Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Utcai harchoz melyik az...

Utcai harchoz melyik az ideálisabb a felsorolt kettő közül?

Figyelt kérdés
Én úgy hallottam hogy a Zen Bu Kan Kempo pont erre lett kifejlesztve. Ugyanakkor azt is hallottam, hogy az Ashihara Karate is elég kemény, mert az is utcára lett kifejlesztve.

2013. okt. 9. 09:17
1 2 3
 1/22 aikiboxer ***** válasza:

A ZBK egy magyar (alapítású) karate alapú stílus, az ashihara karate meg egy kyokushinkai alapú karate stílus. Mindkettő jobb, mint a semmi, de vannak utcai harcra jobbak is.

1) mert a puhakesztyűs stílusok (box, muay thai, kick-box, savate) jobb küzdelmi készséget alakítanak ki az edzésmetodikájuk miatt

2) mert az utcai konfliktusokban az esetek nagy részében nem az ütés a legjobb ötlet, ezért az aikido, judo, birkózás, BJJ jobban megold egy utcai konfliktust (ha a metrón elkezd lökdösődni meg taperolni, egyből szétvered az arcát? vagy lenyomsz neki tömött kocsiban egy combost?)

3) mert az utcai konliktushelyzetekből való menekülésre a krav maga, defendo való

4) mert etnikai tényezőink kedvelt sportja, a késelés ellen max a kali/escrima, kobudo és scherma védenek meg.

5) Ha pedig all-in-one harcművészetet keresel, nemzetközi szövetséggel (és ezért minőséggel), akkor a ju jutsu a te barátod!

Jó edzést!

2013. okt. 9. 09:51
 2/22 A kérdező kommentje:

Nem az önvédelem érdekel, se nem a konfliktus békésebb megoldása, de nem is a konfliktus elöli menekülés. Hanem maga a harc, de gondolom itt se a stílus dönti el hogy ki a jobb, hanem a képzettebb harcos.

Leegyszerűsítve olyan stílust keresek ami jó az utcára, de ami beválik több támadó ellen is. Tehát ha úgy adódik agyon verhessem a támadót.

2013. okt. 9. 15:05
 3/22 aikiboxer ***** válasza:
Ja, az a boksz.
2013. okt. 9. 15:42
 4/22 A kérdező kommentje:

Kétlem, hogy a box megfelelne erre a célra (amennyiben a sima box-ról beszélünk).

Mert egy utcai harcban nem hiszem hogy megbeszéli veled az ellenség, hogy: "Figyelj haver nem ér rúgni csak ütni vagy övön alulra támadni". Ha olyan hatásos lenne akkor Bruce Lee is a Wing Chun után vagy akár előtte is sima box-ot tanult volna nem Thai Box-ot vagy mit is tanult még. De alapjában véve azt hiszem a Wing Chun is jó volt, de mivel a versenyek alkalmával magasabb ellenfelek ellen is ki kellett állnia így a Wing Chun technikák nem voltak olyan hatásosak. Mivel a Wing Chun megalapítója sose hagyta el (azt hiszem) Kínát így ott kitűnően megfelelt.

Szóval azt hiszem hogy a Jeet Kune Do, az Ashihara Karate és a Zen Bu Kan mindhárom megfelel a céljaimhoz. Mivel mindegyiket az utcai harcra találták ki, illetve hogy ott is hasznos legyen

2013. okt. 9. 17:37
 5/22 anonim ***** válasza:

Már elnézést, de azt azért vegyük figyelembe, hogy mit oktatnak jól, van-e elterjedtsége kis hazánkban.

Például én nagyon kedvelem a szambót, szerintem jó utcára is, de itthon nem, vagy csak nagyon kevés helyen és rosszul oktatják.

2013. okt. 9. 19:03
 6/22 anonim ***** válasza:

olvasd át újra a bruce lee életrajzot,mert 3 évig volt amatőr ökölvívó versenyző,utána ment amerikába.

az meg,hogy most felsorolunk stílusokat,az nem garancia arra,hogy milyen edzőt fogsz kifogni,mert azon fog múlni a dolog.

pl az említett jkd-ósok nem sparringolnak,csak ritkán.

legalábbis a bp-iek.

2013. okt. 9. 23:53
 7/22 A kérdező kommentje:

Lehet ökölvívó is volt, de mielőtt Amerikába ment előtte Yip Man-nál tanult Wing Chun-t utána pedig Thai Box-ot. De nem ez itt a lényeg, hanem az hogy nem box-olni akarok. De mindenkinek más jön be azt hiszem, ez olyan mint a kardvívás. Kinek ezzel a stílussal tud jobban azonosulni, ki azzal. Mindazonáltal nálam alapvető hogy legyenek benne rúgások. Nem akarok egy helyben topogni meg várni hogy az ellenség mikor üt meg én mikor üthetek végre.

Köszönöm mindenesetre a válaszokat.

Mert ezek után rájöttem hogy mit nem szeretnék tanulni és mi az ami hozzám illik.

2013. okt. 10. 00:14
 8/22 anonim ***** válasza:
Sokan tévedésbe vannak esve.. Az utcai verekedések 70% ban test test ellen dőlnek el. Bírom a 70 kilos lakatosboxolokat akik azt hiszik tudnak ütni 3-4 ütést már ők a nagy bunyósok. Tanácsolom kezdj el birkózni, mellé gyúrd ki magad és lezúzol akárkit.. Hidd el többet számít mint a kapálózások a levegőben...
2013. okt. 11. 20:38
 9/22 A kérdező kommentje:

1. Nem a levegőbe kell kapálózni.

2. Én olyan harcra gondoltam ahol adni lehet az ívet a másiknak rendesen nem levinni a földre és utána elmegyünk mindketten haza.

Volt már birkózó haverom aki harcolt az utcán. Az volt hogy a földön hemperegtek utána meg hazamentek. De én konkrétan harcra gondoltam nem hempergésre. Ott ahol elég rendesen lehet adni az ívet a másiknak.

2013. nov. 24. 09:14
 10/22 anonim ***** válasza:
Te nem tudod miről beszélsz, de neked nem a harc, a küzdelem maga kell, hanem ez a "misztikum" amit kitaláltál az utcai harcról, szerintem erre jó a pingpong is.
2013. nov. 24. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!