már egy sima sajáttestsúlyos edzésnél úgy érzem, hogy " bekötnek" tőle az izmaim ês merev leszek.

Szóval én mindig nyújtok utána:)

2013. okt. 18. 22:11
 9/17 anonim ***** válasza:
Kell nyújtani, nem ezt írtam, hogy nem kell. Csak elég rövidebb ideig kitartani a pózokat.
2013. okt. 18. 22:13
 10/17 *Glissade* ***** válasza:

Szerintem a passzív statikus, vagy az aktív statikus a leghatékonyabb...

Több ideig kitartva. Mert 15 mp önmagában nem ér semmit, pláne 10 éves kor felett...

2013. okt. 18. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!