Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem leszek túledzve? (21F)

Nem leszek túledzve? (21F)

Figyelt kérdés

Futó vagyok (közép-hosszútáv), és pár éve gyúrtam is. Úgy tervezem, hogy a heti 5/6 futóedzés mellé csinálnék egy-egy nap (2 nap/hét) kondizást is. A-nap: bic.-mell-has; B-nap: tric.-váll-hát. Hogy azért erős és szálkás is legyek, meg hogy a felsőtestre, gerincre is rádolgozzak. Tehát semmi tömegnövelés. Meg heti egy futóedzés után végeznék lépcsőzést is láberőre.

Jó ez így? Esetleg más beosztás?

2009. nov. 3. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Tudnod kell, hogy ez élsportolók edzéstervéhez hasonló beosztás, amit nem biztos, hogy bírni fog a szervezeted. Megfelelően étkezz, vitaminokat rendesen szedjed és a táplálék kiegészítőket rendesen válogasd meg. És fokozatosan állj rá a kondizásra, mert kezdetben előfordulhat, hogy nem leszel képes rendesen regenerálódni, azzal pedig kialakul a túledzettség és tönkreteheted vele magad.

Persze a futóedzés alatt nem tudom, hogy mit értesz. Ha csak hobbicélból kimész futni, akkor nem számít amit írtam. Ha komolyan gondolod, akkor viszont nagyon vigyázz és ha rosszul érzed magad, akkor lassíts a tempón.

Üdv, egy igazi sportoló. :)

Sok sikert

2009. nov. 3. 23:25
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat! Tudom, ez elég komoly edzés. A futónapokat úgy terveztem, hogy pl. 5 edzés/hét esetén 3 nehéz-2 könnyebb edzés; 6 edzés/hétnél 3 nehezebb, 3 könnyebb. Amúgy elég jól regenerálódom.

Tápkiegnek C-vitamint és magnéziumot szedek,ill. igyekszem a legoptimálisabban kajálni.

2009. nov. 4. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!