Futáshoz ti hogyan/mivel szoktatok bemelegíteni?
Nem tudom hogy milyen futásra gondolsz, de az igazi futáshoz kocogással kezdik általában, itt mondjuk 2-4 km kocogás, utána megállsz úgy 1 méteres terpeszben, a kezedet kinyújtva tartod, majd jobbra lendíted, utána balra, amennyire csak bírod, hogy feszüljön. Ezután a terpeszt továbbra is tartva nyújtott kézzel megpróbálod megérinteni a talajt, ha ez sikerül elsőre, annál jobb, habár az elején ez még nem túl gyakori, ilyenkor rugózáshoz hasonló mozgást végezhetsz a kezeddel, ezzel is nyújtva az izmaid. Mindegyikből kb. 20-at csinálj. Ha ezzel megvagy, ha nem vagy finnyás, ülj le a földre kinyújtott lábbal, ha ez nem jó, akkor keress egy padot. Ugye a lábad nyújtva van, itt próbáld meg mégrinteni a lábfejed, utána az egyik lábad rakd keresztül a másikon, és a segítségével próbáld meg minél jobban kifordítani a testedet, arra törekedve, hogy a feneked ne mozduljon el a földről/padról, majd ismételd meg az ellenkező irányba is. Utána állj fel, a lábad fellazításához az "előre lépsz egyet, a lábaddal felrúgsz a levegőbe amilyen magasra csak tudsz, úgy hogy az egyensúlyod még meg tudd tartani" feladatot javaslom, ebből is 20-at. Nagyjából ennyi, ha most kezdted, szerintem ennyi elég lesz. Tehát:
2-4 km kocogás,
terpeszben forgás 20-szor (10-10 mindkét irányba),
terpeszben előrehajolás 20-szor,
ülésben nyújtott lábbal előre nyújtás 20-szor,
nyújtott lábadon keresztültett lábbal oldalra fordulás mindkét irányba 10-10
és előrelépés-felrúgás a levegőbe 20-szor.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!