Utcai harchoz melyik az ideálisabb a felsorolt kettő
közül?
Egy igazi birkózó a másodperc tört része alatt megcsinál egy olyan nyakfojtást, vagy egy olyan sakk matt helyzetbe hozza az ellenfelét egyetlen fogással, hogy le tudná tépni a nyakát, vagy eltörni a csontját.. Az ilyen stabil fogás után az ellenfélnek nem lesz kedve boxolni.. Én mondjuk kicsit lehet elfogult vagyok a birkóval, de a saját szememmel láttam hogy az unokabátyám aki összesen 5 évet birkózott, versenyen egy fekete öves kyost úgy megfojtogatott, hogy a srác azt sem tudta hol van.. volt full kontakt, és közelharc is:) Nem tudom hogy a haverod milyen szinten tolta, de nem hiszem hogy olyan jól nyomta, ha hempergett a másikon:) Egyébként azt akarom kihozni ebből hogy üthetsz rúghatsz gyorsakat, de egy stabil 95 kilós birkózó ellen nincs sok esélye az embernek max ha eltalálja, de utána el kell szaladni:)
2013. nov. 27. 18:45
Amit nagybátyád valószínűleg használt, az a frontális fejlezárás "vasgyári" - angolul front headlock. Néha UFC-s videókban is subolnak ezzel embereket. Tényleg nagyon kellemetlen, az ember nyaka 2 irányba feszül egyszerre, plusz még a levegővétel is nehezebb :D
2013. nov. 27. 21:31
Sokkal kellemetlenebb tud lenni mint az ütés, ráadásul ha ésszel csinálja az ember nm is lesz ügye belőle
2013. nov. 30. 22:36
14/22 A kérdező kommentje:
Ha nekem szól hogy nem tudom mi az a harc akkor az nem igaz. És ha harcról van szó akkor szerintem senkit se érdekel semmiféle "misztikus izé". Harc alatt nem a keleti okosságokat értem és szerintem más se így értelmezi, attól hoigy a keleti harcművészetek meg vannak tömve velük a zen filozófia hatására nem erre kellene építeni. Valamint van aki ütni, rúgni és kínozni szeret és nem egy pillanat alatt legyőzni az áldozatot. Hsa egy pillanat alatt akarnám valószínűleg Taijutsu-t tanulnék és akkor nem az lett volna kiírva kérdésnek hogy Kempo vagy Karate.
És nem érdekel a birkózás, már voltam edzésen és nem tetszett amit láttam. Bukfenceltek fél órát meg ki tudjam ég mik voltak ott. A másik dolog pedig az, hogy... ha már földharc, akkor ennyi erővel szumózhatnék is nem? Mert végül is az is hasonló. És nem mellesleg azt imádják a japán csajok. :'DD
A szumo az rituális testharc, de nem földharc. A földharc az a koshen judo, az ebből kifejlődött brazil jiu jitsu meg a birkózás.
2013. dec. 11. 09:38
(Nem tudom, hogy lett egyik pillanatról a másikra csak 80%-om, amikor tegnap még 87% voltam, de biztos.)
2013. dec. 11. 09:39
17/22 A kérdező kommentje:
Lehet adok egy esélyt neki, csak attól félek hogy mi van ha az ellenfél ha földre viszem nem adja fel. Mert a birkózómeccseken is ha leviszi az egyik a másikat, akkor simán felkel azt hiszem. Gond nélkül. :/
Na látod még a körvonalas szabályokat sem tudod, a birkózásban van földharc, csak nem a "hagyományos értelemben vett" submission.
2013. dec. 12. 21:43
Éppen ez hiányzik a sok kempo karate és box edzéseken.. Hogy egyszerűen nem edzik meg a testüket kellőképpen.. Túl nagy hangsúlyt fektetnek a technikára és a verekedésre és rengeteg fölösleges dolgot tanítanak mint pl karatéban a sok kata meg a beállások? Könyörgöm minek? Semmivel sem leszel ettől erősebb.. Az utcán nem csak a gyorsaság és a technika számít, hanem bizony a súly és az erő is.. Az utcán nincs olyan, hogy most beállok küzdőállásba ütök rúgok és majd lesz valami.. A box egy nagy kalap szart sem ér teszem hozzá mert 1 dolgot tudnak... állásból ütni... de mivan akkor ha az úrnak befogják hátulról a nyakát vagy ha kicsit is elkapják a grabancát?? Vagy ha csak simán mondjuk fellökik, és rátehénkedik egy 90 kilos ember?
2013. dec. 12. 23:27
Geri a bokszolók nem állásból ütnek, hanem mozgásból, és a bokszolóknak az egyik legjobb a kitérésük-elmozgásuk. Egy bokszolót nem fogsz csak úgy lefogni, mert el se jutsz odaáig, igyanis elmozog és közben kiüt. De abban igazad van, hogy ha sikerül eljutnod a testharcig, akkor bajban vannak -- csak el is kell jutni odaáig valahogyan. Ugyanez azonban a birkózókra is igaz: teljesen védtelen a fejük, és hiába nagyra nőtt izomkolosszus valaki, ha egy állcsúcsra mért ütéssel leterítik... Önmagában egyik sem üdvözítő megoldás.
2013. dec. 13. 08:44
Kapcsolódó kérdések: