Futás után mennyi ideig tart amíg a szervezetem kipiheni magát?
A regenerálódás felgyorsítható?
10 percet szoktam intervallumosan futni minden másnap, a hét maradék napjaiban, fél órát szobabiciklizek.
Ezzel nem edzem túl magam?
a láb izomzata igényel a legnagyobb pihenőt, ált 72-96 óra a teljes regeneráció, egy kimerítő lábedzés után.
futásnál is kapja az ívet, ezért nem is ajánlott minden nap futni, főleg a térd kopása miatt sem.
2-3 naponta elég bőven így van idő a regenerációra.
és a teljesítmény is jobb lesz.
Szerintem nem edzed túl magad, sőt... ár ez is dicséretes és bizonyára fokozható és úgy is teszel majd. Én minden nap futok, havonta 420 km is volt már.A legfontosabb az alapos bemelegítés, majd a még alaposabb lenyújtás. Nem jó, persze, hogy nem jó az én minden áldott napi futásom, de sok-sok éve ezt szoktam meg, így jó. A térdi ízületeket gyakran említik, de azért sokan figyelmen kívül hagyják, hogy futáskor telődik a térd ízületi folyadékkal, ami igen-igen hasznos tud lenni.
Engedd meg, hogy megjegyezzem! A szobakerékpár is úgy ér valamit, ha az a fél óra egy erős programmal telik, tehát kardiózol. Bizonyára így teszed, de hallottam már olyan emberekről, akik büszkén mesélték, hogy másfél órát szobabicikliztek, de nem unatkoztak, mert olvastak. 'Hát... nem tudom, de, amikor én ezt is csináltam, a fejvédő pántomból csavarni lehetett a vizet. Szerettem ezt az edzésformát is, de elromlott, aztán már egy eliptikus trénert vettünk. Nem igazán preferálom, hisz a világon lehet, én vagyok az egyetlen, de úgy szétbaszcsizta a térdem, hogy ma már utálom.
Próbáld meg a futásodat 30 percre felemelni, de közben természetesen 10 percet intervallumozhatsz is.
Kitartást kívánok a sportolásodhoz és ne fájjon semmid, légy megelégedett az edzéseid végén.
Üdv.: Rea
Köszönöm a választ, ez most jutott eszembe mi lenne ha az intervallumos futás után kezdenék szoba biciklizni egy nap.
Egyenletes 26km/h tempóban úgy számoltam ez 450 kcal, célom a zsírégetés.
Én úgy tudom, hogy 100 fordulat/perc a minimum a zsírégetéshez, de a 120-as is jó. 'De! A pulzusod ne menjen soha 140 fölé, hisz-bár kor és súly függvénye is- akkor vagy a zsírégető zónában.Beszéltem egy maratonista nővel. Meggyőződése,-elnézést,de így mondta,egy fas.ság ez a zsírégető zóna. Azért lenne jó növelned a futások időbeli tartamát, mert egy lassú, de ugyanakkor egy lendületes futás, hát... az bizony égeti a kalcsit. Amilyen értékeket mutatnak az ilyen-olyan sporteszközök, az meglehetősen relatív. Inkább pontatlanok, mint nem. Ha jól megizzadsz és már úgy érzed, nem bírod,akkor még rátolsz egy keveset és ott jön a katarzis. Igen, katarzist írok, mert én mindig annak örülök, hogy mára kész. Orvosok, barátaim tanácsolták, annyit fussak, amennyi jól is esik. Én 1 MÉTERT NEM FUTNÉK,mert van olyan is, amikor rettenetesen unom, szenvedek, van,viszont olyan is, amikor tényleg jól esik.
Ha fogyni szeretnél, akkor légy kitartó, hisz csak akkor érheted el a célod.
Legyen minden úgy, ahogyan szeretnéd. Ehhez a kulcs nálad van, használd következetesen.
Elfelejtettem. A két edzésed között mindenképpen tarts akár 10 óra szünetet is. Éjjel alszol, tehát marad a reggel, este. Nem tudom hány éves vagy, de, ha nem 51, mint én, akkor nyugodtan. Én is edzettem már napi kettőt, nem volt rossz, de nem lett belőle napi rutin. Azonban fél óra intervallumos futás reggel, este-vagy fordítva-fél óra intenzív szobakeró, szerintem bele is tud férni. Később, ha emeled az edzésidőt, akkor majd döntesz. Egyébként magadtól fogsz ráérezni,majd Te osztod meg a tapasztalataidat. Olyan gyorsan eljön ez az idő, ha valóban ezt az egészséges életformát választottad, nagyon-nagyon helyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!