Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ilyen hasam?...

Hogyan lehet ilyen hasam? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg ilyen a hasam:

[link]

164cm és 51 kiló vagyok. Heti 3-4x edzem 90 perces teljes átmozgatós edzést, és heti 1-2x futok 20 percet. Emellett diétázom (amiket általában eszem: zöldség, hús, hal, rizs, leves tészta nélkül)

Ilyesmi hasat szeretnék:

[link]

Tudom, hogy rengeteg munka és kitartás van benne, ez látszik, de mégis hogyan lehet eljutni idáig? Ahogyan most edzem az elég ehhez? Kb mennyi idő alatt érhetem ezt a szintet el?

Előre is köszönöm! :)

2013. okt. 3. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem kell másfél óráig edzeni, elég lenne 4x1 óra osztott súlyzós edzés. Hasra heti 2-3x kell edzeni, haspréssel, lábemeléssel, 3-3-sorozat mindegyikből.

Először tömegnövelő étrend mellett kell végezni a fent említett edzést, majd később szálkásító étrendre átválva és aerob edzéseket is beiktatva megszabadulni a zsírtól, és akkor lesz ilyen hasad.

2013. okt. 3. 18:28
 2/12 A kérdező kommentje:

Húha, köszönöm szépen! :)

A tömegnövelő és a szálkásító étrend mit takar pontosan? (A suliban sajnos nem igazán kapunk diétás ételt, úgyhogy ott is megválogatom, mit eszem meg)

2013. okt. 3. 18:45
 3/12 anonim ***** válasza:

Hááát, ha suliba jársz először is azt javaslom, hogy a menzáról iratkozz ki, a büfét felejtsd el, és kezdj el magadnak hordani saját készítésű kaját.

A tömegnövelő és a szálkásító étrendre rákereshetsz, a builderen mindent megtalálsz róluk, de leírom röviden.

Tömegnövelő étrendnek a lényege, hogy megadjuk a tápanyagot az izmainknak, hogy fejlődjenek súlyzós edzés mellett.

Ezek:

Fehérje: 1,5-2g/ttkg naponta, sovány húsokból, tojásból, túróból.

Szénhidrát: 3g/ttkg-ról kezdeném a helyedben, ezt lehet variálni, aszerint, hogy nem jön a fejlődés vagy épp túl sok zsír jön fel. Forrásai: tk tészták, burgonya és rizs zöldséggel, hüvelyesek.

Zsír: leginkább telítetlen kéne, pl. lenmag, olíva, halolaj, mehet még kókuszzsír is, és kicsit telített is belefér mellette. Napi 0,5-0,75 g/ttkg.

A napi adagodat minél többfelé oszd el, mindegyik étkezéshez egyél sok zöldséget, igyál naponta legalább 1 liter vizet minden 20. testsúlykilód után.

Szálkásításnál kicsit emeljük a fehérjét, csökkentjük a ch-t, szintén emeljük a zöldségeket és kicsit a zsírokat (akár 1g-ig). Aerob edzés mellett ( súlyzós megmaradásával ) ha jól sikerül belőnöd a ch-t, akkor két hét alatt 1-2 kg fogyás a megfelelő ütem. Ha ennél több, akkor már izomból vesztesz, ami azt jelenti, túl kevés a fehérje, és a ch.

Ha van egy kis időd, olvasd el a Sárga Kapszula című könyvet, ingyen elérhető, rövid, hasznos.

2013. okt. 3. 19:04
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2013. okt. 3. 19:36
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a csajnak nem kéne ilyen speckó tömegelő étrend :D

Kardiós edzéseket végezz,aztán gyúrj külön hasra, azokat a gyakorlatokat csináld amit az előttem válaszoló írt és fuss sokat, mert az is nagyon jó hasra.Mivel nincs rajtad felesleg, így gyorsan elérheted a kívánt eredményt :)

2013. okt. 5. 23:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Kardió nem kell, elég lesz a sima aerob tartomány. Ilyen pedig nincs, hogy előbb kardió, aztán gyúrunk, úgy van, ahogy leírtam. És a nőkre is ugyanaz vonatkozik, mint a férfiakra. Én leírtam az étrendet, majd eldönti, mennyire tartja be.

A futás nagyon hasra kijelentés alatt mit értesz? Pontosítanád?

2013. okt. 5. 23:23
 7/12 anonim ***** válasza:

Arra értettem, hogy a futás az egy szálkásító sport, ami a hasra is hatást gyakorol ;)

értem, hogy tök jó a tömegnövelés, meg egészséges kajákat ehet a fosh menza helyett, én is most fogok elkezdeni tömegelni, de én hízni is akarok, a kérdező pedig nem hinném, hogy magára akar szedni pár kilót.

A tömegelés részt kihagyhatná, és egyből szálkásíthatna, mert nincs rossz alakja, csak egy kis plusz kéne kívánt alakhoz.

2013. okt. 5. 23:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Szálkásító sport kifejezést, mint olyat nem használunk, de értem mire gondolsz.

Elnézve a képet, tényleg nem valami izmos a célalkat, akár egyből szálkásíthatna is, de azért a súlyzós edzés menjen mellé.

2013. okt. 6. 00:59
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lassan már kezdem látni a változásokat (a hasamon a középső csíkocska már igencsak látszik:)

2013. okt. 7. 17:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a jelenlegi hasad jobban néz ki, mint a második képen látható.

Amúgy szerintem ilyen hashoz, amit elakarsz érni szinte egyáltalán nem is kell hasra edzeni, nincs ezen a lányon semmi izom, illetve egy sima átlag csajnak van ennyi hasizma csak ugye elfedi a zsírréteg.

Eddig is átmozgatós edzésed volt, szerintem ezután is csinálhatod a teljes testes edzéseket, de egy héten háromnál több nem kell és maximum egy óráig kéne tartania az edzésnek.

Szerintem hétfőn, szerdán és pénteken csináld a következőket;

1. Bemelegítés: 5-10 perc szobabiciklizés

2. Comb: 3x10 Guggolás

3. Törzs: 3x10 Felhúzás

4. Hát: 3x10 Lehúzás csigán mellkashoz széles fogással

5. Mell: 3x10 Fekvenyomás

6. Váll: 3x10 Oldalemelés

7. Vádli: 3x20 Vádlizás álló vádligépen

8. Has 1.: 3xamennyit tudsz: Hasprés

9. Has 2.: 3xamennyit tudsz: Lábemelés függeszkedve

10. Nyújtás

Ezt szerintem meg is lehet csinálni egy óra alatt!

A többi napokon mehet hatvanperces aerob, sőt reggelente is mehet.

2013. okt. 17. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!